Ας αφήσουμε την Εσθονία και... ας ασχοληθούμε με τον ΕΝΦΙΑ και τις κατασχέσεις

0



Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Ας σκεφτούμε έναν πολίτη να περπατά την οδό Σταδίου. Τον σταματάμε και τον ρωτάμε: Γνωρίζετε το θέμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της εσθονικής προεδρίας της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης; Είναι βέβαιο ότι ελάχιστοι θα απαντήσουν με λεπτομέρειες για το τί έχει συμβεί στο μακρινό Ταλίν.

Ρωτάμε αμέσως μετά τον ίδιο άνθρωπο: Ξέρετε πότε θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και πόσο σας αναλογεί; Η απάντηση είναι απολύτως σίγουρο πως θα είναι καταφατική.

Το συμπέρασμα είναι απλό: Xωρίς να υποβαθμίζει κάποιος την συζήτηση που άνοιξε με αφορμή το συνέδριο στο Ταλίν της Εσθονίας για τα εγκλήματα των απολυταρχικών καθεστώτων, για τον μέσο Έλληνα αλλού βρίσκεται το μυαλό του.

Αυτό που τον απασχολεί είναι η καθημερινότητα και η προσπάθεια για το πως θα τα βγάλει πέρα.

Αυτή είναι η ανάλυση που κάνουν στον τρίτο όροφο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατηγορούν την κυβέρνηση για επικοινωνιακό αποπροσανατολισμό ώστε η ατζέντα στο δημόσιο διάλογο να φύγει από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον μέσο Έλληνα.

Για το λόγο αυτό στην οδό Πειραιώς έχουν θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο «επιστροφή στην σκληρή πραγματικότητα», με στόχο να γυρίσει η κουβέντα στα ζητήματα που «καίνε» τον Έλληνα, με κεντρικό πυρήνα την οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη η ΝΔ εξέδωσε χθες ανακοίνωση για τις καθυστερήσεις στους ελέγχους λαθρεμπορίου καυσίμων, ενώ είχε προηγηθεί η λίστα με το «13αρι ψεμάτων του κ. Τσίπρα στην περσινή ομιλία του στη ΔΕΘ», όπως την είχε ονομάσει η ΝΔ.

Στην ίδια λογική και η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Στέλιου Πέτσα, σύμβουλου του προέδρου της ΝΔ για ζητήματα δημοσιονομικής πολιτικής.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι οι Έλληνες πολίτες καλούνται μέσα στο επόμενο 5μηνο να πληρώσουν 25.765.000.000 ευρώ που αναλογεί για ένα νοικοκυριό σε 6.232 ευρώ.

Όπως πληροφορείται το liberal.gr θα υπάρξουν ανάλογες κινήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα επόμενα 24ωρα, καθώς αναμένονται τα στοιχεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, αλλά και η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

Την ίδια ώρα πάντως, συνεχείς συσκέψεις και συνεργασίες με τους στενούς του συνεργάτες περιλαμβάνει το πρόγραμμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με κύριο θέμα την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη στα χέρια του ενημερωτικά σημειώματα τόσο από το επιτελείο του, όσο και από τους αρμόδιους τομεάρχες.

Στα σημειώματα αυτά περιλαμβάνονται αφενός τα πεπραγμένα της κυβέρνησης σε διάφορους τομείς πολιτικής, αφετέρου «γαλάζιες» προτάσεις, για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ καταρτίζουν το πρόγραμμα συναντήσεων με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, ώστε ο κ. Μητσοτάκης να αποκτήσει μία καλύτερη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στην πραγματική οικονομία.

Όπως φαίνεται πάντως ο κ. Μητσοτάκης και στην περίπτωση της προετοιμασίας του για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν θα ακολουθήσει την πεπατημένη, όπως έκανε και στον τρόπο οργάνωσης των περιοδειών στην περιφέρεια.

 «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει να βρίσκεται πάντα στο σημείο που εξελίσσονται τα γεγονότα, για να ενημερώνεται από το λαό και να δίνει τις δικές του κατευθύνσεις». Με αυτή τη φράση στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ είχε αιτιολογήσει πριν από μερικές εβδομάδες, τη νέα μορφή περιοδειών που έχει επιλέξει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος απέφυγε σε όλες του τις τελευταίες του επισκέψεις στην περιφέρεια να κάνει τις «κλασικού» τύπου ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης δεν αποκλείεται να έχει συναντήσεις εκτός από οργανωμένους φορείς και με ανθρώπους, οι οποίοι δε θα έχουν συγκεκριμένη θεσμική ιδιότητα αλλά θα προέρχονται από συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

Ο κύκλος επαφών του κ. Μητσοτάκη άρχισε χθες. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, στο πλαίσιο των επαφών που έχει για την παρουσία του στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου. Στο ίδιο πλαίσιο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να έχει σύσκεψη εργασίας με τους παραγωγικούς - εξαγωγικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης, καθώς και με τα Επιμελητήρια της Βορείου Ελλάδας.

(φωτογραφία: SOOC)
Δημοσίευση: Αυγούστου 26, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ας αφήσουμε την Εσθονία και... ας ασχοληθούμε με τον ΕΝΦΙΑ και τις κατασχέσεις"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator