Σημεία και τέρατα... στο χώρο του τύπου

0



Σημεία και τέρατα συμβαίνουν στο χώρο του τύπου τις τελευταίες ημέρες. Τα μαχαίρια βγήκαν για τα καλά και άλλοτε συνέταιροι έχουν ανοίξει έναν ανηλεή πόλεμο που κανείς δεν ξέρει που θα βγάλει. Οι νέοι καναλάρχες και εκδότες είναι δεδομένο ότι προκαλούν εκνευρισμό στους παλιούς, τα λαμόγια προσπαθούν να την γλιτώσουν με τη λιγότερη δυνατή ζημιά, η κυβέρνηση παρεμβαίνει ή δεν κάνει τίποτε για συγκεκριμένους επιχειρηματίες, τα σκάνδαλα έχουν αρχίσει και βγαίνουν στο φως και είναι σίγουρο ότι θα πάρουν διαστάσεις.

Ίσως είναι και προφητικό το άρθρο του Antinews για τους μπατιροεκδότες που πρέπει να πάνε στη φυλακή καθώς πόσο θα αντέξει το Μαξίμου και μια ορισμένη ομάδα δικαστών που κλείνουν τα μάτια;

Οι καταγγελίες του ιστότοπου capital.gr συμφερόντων Θεοχάρη Φιλιππόπουλου, για υπεξαίρεση 800 χιλιάδων ευρώ του Φώτη Μπόμπολα από το πρακτορείο διανομής Ευρώπη, λίγο προτού αυτό καταρρεύσει, δημιουργεί νέα δεδομένα. Να θυμίσουμε ότι ο Φιλιππόπουλος ήταν μέχρι πρότινος από τους μνηστήρες της απόκτησης μεριδίου του Mega ή άλλων περιοδικών και εφημερίδων του Πήγασου. Ήταν δε τακτικός θαμώνας στο κτίριο της Μεταμόρφωσης και στο γραφείο του Μπόμπολα με τον οποίον διατηρούσε άριστες σχέσεις και ήταν κάτι σαν… Διόσκουροι στο χώρο. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το Έθνος το έκανε εφημερίδα μεγάλη ο πατέρας του Φιλιππόπουλου.

Η καταγγελία, ουσιαστικά για αρπαγή από την πλευρά Μπόμπολα χρημάτων που έπρεπε να δοθούν σε εκδότες - πελάτες του πρακτορείου Ευρώπη ασφαλώς πρέπει να κινητοποιήσει τη δικαιοσύνη. Κι αυτό διότι αν πράγματι έχουν υπεξαιρεθεί χρήματα μιλάμε για κακούργημα, σε μια χρονική στιγμή που ο Μπόμπολας, ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες, φέσωσε με 160 εκατ. ευρώ τις τράπεζες και χρωστά εκατομμύρια αποζημιώσεων και δεδουλευμένων σε 500 οικογένειες.

Κι ενώ η καταγγελία έχει βγει στο φως την ίδια ακριβώς στιγμή ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος αγόρασε Έθνος και Ημερησία, έχει παραδώσει τα κλειδιά των εφημερίδων στον Φ. Μπόμπολα ο οποίος σχεδιάζει την επαναλειτουργία τους με δικούς του, ελεγχόμενους ανθρώπους.

Ο γνωστός σε όλους διευθυντής - στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, στελέχη του Έθνους που το τελευταίο δίμηνο έπαθαν…. ακαμψία στη στάση της επίκυψης στο μεγάλο αφεντικό αλλά και κάποιοι παντελώς άσχετοι αλλά ικανότατοι γλείφτες που προορίζονται για διευθυντές στην «Ημερησία» ή σε άλλα μέσα του ομίλου Ιβάν.

Η κυβέρνηση βεβαίως δεν μπορεί να παρέμβει αλλά αντιθέτως σιγοντάρει όλη αυτή την προσπάθεια καθώς ο Σαββίδης θα στήσει μιντιακό όμιλο με εφημερίδες, ραδιόφωνο και το κανάλι Ε που εξαγόρασε. Όμιλος που θα έχει ασφαλώς καθημερινή… ενημέρωση από τον υπουργό Διαστήματος και τους Καρανίκες του Μαξίμου.

Όμως, στην πιάτσα ακούγονται και πολλά άλλα. Ότι λόγω της κατάρρευσης της Ίριδας και της Ευρώπης με υπαίτιο τον Μπόμπολα, δημιουργείται φέσι και σε άλλους εκδότες στην αγορά που βρίσκονται σε οριακό σημείο. Όπως π.χ. σε πολύ γνωστό εκδότη ο οποίος βρίσκεται με το δίλημμα αν πρέπει να χρεοκοπήσει άμεσα ή να περιμένει τον Σεπτέμβριο μήπως εμφανιστεί κανένα fund για να τον σώσει. Από τον όμιλο ήδη φεύγει ο σημαντικότερος δημοσιογράφος που διαθέτει… συριζαίϊκων προδιαγραφών ο οποίος θα αναλάβει διευθυντής στο νέο Έθνος του Ιβάν Σαββίδη. Και έπονται και άλλοι οι οποίοι προσπαθούν να διασωθούν υποβάλλοντας τα διαπιστευτήριά τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Βεβαίως, δεν πρέπει κανείς να ξεχνά τι θα γίνει με το Mega και ποιες είναι οι προθέσεις Μαρινάκη μετά τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Ιβάν Σαββίδη. Ο τελευταίος ακούγεται ότι πουλάει το 20% του καναλιού που αγόρασε πριν μερικούς μήνες με μια διαδικασία η οποία από πολλούς κρίνεται παράνομη και αδιαφανής. Πολλοί λένε ότι έγινε μια συμφωνία κάτω από το τραπέζι μεταξύ Σαββίδη και Μπόμπολα με ένα τίμημα (5 εκατ.) που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, με «μαύρα» που κανείς δεν ξέρει πόσα είναι και με την πιθανότητα αυτή η εξαγορά να γίνει αντικείμενο έρευνας από δικαστές.

Άραγε και στην περίπτωση της αγοράς του 20% του Mega και στην περίπτωση της κινητικότητας που δείχνει ο Μπόμπολας, παρά το γεγονός ότι γι΄ αυτόν υπάρχουν σοβαρότατες κατηγορίες για κακουργήματα, θα υπάρξουν δικαστές να ανοίξουν το κουτί της Πανδώρας;

Ο χώρος των μέσων ενημέρωσης βρόμαγε εδώ και πολλά χρόνια, όμως, σήμερα με την ευγενική χορηγία του Μαξίμου και του υπουργού Διαστήματος, έχει πάρει άλλες διαστάσεις. Μοιάζει με μαφία όπου φίλοι γίνονται εχθροί και εχθροί κάθονται στο ίδιο τραπέζι.

Επίσης είναι μια εποχή όπου απροκάλυπτα η κυβέρνηση στηρίζει συγκεκριμένους επιχειρηματίες οι οποίοι έπρεπε να βρίσκονται στα κάγκελα της φυλακής.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Αυγούστου 20, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σημεία και τέρατα... στο χώρο του τύπου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator