Τελευταίος στα μαθήματα, τελευταίος στους αγώνες

0



«Γίνεστε σημαιοφόροι του λαϊκισμού. Για σας αριστεία είναι το εθνικό μας σύμβολο να το κρατάνε παιδάκια με τον καλύτερο βαθμό. Το εθνικό σύμβολο έχουν όλοι το δικαίωμα να το κρατούν. Αριστεία για μας είναι να ανοίγουν τα σχολεία στην ώρα τους, να ανοίγουμε βιβλιοθήκες, να κρατάμε στη χώρα τους επιστήμονες, να δίνουμε στους νέους υποτροφίες και μεταπτυχιακά προγράμματα».

Ποιος τα λέει όλα αυτά; Μα ο αρχιερέας του λαϊκισμού, αυτός που εξευτέλισε την Ελλάδα ουκ ολίγες φορές, ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Τιμητής της πατρίδας ο Τσίπρας; Από πού κι ως που; Τι έκανες για την πατρίδα Αλέξη; Ας θυμηθούμε τον Κένεντι που είπε: «Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου».

Τι έκανε ο Τσίπρας για να δικαιούται να μιλά για την ελληνική σημαία; Αυτός και η παρέα της Αριστεράς δεν καλύπτουν ή στην καλύτερη περίπτωση δεν καταδικάζουν τους μπαχαλάκηδες που βάζουν φωτιά στο εθνικό σύμβολο;

Μήπως να τους ρωτήσουμε όλους αυτούς και αν έχουν πάει στον Στρατό ή που έκαναν τη θητεία τους;

Να ρωτήσουμε τον πρωθυπουργό για τους υπουργούς και τα στελέχη που λένε ακόμη τα Σκόπια Μακεδονία; Που γι’ αυτούς δε λέει τίποτε η Γενοκτονία των Ποντίων; Που πιστεύουν ότι το Αιγαίο δεν ανήκει στους Έλληνες αλλά στα… ψάρια του;

Ωραία, λοιπόν, να κρατάνε όλα τα παιδιά τη σημαία. Ας δώσουμε από μια σε όλους να λύσουμε το θέμα των παρελάσεων. Αλλά να βάζουμε στον τζόγο την ελληνική σημαία; Να πριμοδοτούμε στην τύχη τους πάντες; Να τους δίνουμε το μάθημα που λέει ότι «δεν πειράζει, μην προσπαθείς, μην έχεις στόχους, η ανταπόδοση είναι θέμα τύχης;»

Για ποια αριστεία μας μιλά ο Τσίπρας. Το αυτονόητο, δηλαδή να ανοίγουν τα σχολεία και να παίρνουν τα βιβλία οι μαθητές είναι αριστεία για την Αριστερά; Τότε οι νέοι με ειδικές δεξιότητες; Που προσπαθούν περισσότερο από τους άλλους; Που διαβάζουν και δεν καπνίζουνε μπάφους και που θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους για την παγκόσμια κοινότητα, να μάθουν περισσότερα και να μη γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι που θα γλείφουν τον Σκουρλέτη να τους διορίσει τι είναι; Δεν είναι αυτοί άριστοι;

Αριστεία είναι για τον Τσίπρα να κρατάει τους επιστήμονες στην Ελλάδα. Τον Γαβρόγλου τον ρώτησε που μόλις πριν από μερικές μέρες έδιωξε τα Ελληνόπουλα λέγοντας: «Μια μυθολογία που λέει ότι “αν κόψετε να πληρώνονται κάποιοι, τότε οι καλοί θα φύγουν στο εξωτερικό και θα καταρρεύσει το σύστημα”.Αν οι καλοί είναι να φύγουν στο εξωτερικό, επειδή δεν πληρώνονται, εγώ τους προτρέπω να φύγουν, σας μιλώ πολύ ειλικρινά».

Τι ξέρουν αυτοί από αριστεία; Εκτός κι αν θεωρεί ο κ. Τσίπρας ότι ο… Καρανίκας είναι άριστος. Ότι ο Φίλης χωρίς πτυχίο είναι άριστος υπουργός. Ότι ο Λάμπρου και οι υπόλοιποι που έχει στο κόμμα του και συνομιλούν με τους δολοφόνους τρομοκράτες είναι άριστοι.

Όχι, κύριε Τσίπρα δεν είναι άριστοι, όπως δεν είναι και αυτοί που έχετε στην κυβέρνησή σας. Δεν είναι ούτε οι φίλοι σας αιώνιοι φοιτητές, ούτε οι μπάχαλοι των πανεπιστημίων που παίρνουν με εκβιασμούς και δωράκια τα πτυχία τους κάποια στιγμή.

Δεν είναι άριστοι όλοι αυτοί που διορίζετε στο κομματικό κράτος που φτιάχνετε. Μέτριοι είστε όλοι σας και κάτω του μετρίου γιατί εξευτελίσατε ακόμη κι εκείνο το εκπληκτικό σύνθημα της πραγματικής Αριστεράς που έλεγε «πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στον αγώνα». Ποτέ κύριε Τσίπρα δεν ήσασταν πρώτος στα μαθήματα και πάντα ήσασταν από τους τελευταίους στους αγώνες για μια καλύτερη Ελλάδα.

Έτσι, λοιπόν, ο πρωθυπουργός δεν έχει δικαίωμα ούτε να ομιλεί για πατριωτισμό και εθνικά σύμβολα, ούτε για την αριστεία. Διότι δεν ήταν ποτέ ούτε πατριώτης, ούτε άριστος.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Αυγούστου 08, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τελευταίος στα μαθήματα, τελευταίος στους αγώνες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator