Γ.ΔΕΔΕΣ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΚΩ

0



Με ταχύτατες διαδικασίες προχωρούν οι παρεμβάσεις για την καταγραφή των ζημιών και την αποκατάσταση των βλαβών που προκάλεσε στις υποδομές της Κω ο σεισμός της 21ης Ιουλίου 2017.

Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, η οποία έχει ήδη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ανατίθενται στην Γενική Γραμματεία Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, όλες οι σχετικές αρμοδιότητες για την εκτέλεση των εργασιών επισκευής και αποκατάστασης του λιμανιού. Σε αυτή την φάση, και προκειμένου να επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν το λιμάνι, έχει προκριθεί αξιόπιστη προσωρινή λύση που έλαβε υπόψη της την καλή κατάσταση του κρηπιδότοιχου του λιμανιού. Σε δεύτερο χρόνο, θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ληφθούν οι πλέον τεκμηριωμένες τεχνικές αποφάσεις για την συνολική και πλήρη αποκατάσταση του λιμανιού.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης με μια σειρά αποφάσεων του καθόρισε το πλαίσιο για την άμεση προώθηση των διαδικασιών της δημοπράτησης του έργου της προσωρινής αποκατάστασης και επισκευής του λιμένα. Η διαγωνιστική διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και εντός των επομένων ημερών αναμένεται να εγκατασταθεί ο ανάδοχος και να ξεκινήσουν οι εργασίες στο λιμάνι.

Ταυτόχρονα, κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων από Φυσικές Καταστροφές της Γενικής Γραμματείας Υποδομών συνεχίζουν τις αυτοψίες και τους ελέγχους τις κτηριακές υποδομές του νησιού. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των αυτοψιών οδηγούν σε θετικά συμπεράσματα για την συμπεριφορά των κτιριακών υποδομών του νησιού, καθώς αφενός μεν τα δημόσια κτίρια που στεγάζουν ζωτικές υποδομές κρίθηκαν, σχεδόν στο σύνολό τους, κατάλληλα για χρήση και λειτουργία , ενώ ζημιές εντοπίζονται σε περιορισμένο αριθμό ιδιωτικών κτιρίων, κυρίως παλαιότερης κατασκευής.
Δημοσίευση: Ιουλίου 27, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γ.ΔΕΔΕΣ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΚΩ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator