Η Σημαία

0Μεγάλος καυγάς ξέσπασε ανάμεσα στους μνημονιακούς ολετήρες για το ποιος θα κρατάει την ελληνική Σημαία κατά τις μαθητικές παρελάσεις.

Η Σημαία όμως δεν είναι ούτε το σύμβολο του πρώτου μαθητή, ούτε το σύμβολο του τυχερού – κατά την κλήρωση – μαθητή. Η Σημαία είναι το σύμβολο του έθνους – κράτους των Ελλήνων.

Τη Σημαία δεν πρέπει να κρατούν ούτε οι άριστοι ούτε οι τυχεροί αλλοεθνείς μαθητές αλλά μόνο Έλληνες κατά το γένος. Η Σημαία είναι η ελληνική ταυτότητα και συμβολίζει την ιστορία του έθνους, τη θρησκεία του, τις αξίες του, τον πολιτισμό του.

Τη Σημαία έβαψαν με το αίμα τους γενιές και γενιές Ελλήνων σε πολέμους, επαναστάσεις και εξεγέρσεις. Στην Παλιγγενεσία του 1821, στην Κρητική Επανάσταση, στους Βαλκανικούς Πολέμους, στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στη Μικρά Ασία, στα βουνά της Αλβανίας, στην Εθνική Αντίσταση, στο Πολυτεχνείο, στη μαρτυρική Κύπρο.

Τη συμβολική αξία της Σημαίας γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους οι ομογενείς μας, που την ξεδιπλώνουν σε κάθε εκδήλωσή τους, από τις ΗΠΑ μέχρι τη μακρινή Αυστραλία, για να υπογραμμίσουν την ιδιαίτερη ταυτότητά τους.

Οι δωσίλογοι πολιτικοί, αυτοί που παρέδωσαν τη χώρα στους δανειστές, θέλουν να αποκόψουν τους Έλληνες από τις ρίζες τους. Θέλουν να μετατρέψουν την ελληνική κοινωνία σε πολυπολιτισμική σύμφωνα με τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης. Η Σημαία δε θα πρέπει να συμβολίζει τίποτα το ιδιαίτερο και θα μπορούν να την κρατούν άνθρωποι από την Ασία ή την Αφρική, σαν να πρόκειται για το ντεκόρ ενός εορταστικού φεστιβάλ.

Αφού εξευτέλισαν τους Έλληνες, θέλουν να εξευτελίσουν και το σύμβολό τους, τη Σημαία τους.

Έτσι σύντομα δε θα υπάρχουν Έλληνες με εθνική συνείδηση, υπερήφανοι για την καταγωγή και την ιστορία τους.

Τελικός στόχος να δημιουργηθεί ένας κοινωνικός πολτός πρώην Ελλήνων και εποίκων – μεταναστών με μοναδικό συνδετικό στοιχείο το κοινό νόμισμα, το ευρώ. Τότε θα αντικαταστήσουν και τυπικά τη Γαλανόλευκη με τη σημαία της ΕΕ.

Νίκος Ιγγλέσης
Greek Attack
Δημοσίευση: Αυγούστου 12, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Σημαία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator