Της Βουλής ποίων Ελλήνων είστε πρόεδρος, κ. Βούτση;

0Αγαπητέ πρόεδρε,
Σας γράφω από τη Μακεδονία. Από τους Αρχαίους Φιλίππους. Εκεί παρακολούθησα μαζί με δεκάδες ξένους επισκέπτες από την Ευρώπη και την Απω Ανατολή (Κορέα, Ιαπωνία, Κίνα) την ξενάγηση για τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, ο οποίος άρχισε την πορεία του για τον εκχριστιανισμό της Ευρώπης από αυτή την περιοχή. Καμάρωσα, δεν σας το κρύβω. Ανθρωποι από τα τέσσερα σημεία του πλανήτη να ταξιδεύουν μέχρις εδώ και να αναζητούν τα πρώτα ίχνη της διάδοσης της χριστιανικής θρησκείας; Μεγάλη υπόθεση. Καμάρωσα όταν άκουσα ότι η ελληνική γλώσσα ήταν ανάμεσα στους τρεις βασικούς λόγους της διάδοσης της χριστιανικής θρησκείας στην ήπειρό μας. Συγκινήθηκα όταν άκουσα την ιστορία της Λυδίας, της πρώτης χριστιανής που βάπτισε ο Απόστολος Παύλος, το βαπτιστήριο της οποίας βρίσκεται ένα χιλιόμετρο μακριά από τους Φιλίππους.

Αγαπητέ πρόεδρε, σας γράφω από τη Μακεδονία. Από τη Θεσσαλονίκη, στην οποία βρέθηκα λίγες ημέρες πριν. Καμάρωσα και εκεί. Οχι μόνο γιατί κατά την επίσκεψή μου στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης αντίκρισα τον χρυσό της Αρχαίας Μακεδονίας, τα χρυσά στεφάνια της μυρτιάς, τα κτερίσματα, τα αγάλματα και τις μορφές αυτών από τους οποίους παραλάβαμε τη σκυτάλη του έθνους. Συγκινήθηκα όταν είδα Αμερικανούς τουρίστες να παρακολουθούν ξενάγηση μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου! Στον Ναό της Αγίας Σοφίας! Στη Ροτόντα! Γνώριζα ότι η θρησκεία μας ενδιέφερε παρά πολύ ξένους επισκέπτες, ειδικά όσους μας έρχονται από τη Σερβία, τη Ρωσία, τη Βουλγαρία, αλλά όχι τόσο πολλούς δυτικούς. Γνώριζα, επίσης, ότι οι ναοί μας και τα κτίριά μας έχουν τόσο μεγάλη ιστορία, που αξίζει να την ακούς και να τη μαθαίνεις, διότι οι εκκλησίες που έγιναν τζαμιά, μερικά τζαμιά που έγιναν εκκλησίες, κτίρια που χαρακτηρίστηκαν από την UNESCO μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς (ο Ναός της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη και οι Φίλιπποι στην Καβάλα) σου διηγούνται με τον τρόπο τους πόσες κατοχές πέρασε η πατρίδα μας. Πόσες φορές άλλαξε χέρια. Σκεφτείτε ότι στο Μουσείο των Φιλίππων φιλοξενείται άγαλμα γυναικείας μορφής, το οποίο οι Βούλγαροι κατακτητές της Μακεδονίας πέταξαν στην Κατοχή μαζί με δεκάδες άλλα στο λιμάνι της πόλης, όπως κάνουν σήμερα οι τρομοκράτες του ISIS στην Παλμύρα, και το οποίο ανασύρθηκε από τον βυθό από ντόπιους αλιείς.

Αν επισκεφτείς αυτές τις περιοχές, αγαπητέ πρόεδρε, ξέρεις καλά γιατί ο λαός μας είναι ορθόδοξος και χριστιανικός στη μεγάλη πλειονότητά του. Αν περπατήσεις αυτές τις περιοχές, γνωρίζεις καλά γιατί η Ελλάδα δεν μοιάζει με καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα και γιατί οι μαθητές παρελαύνουν στις παρελάσεις με «στρατιωτικό στιλ». Αντιλαμβάνεσαι γιατί γίνεται τακτικά έπαρση της σημαίας και ανακρούεται ο εθνικός ύμνος στα σχολεία. Ξέρετε γιατί, πρόεδρε; Γιατί η Ιστορία μας λέει ότι τίποτε δεν είναι οριστικό στην περιοχή μας. Οτι για να φτάσει να έχει η πατρίδα μας τα σημερινά σύνορά της έπειτα από οκτώ εδαφικές μεταβολές πέρασαν τουλάχιστον 120 χρόνια από το ξέσπασμα της Επανάστασης του 1821.

Και ενώ όλα αυτά θεωρούνται αυτονόητα και γνωστά -τόσο αυτονόητα και τόσο γνωστά ώστε στο κάμπινγκ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Γιαννιτσοχώρι καλούν τον πρέσβη της Βενεζουέλας για να διευρύνουν τους ορίζοντές τους-, εμφανίζεστε εσείς, κ. πρόεδρε, αίφνης για να ταυτίσετε τους Ταλιμπάν της τρομοκρατίας με την Ορθοδοξία, κάνετε λόγο για τους «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας». Εμφανίζεστε για να μας πείτε ότι δεν σας αρέσουν οι παρελάσεις των μαθητών με στρατιωτικό στιλ. Οτι δεν σας αρέσει το «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια» και το «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών».

Αλλά για σταθείτε, κ. πρόεδρε! Εάν δεν γνωρίζετε εσείς, ένας κατά βάση μετριοπαθής άνθρωπος, την ακτινοβολία της Ορθοδοξίας και του χριστιανισμού στον δυτικό κόσμο, τον ρόλο των Ελλήνων στη διάδοσή του, εάν δεν συνειδητοποιείτε πόσο ρευστά είναι τα πράγματα σε μια χώρα που τελεί διαρκώς υπό την απειλή πολέμου μίας γειτονικής χώρας, όπως η Τουρκία, και της οποίας η εθνική ταυτότητα αμφισβητείται καθημερινά από άλλα κράτη, τότε δικαιούμαστε και εμείς να ρωτήσουμε:
Της Βουλής ποίων Ελλήνων είστε πρόεδρος, κ. Βούτση;

Μανώλης Κοττάκης
Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Αυγούστου 31, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Της Βουλής ποίων Ελλήνων είστε πρόεδρος, κ. Βούτση;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator