Αν χρειαστεί και θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε!

0



Του Στέλιου Παπαθεμελή

Άριστη και εμπρέπουσα η προειδοποίηση του Αρχηγού του ΓΕΝ από το Νεώριο των Χανίων με αποδέκτες και τους εντός (εφησυχάζοντες) και τους απέναντι (προκαλούντες): «αν χρειασθεί θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε»!

Η προσλαλιά του ναυάρχου θυμίζει εκείνην του Ελευθερίου Βενιζέλου, όταν ξεπροβόδιζε τα Ελληνόπουλα στον πόλεμο κατά της Τουρκίας στις 5/18 Οκτωβρίου 1912 στον Ναύσταθμο του Φαλήρου. Είχε πει μεταξύ άλλων ο γενναίος πολιτικός:

«Η πατρίς άξιοί από υμάς, όχι απλώς να αποθάνετε υπέρ αυτής. Αυτό θα είναι το ολιγώτερον. Αξιοί να νικήσετε»!(Σπ. Μαρκεζίνης, Πολιτική ιστορία της Νεωτέρας Ελλάδος Γ’, σ.190) όπου ονομάζει την προσφώνηση εκείνη του Πρωθυπουργού «ένα από τα ευτυχέστερα κείμενα του Ελευθερίου Βενιζέλου»).

Σημαίνον πρόσωπο της τέχνης η πιανίστα, Κα Ντόρα Μπακοπούλου αρθρώνει λόγον αληθείας: «Φοβάμαι ότι ως έθνος κινδυνεύουμε να χάσουμε την οντότητά μας(…). Βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση (…). Θέλω όμως να είμαι πιο αισιόδοξη, πιστεύω ότι είναι μια φάση. Δεν μπορεί ο κόσμος να μετατοπιστεί από το θείο στο χρήμα(…). Πρέπει οι νέοι να έχουν στον νού τους και την πατρίδα(…). Ας μη φοβόμαστε τη λέξη πατριωτισμός, κρίμα να αφήσουμε να την οικειοποιηθούν η χούντα και η “Χρυσή Αυγή”(Βήμα 23/7/17).

Κοινωνίες που υιοθέτησαν τον «θάνατο» του Θεού, οι δυτικές κοινωνίες μαστίζονται από το διαρκώς διογκούμενο έγκλημα Χωρίς Θεό, έλεγε ο Ντοσκογιέφσκι, όλα επιτρέπονται. Κουλτούρα ατιμωρησίας την ονομάζουν οι ειδικοί. Αυτή η κουλτούρα ανέβασε 10% τα εγκλήματα τον περασμένο χρόνο στην Βρετανία. Εκείνα με μαχαίρι αυξήθηκαν 20%, σημειώνουν οι Times του Λονδίνου (21/7/2017), και εκείνα με χρήση όπλων ακόμη περισσότερο. Συνολικά, σημειώθηκαν 175.000 «εγκλήματα εναντίον προσώπων», περίπου 18% περισσότερα από το 2015.

Δυστυχώς οι πολλοί σήμερα δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν την επισήμανση του Βίκτωρος Ουγκώ πως η ανθρώπινη ψυχή έχει περισσότερο ανάγκη του ιδανικού παρά του πραγματικού. Γιατί; Διότι «με το πραγματικό ζει κανείς, με το ιδανικό υπάρχει». Θέλετε να δούμε τη διαφορά, ρωτάει ο σοφός συγγραφέας και απαντά: «Τα ζώα ζουν, οι άνθρωποι υπάρχουν»!

Η πολιτική έχει περάσει πια στην εποχή της μετριοκρατίας και στους «συνασπισμούς των μετρίων». Οι μέτριοι δεν ανεβαίνουν περπατώντας, ή τρέχοντας, αλλά, έρποντας. Η πνευματική τιμιότητα κατάντησε είδος ουσιώδες εν ανεπαρκεία. Πλεονάζει, ξεχειλίζει η δοκησισοφία και η αυθάδεια.

Οι δανειστές θέλουν, εντόκως ασφαλώς, τα λεφτά τους. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν ψάχτηκαν ποτέ να αναζητήσουν πέραν της πεπατημένης, εύκολης αλλά εξοντωτικής φορολόγησης παντός ακινήτου (και μηδέν αποδίδοντας) και παντός κινούμενου προσώπου και πράγματος, λύση στο δράμα του αδίκως φορολογουμένου. Φτοχωποίησαν τους μεσαίους, εξαθλίωσαν τους φτωχούς. Αίσχιστο παράδειγμα του φορομπήχτικου παλιμβαρβαρισμού: Μικρομεσαίος για εισόδημα 2015 των 66.181,25 € φορολογείται το 2016 με 29.060,39 € = 43,91% των κερδών του. Για το 2017 το ίδιο άτομο με χαμηλότερο εισόδημα 60.996,41 € καλείται να πληρώσει 47.468 € = 77,82%(πηγή: Μ. Κουρής, ΠΑΡΟΝ,30/7/17).

Ποιο οφείλει να είναι το ζητούμενο από την Κυβέρνηση; Να φορολογήσει τον παραγόμενο πλούτο. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα κ. Τσίπρα!

«Στην Κύπρο, την αέρινη / Τη Μακαρία τη γη», για να θυμηθούμε τον Κωστή Παλαμά, «Στ’ ωραίο πολύπαθο κορμί, η αγνή ψυχή δεν έσβησε και ζει, και ζει, και ζει!».

Αθάνατη ελληνική ποίηση της Λεβεντιάς και της Ελευθερίας!

«Τη Ρωμιοσύνη μην τη κλαις – εκεί που πάει να σκύψει / με το σουγιά στο κόκκαλο, με το λουρί στο σβέρκο / Νάτη πετιέται αποξαρχής κι αντρειεύει και θεριεύει / και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του ήλιου»(Γιάννης Ρίτσος).

Οι αδελφοί μας Κύπριοι, σ’ αντίθεση με τους Ελλαδίτες «την αγαθήν μερίδα εξελέξαντο». Τόλμησαν, ανεκήρυξαν την ΑΟΖ, (ν’ αγιάσουν τα κοκκαλάκια του Τάσσου), προχώρησαν στις ενδεδειγμένες στρατηγικές συμμαχίες όπου έσυραν ευτυχώς και μας. Οριοθέτησαν, ανέθεσαν, συμμάχησαν. Δρουν, ξεκινούν την εκμετάλλευση. Ας γαυγίζει ο τούρκος.

Νετανιάχου και Αλ Σίσι προειδοποίησαν αυστηρά Ελλάδα και Κύπρο να μην βάλουν την Τουρκία από το παράθυρο, στο παιχνίδι της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο μας ενημερώνει ο συνήθως καλά πληροφορημένος Μ. Ιγνατίου (Πρώτο Θέμα, 30/7/17)

Οι τουρκοισραηλινές σχέσεις είναι στο ναδίρ εξ αιτίας της επιλογής από Νετανιάχου του East Med αντί του άλλου μέσω Τουρκίας. Ισραήλ, και Αίγυπτος αποστρέφονται, ευελπιστούμε αμετακλήτως, τον Ερντογάν για τους τυχοδιωκτισμούς του. Φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν.

Η Αίγυπτος βρίσκεται «πολύ κοντά στην οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων με την Ελλάδα» μας είπε προχθές ο Αιγύπτιος αρμόδιος υπουργός.

Να ‘ναι ευλογημένο!

* Ο Στέλιος Παπαθεμελής είναι Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης
E-mail: stpapathemelis@gmail.com, danagennisi.press@gmail.com
Δημοσίευση: Αυγούστου 24, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αν χρειαστεί και θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator