Στήνεται χοντρό παιχνίδι με το όνομα της ΠΓΔΜ και θα “σκάσει” σύντομα

0



Στα παρασκήνια της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Αδριατικής Χάρτας στην Ποντγκόριτσα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, συζήτησε με την Αμερικανική Αντιπροσωπεία και συμφώνησε σε ένα νέο όνομα για τα Σκόπια, ώστε να εισέλθει το συντομότερο δυνατόν στο ΝΑΤΟ.

Ο Ζάεφ ζήτησε από τους Αμερικανούς υποστήριξη για το δημοψήφισμα σχετικά με την αλλαγή του ονόματος του κράτους, λόγω των φόβων ταραχών. Πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο Ζόραν Ζάεφ παρουσίασε στον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σε συνάντηση μαζί του -κεκλεισμένων των θυρών- την αλλαγή του ονόματος της χώρας του.

Ο Ζάεφ, σύμφωνα με πληροφορίες προσκείμενες στη σκοπιανή αντιπροσωπεία, έκανε μερικές προτάσεις για το νέο όνομα. Θα μπορούσε να ονομασθεί η πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατίας ως «Άνω Μακεδονία», «Βόρεια Μακεδονία» ή «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ο Ζάεφ ζήτησε τη βοήθεια των Αμερικανών για την υλοποίηση του σχεδίου, επειδή οι πολίτες των Σκοπίων είναι αντίθετοι με την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας του κράτους, αν και το διεθνές σύστημα έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας»- FYROM.

Ο Αλεξάνταρ Μιτέφσκι, από το Κέντρο Έρευνας και Ανάλυσης των Σκοπίων, δήλωσε στο Sputnik, ότι η είδηση έγινε γνωστή στα Σκόπια, αλλά δεν είναι θέση να το επιβεβαιώσει ή να το αρνηθεί.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η ιστοσελίδα της σκοπιανής κυβέρνησης, γράφει ότι ο Ζάεφ στην Ποντγκόριτσα είχε διμερή συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο οποίος λέγεται ότι δήλωσε ότι τα Σκόπια μπορούν να υπολογίζουν στην υποστήριξη των ΗΠΑ και ότι στηρίζουν την πολιτική της κυβέρνησης και τις προσπάθειές της για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Πηγή NewsOne
Δημοσίευση: Αυγούστου 13, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στήνεται χοντρό παιχνίδι με το όνομα της ΠΓΔΜ και θα “σκάσει” σύντομα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator