Διήμερη περιοδεία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Δέδε, σε Ρόδο και Κάρπαθο για την ενίσχυση έργων υποδομών

0



Σε διήμερη περιοδεία σε Ρόδο και Κάρπαθο μετέβη ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Κτιριακές Υποδομές, Βασίλη Καραγιάννη και τον συνεργάτη του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ν. Σαντορινιού, Γιάννη Βασιλικό.

Κάρπαθος

Στην Κάρπαθο, ο Γιώργος Δέδες επιθεώρησε το κτίριο του Γυμνασίου – ΕΠΑΛ Πηγαδίων Καρπάθου και δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να επισπευσθεί η προμήθεια των προκατασκευασμένων αιθουσών, αλλά και να καθοριστεί σαφές χρονοδιάγραμμα των απαραίτητων ελέγχων και μελετών για την επισκευή του υπάρχοντος κτιρίου. Μετέβη επίσης στο υπό ανέγερση νοσοκομείο του νησιού, όπου ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο μηχανικό της αναδόχου εταιρείας για την εξέλιξη των εργασιών.
Ρόδος
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών μαζί με τον Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, ανακοίνωσε το «ξεπάγωμα» και τη χρηματοδότηση των μελετών για την περιμετρική οδό και τη «μεσογειακή χάραξη», δύο κομβικών οδικών έργων για τη Ρόδο, ώστε να υπάρξει σύνδεση του αεροδρομίου με το λιμάνι και κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση. Νωρίτερα, Γενικός Γραμματέας και Δήμαρχος περιόδευσαν σε όλα τα εκκρεμή οδικά, λιμενικά και κτιριακά έργα της περιοχής, συνοδευόμενοι από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε., κ. Βασίλη Καραγιάννη, τον συνεργάτη του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Βασιλικό, την Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού κα Βασιλική Ξεπαπαδάκη-Παπαδημητρίου, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες. 


Σε δηλώσεις του, ο κ. Δέδες σημείωσε πως πλέον καθορίστηκε κοινό πλαίσιο δράσης ανάμεσα στα δύο συναρμόδια Υπουργεία, το Υποδομών και Μεταφορών και το Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με το Δήμο. Η συνάντηση αυτή ήρθε ως επιστέγασμα μίας διπλής διαδικασίας. Πρώτον της απόφασης της κυβέρνησης να ασκήσει δια μέσου των δύο συναρμόδιων Υπουργείων μία συγκεκριμένη πολιτική ενίσχυσης των υποδομών του νησιωτικού χώρου και δεύτερον της συνεχούς και συστηματικής διεκδικητικής θέσης του Δημάρχου της Ρόδου προς τα Υπουργεία, που τεκμηριωμένα και ουσιαστικά έθεσε, αξιολογώντας τις προτεραιότητες και τα σοβαρά αναπτυξιακά ζητήματα για το νησί.

Επιπλέον, συζητήθηκε εκτενώς η συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων ύδρευσης στο νησί, με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών να εξαγγέλλει την τμηματική υλοποίηση των υδροδοτικών δικτύων του φράγματος Γαδουρά στη βάση της ιεράρχησης που έχει κάνει Δήμος, με το πρώτο τμήμα να ξεκινά φέτος με πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017, ενώ συμφωνήθηκε επιπρόσθετα η δρομολόγηση των διαδικασιών που αφορούν την τμηματική υλοποίηση του εγκεκριμένου master plan για τη λιμενική ζώνη.
Όσον αφορά στο ευρύτερο οδικό δίκτυο και στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο νησί, ο Γιώργος Δέδες ξεκαθάρισε ότι προς την κατεύθυνση της επίλυσής του αποφασίστηκε να προωθηθεί, ύστερα από την ολιγωρία που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια, η μελέτη της περιμετρικής και «μεσογειακής χάραξης» της Ρόδου. Ήδη έχει συμπεριληφθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η αποπληρωμή του συνόλου των μελετητών και η χρηματοδότηση των νέων μελετών.
Ανέφερε, ακόμη, ως θετικό δεδομένο την ύπαρξη διαθέσιμου προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μετά από τις προσωπικές παρεμβάσεις και διαπραγματεύσεις του Υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, για την ενεργειακή αναβάθμιση των υπαρχόντων δημοσίων κτιρίων, αλλά και την κατασκευή νέων, μέσω νέας γενιάς ΣΔΙΤ.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Ανοίγει μία πολύ σημαντική δυνατότητα, αφού εδώ, στη Ρόδο, υπάρχει ένας τεράστιος πλούτος δημοσίων κτιρίων, άλλων αναξιοποίητων άλλων πιθανώς εγκαταλελειμμένων, αλλά και κάποιων που μπορούν να αποδώσουν άμεσα στην κατεύθυνση των κοινωνικών υποδομών. Άρα, μπαίνει ως προτεραιότητα η αξιολόγηση της μελετητικής ωριμότητας για το κάθε κτίριο και ποιό είναι το μοντέλο που θα εφαρμοστεί, ώστε πολύ γρήγορα να αξιοποιηθεί το κάθε ένα από αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Δημοσίευση: Αυγούστου 10, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Διήμερη περιοδεία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Δέδε, σε Ρόδο και Κάρπαθο για την ενίσχυση έργων υποδομών"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator