Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στην παγίδα που ο ίδιος δημιούργησε

0Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Πρόκειται για ένα θέμα που θα το βρούμε μπροστά μας καθώς αποτελεί μέρος της τρίτης αξιολόγησης που έρχεται ολοένα και πιο κοντά.

Η καθυστέρηση στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δείχνει να δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για εμπλοκές με τους δανειστές, σε μία περίοδο που η κυβέρνηση επιχειρεί να κατασκευάσει το δικό της success story.

Όπως εκτιμά η αξιωματική αντιπολίτευση η  Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έπεσε στην παγίδα που η ίδια έφτιαξε στο συγκεκριμένο θέμα.

«Κάτω από το βάρος των μνημονιακών της  δεσμεύσεών, αναγκάστηκε να προχωρήσει στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά προσέκρουσε στις ιδέες που η ίδια καλλιεργούσε και απέτυχε παταγωδώς.

Φαίνεται, μάλιστα, ότι μετά την περιφρόνηση που συνάντησαν οι διαδοχικές εγκύκλιοι της αρμόδιας υπουργού, σχεδιάζεται επανάληψη της προσπάθειας, αυτή τη φορά με καρότο και μαστίγιο» τόνιζε στο liberal.gr συνομιλητής του κ. Μητσοτάκη συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που – από τη θέση της Αντιπολίτευσης με δηλώσεις στελεχών του και αποφάσεις των εκλεκτών του στην Αυτοδιοίκηση υπονόμευε την αξιολόγηση – αντιμετωπίζει τώρα τις συνέπειες του λαϊκισμού και της ανευθυνότητάς του.

«Είχε φτάσει άλλωστε στο σημείο να ισχυρίζεται ψευδώς και συκοφαντικά ότι η αξιολόγηση θα οδηγούσε δήθεν σε απολύσεις. Με θράσος και πολιτική ανεντιμότητα τρομοκρατούσε τους δημοσίους υπαλλήλους και τους καλούσε να απέχουν της αξιολόγησης. Το αποτέλεσμα είναι ήδη γνωστό. Η συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης κάθε διαδικασίας αξιολόγησης τα προηγούμενα χρόνια έχει οδηγήσει την Κυβέρνηση στα σημερινά αδιέξοδα» επεσήμανε η ίδια πηγή.

Στην ΝΔ, με αφορμή τις εγκυκλίους με τις οποίες η κυρία Γεροβασίλη ζητούσε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εξέφραζαν  ικανοποίηση επειδή «η Κυβέρνηση ανακάλυψε, έστω και καθυστερημένα, την αναγκαιότητα της αξιολόγησης την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ πολέμησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια με λαϊκισμό και ανευθυνότητα». Την ίδια ώρα μάλιστα  ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, έδινε το στίγμα του:

«Όταν ανέλαβα Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έβαλα ως προτεραιότητα την εφαρμογή ενός συστήματος  αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων. Δεν λέω νέου συστήματος, γιατί το “σύστημα” που βρήκα αφορούσε μια κατ' επίφαση αξιολόγηση. Όλοι οι υπάλληλοι έπαιρναν δέκα και η αξιολόγηση δεν είχε ούτε θετική, ούτε αρνητική επίπτωση.

Το σύστημα αξιολόγησης του Ν. 4250/2014, εισήγαγε την έννοια της συγκριτικής αξιολόγησης, ενώ επέβαλλε διαφάνεια, ειδικώς στις διαδικασίες και στα όργανα ενστάσεων. Όχι μόνο δεν οδηγούσε σε απολύσεις, όπως ψευδώς υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, αντιθέτως, έκανε τη συνέντευξη μέσο βελτίωσης των υπαλλήλων, ιδίως των πιο αδύναμων».

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι ο ίδιος κατέθεσε για δημόσια διαβούλευση τον Ιανουάριο του 2015, μια τολμηρή πρόταση για ένα πάγιο σύστημα αξιολόγησης με σημαντικές καινοτομίες που ανάμεσα στα άλλα περιελάμβαναν:

- Σύνδεση της αξιολόγησης με συγκεκριμένα και συμφωνημένα παραδοτέα.

- Αυτοαξιολόγηση του υπαλλήλου.

- Επιβράβευση των καλύτερων με ταχύτερη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή.

- Θεσμοθέτηση ατομικού πλάνου ανάπτυξης των αδύναμων υπαλλήλων με έμφαση στην επιμόρφωση.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «ο εξορθολογισμός και η αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης πολεμήθηκε, λοιδορήθηκε, συκοφαντήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του», προσθέτοντας: «Οι δυνάμεις της αδράνειας, αυτοί που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στο Κράτος, βρήκαν στους σημερινούς κυβερνώντες τον πιο αδίστακτο συμπαραστάτη».

Στην οδό Πειραιώς δεσμεύονται , όπως αναφέρουν,  να προωθήσουν ένα πάγιο σύστημα αξιολόγησης στη βάση της πρότασης που είχε καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Ιανουάριο του 2015, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι οι ισχυρισμοί ΣΥΡΙΖΑ για απολύσεις αποτελούν θρασύτατη, αναίσχυντη και παντελώς αβάσιμη προπαγάνδα.
Δημοσίευση: Αυγούστου 14, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στην παγίδα που ο ίδιος δημιούργησε"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator