"Αφελείς όσοι μιλάνε για Τουρκία εκτός Ευρώπης – Είμαστε Ευρώπη"

0Οξεία επίθεση σε όλους θεωρούν ότι η Τουρκία θα πρέπει να παραμείνει εκτός Ευρώπης εξαπέλυσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Omer Celik την Τρίτη το βράδυ.

Σε μπαράζ μηνυμάτων του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, ο Celik δήλωσε ότι «μερικές αφελείς φωνές μιλάνε για την εξαίρεση της Τουρκίας από την Ευρώπη. Εκείνοι που εκφράζουν αυτές τις απλοϊκές προσεγγίσεις δεν γνωρίζουν την Τουρκία. Ούτε κατανοούν τι είναι η Ευρώπη» τόνισε ο Celik.

«Μιλάνε για αυτό επί μέρες. Παράγουν δήθεν επιχειρήματα και ανάλυση. Δημιουργούν θεωρίες όπως οι χαρτοβιομηχανίες» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό, όσοι δεν θέλουν την Τουρκία στην ΕΕ «εάν απλώς ερωτηθούν ποια είναι η Ευρώπη και πού είναι, δεν θα είναι σε θέση να παράξουν έναν ορισμό στον οποίο θα συμφωνούσαν, και αυτό είναι βέβαιο».

«Αν πάτε ένα βήμα παραπέρα και ρωτήσετε ‘’ποια είναι η Ευρώπη χωρίς Τουρκία’’, δεν θα μπορούσαν να δώσουν μια ουσιαστική απάντηση» πρόσθεσε ειρωνικά.

«Αφήστε κατά μέρος τη διεθνή πολιτική, μόνο η ιστορία και η γεωπολιτική εξουδετερώνουν τέτοια επιχειρήματα. Αν δείξετε απλώς έναν χάρτη σε όσους παράγουν τόσο κατηγορηματικά, αλλά και απλοϊκά, επιχειρήματα, η συζήτηση θα τερματιστεί αμέσως» πρόσθεσε ο Celik.

Όπως ανέφερε ακόμα «Υπάρχει ένας γεωπολιτικός χάρτης που υπερισχύει του φυσικού χάρτη…. Για όσους μπορούν να δουν τον γεωπολιτικό χάρτη, η εικόνα είναι ξεκάθαρη».

«Η Τουρκία, ως ευρωπαϊκή δύναμη, πέραν όλων των άλλων χαρακτηριστικών της, βρίσκεται στο επίκεντρο του μέλλοντος της Ευρώπης» επέμεινε.

Πηγή Skai
Δημοσίευση: Αυγούστου 10, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Αφελείς όσοι μιλάνε για Τουρκία εκτός Ευρώπης – Είμαστε Ευρώπη""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator