Από τον ελληνικό λαό ποιος θα ζητήσει συγνώμη;

0



«Αφού δεν είχαν κυβερνητική εμπειρία γιατί δεν διάλεγαν μια χώρα με λιγότερα προβλήματα για να ξεκινήσουν την καριέρα τους;».

Αυτό είναι το σχόλιο του Αρκά για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Guardian με την οποία προσπαθεί να απολογηθεί για τα λάθη που έκανε.

Όμως, κανείς, ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο Βαρουφάκης, ούτε κανείς άλλος κορυφαίος υπουργός δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να ζητήσει μια συγγνώμη. Διαβάσαμε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε στον Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη από τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα ή αλλιώς να σταματήσει τα πανηγύρια για την έξοδο στις αγορές. Με τη λογική ότι δεν μπορεί να απαξιώνεις εκείνη την έκδοση και να αποθεώνεις τη σημερινή.

Όμως, δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Το βασικότερο είναι ότι κανείς δεν ζητά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Ούτε ένας δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί ή στην καλύτερη περίπτωση να βγει και να πει «ναι κύριοι κάναμε λάθος, ζητάμε συγγνώμη από τον Έλληνα πολίτη, είμαστε απαράδεκτοι».

Ο Τσίπρας μίλησε για… λάθος επιλογές προσώπων. Ένα ακόμη ψέμα. Ήξερε καλά ποιους διάλεγε. Και ο Βαρουφάκης, και ο Λαφαζάνης, και η Ζωή, και ο Βούτσης, και ο Σκουρλέτης, και η Αχτσιόγλου είναι μελετημένες επιλογές και δεν είναι λάθος. Το μεγάλο λάθος του Τσίπρα είναι ο ίδιος.

Αυτός είναι ο βιολιστής στη στέγη. Αυτός είναι ο μαέστρος που κρατάει την μπαγκέτα και δίνει το ρυθμό. Επιλέγει τους συνεργάτες του και αν δεν του κάνουν τους απολύει και τους αντικαθιστά. Αν όμως η ορχήστρα συνεχίζει τις παραφωνίες τότε απολύεται ο διευθυντής, αφού ζητήσει συγγνώμη.

Ο Τσίπρας δεν έχει μάθει από τα λάθη του γιατί απλά δεν μπορεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα. Ακόμη και σήμερα που έχει υπογράψει τα πάντα, που έχει δώσει στην τρόικα περισσότερα και από τον… Σαμαρά, μέσα του πιστεύει ότι μπορεί να ανατρέψει το ευρωπαϊκό κατεστημένο. Ότι μπορεί να φέρει τη σοσιαλιστική επανάσταση. Δεν του έχει φύγει από το μυαλό του, γι’ αυτό και δεν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.

Η λογική της Αριστεράς δεν έχει μέσα της το κόστος. Δεν ενδιαφέρεται για τη ζημιά που μπορεί να επιφέρει στη χώρα και στο λαό. Δεν νοιάζεται για το χρόνο που χάνεται ο οποίος μετριέται και σε χρήμα, εμπιστοσύνη, ανάπτυξη. Την ενδιαφέρει ο δικός της σκοπός, ο στόχος ακόμη κι αν αυτός είναι αντίθετος με τα συμφέροντα της χώρας.

Μην περιμένουμε να ζητήσει ποτέ συγγνώμη ο Τσίπρας. Είναι σαν τους Χουνταίους που πέθαναν στη φυλακή ή έξω από αυτήν χωρίς να ζητήσουν ποτέ συγγνώμη. Αμετανόητοι Παπαδόπουλοι, Παττακοί, Θεοφιλογιαννάκοι που το μόνο που έβλεπαν ήταν η… «Επανάστασή» τους.

Σε τι διαφέρει ο Τσίπρας και η παρέα του; Νεοχουντικοί της Αριστεράς είναι που κάνουν ζημιά στην Ελλάδα αλλά δεν αισθάνονται την ανάγκη ούτε τα λάθη τους να διορθώσουν, αλλά ούτε και να σκύψουν το κεφάλι και να μετανιώσουν ζητώντας συγχώρεση. Αυτοί είναι, αυτοί ήταν και δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ. Είτε θα πέσουν με πάταγο είτε θα μείνουν για να κάψουν ό,τι απέμεινε όρθιο.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουλίου 27, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Από τον ελληνικό λαό ποιος θα ζητήσει συγνώμη;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator