Κουράστηκαν από τα «θα» του Τσίπρα οι φορείς της Θεσσαλονίκης

0



Την παταγώδη αποτυχία του στις προηγούμενες ΔΕΘ, ειδικά μετά από το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης επιχειρεί να ξορκίσει ο πρωθυπουργός με επικοινωνιακά τερτίπια και πυροτεχνήματα, καθώς βλέπει ότι το καλάθι του δεν γεμίζει.

Το πρώτο επικοινωνιακό σόου που έστησε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, ήταν αυτό με τους φορείς στο πρωθυπουργικό του γραφείο στη συμπρωτεύουσα. Ένα γραφείο που προκάλεσε από την αρχή της δημιουργίας του έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, καθώς πρόκειται για ακόμα μία σπατάλη (υπάλληλοι και 16 αποσπασμένοι αστυνομικοί την ώρα που η εγκληματικότητα είναι στα ύψη).

Το συγκεκριμένο γραφείο δεν έχει λόγο ύπαρξης, παρά μόνο για να εξυπηρετεί τις φιέστες του κ. Τσίπρα. Αν είχε λόγο ύπαρξης, πολλά από τα προβλήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής θα είχαν εξάλλου επιλυθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους οι περισσότεροι από τους εκπροσώπους των φορέων της Βόρειας Ελλάδας αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος, όσο κι αν προσπάθησε, δεν απέφυγε τελικά να δώσεινέες υποσχέσεις – όπως τη μείωση της φορολογίας - παραπέμποντας βέβαια σε εκ νέου εξαγγελίες από το βήμα της ΔΕΘ, στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου.

«Η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 είναι ο στόχος για τον οποίο εργάζεται η κυβέρνηση», επανέλαβε ο πρωθυπουργός, αν και εκπρόσωποι των φορέων έλεγαν μετά από τη συνάντηση πως «οι υποσχέσεις έχουν πια κουράσει».

Οι φορείς έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως για παράδειγμα τα δυσβάστακτα βάρη που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις από τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές και την υπερφορολόγηση, απαιτώντας άμεσες λύσεις και κάνοντας λόγο για ζήτημα βιωσιμότητας. Του ζήτησαν μάλιστα να υλοποιήσει όσα έχει ήδη υποσχεθεί, όχι όπως πέρυσι. Από την αρχή, πριν ακόμα ξεκινήσει η συνάντηση, δεν φάνηκαν διατεθειμένοι να ακούσουν άλλα «θα» χωρίς αντίκρισμα.

Οι βιομήχανοι ζήτησαν ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων εργασίας και στήριξη των υγιών δυνάμεων της επιχειρηματικότητας. Οι εξαγωγείς περισσότερες παρεμβάσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι έμποροι ενίσχυση της ρευστότητας και ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων με φόντο τα εκατοντάδες λουκέτα που μπαίνουν κάθε μήνα στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ οι επαγγελματίες αναφέρθηκαν στην ανάγκη να σταματήσει η φυγή των επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Αυγούστου 28, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κουράστηκαν από τα «θα» του Τσίπρα οι φορείς της Θεσσαλονίκης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator