Αλέξη θα λέτε και θα κλαίτε!

0Βαρουφάκης, Λαφαζάνης και Κωνσταντοπούλου ανταγωνίζονται για να κερδίσουν τον τίτλο του πιο σκληρού αντιμνημονιακού. Το έπαθλο είναι ένα κόμμα που θα πρωταγωνιστήσει, μετά από την ταξινόμηση του προέδρου Αλέξη στο γνωστό χρονοντούλαπο της ιστορίας. Θα προτιμούσαμε για «αντίπαλο» τον «ψεύτη Αλέξη» από τους δραχμιστές. Οι δυνάμεις του σύμπαντος, όμως, όπως θα έλεγε και η σύντροφος υπουργός Πολιτισμού, έχουν άλλα σχέδια.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η πρόεδρος Ζωή έκανε το σόου με τον Γερμανό πρέσβη. Ούτε ότι ο συμπαθής Παναγιώτης αποφάσισε να μιλήσει για πρώτη φορά για την «επιχείρηση νομισματοκοπείο», όταν η σιωπή του επί τόσο μακρύ χρονικό διάστημα έχουν ήδη προσδώσει στο θέμα μία μυθιστορηματική διάσταση, ανάλογη με εκείνη της «μεγάλης ληστείας τους τραίνου». Και οι δύο φοβούνται τον Γιάνη! Επειδή ξέρουν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι γεννημένος παίκτης! Κι ότι από την στιγμή που ο Γιάνης αποφασίσει να κατέβει στο γήπεδο, οι ίδιοι είναι καταδικασμένοι να είναι δεύτεροι ή τρίτοι. Δηλαδή τίποτα.

Ο Γιάνης είναι ό,τι πιο επικίνδυνο έχει αντιμετωπίσει ως σήμερα ο αστικός χώρος. Είναι ο διάβολος μεταμορφωμένος. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την εξουσία και στην συνέχεια να οδηγήσει την χώρα στην δραχμή. Συνέπειες; Ποιος μίλησε για συνέπειες; Εδώ η περίφημη διαπραγμάτευσή τους μας κόστισε ήδη 100 δισεκατομμύρια ευρώ και κινείται σαν να του έπεσε ένα κουτί με σπίρτα στην θάλασσα. Οπότε, ζητά αναπτήρα από τον διπλανό του για να ανάψει το φυτίλι και να τιναχτεί έτσι στον αέρα το πλοίο. Μαντέψτε! Εκατοντάδες χιλιάδες λαού είναι έτοιμοι να του προσφέρουν κάτι περισσότερο από έναν αναπτήρα: Την ψήφο τους.

Αντίθετα! Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ψεύτης, είναι ανίκανος, είναι ό,τι είναι, αλλά είναι πλέον απενεργοποιημένος. Είναι ακίνδυνος. Όσες φορές και να κατέβει ο Αλέξης σε εκλογές είναι καταδικασμένος να χάσει. Ας τον στηρίζουν η Μέρκελ, ο Πάκης, ο Κουρής και ο έκτος στόλος. Θα πάει ένας κόσμος να τον ψηφίσει. Σύμφωνοι. Αλλά αυτός ο κόσμος δεν φτάνει για να του δώσει πάλι την εξουσία. Επειδή ο ίδιος δεν μπορεί πια να πουλήσει το επόμενο αφήγημα. Όταν ο Αλέξης μιλάει για ανάπτυξη και αγορές, είναι σαν να βλέπεις στον άρχοντα των δακτυλιδιών τα Ορκ να υπόσχονται στους ανθρώπους την αιώνια ζωή!

Αυτή ακριβώς είναι η αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα. Δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσει για τις αγορές. Απ’ ότι αποδείχτηκε δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για οτιδήποτε. Εκεί ακριβώς βρίσκεται το θέμα! Ο αστικός χώρος θέλει να έχει για αντίπαλο έναν άνθρωπο σαν τον Αλέξη Τσίπρα ή έναν νέο και επικίνδυνο παίκτη όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης; Διότι ο Γιάνης μπορεί να δώσει στον Έλληνα εκείνο που του λείπει: Ένα νέο αφήγημα για να έχει να λέει στον (όχι πλέον και τόσο μακρύ) δρόμο της αυτοκαταστροφής του.

Από την άλλη θα μας πείτε ότι όλα αυτά έχουν σχέση και με τον Κυριάκο και με τις πολιτικές που θα ακολουθήσει ως ο επόμενος πρωθυπουργός. Αυτό είναι αληθές ως ένα σημείο. Ότι ο Κυριάκος, δηλαδή, έχει την ευκαιρία να εφαρμόσει για πρώτη φορά σε αυτή την χώρα φιλελεύθερες πολιτικές και ότι η μεταμόρφωση της χώρας μέσα απ’ αυτές μπορεί να βάλει ένα τέλος στην αυξημένη επιρροή του λαϊκισμού στην ελληνική κοινωνία. Έτσι λέτε; Πιστεύετε ότι αυτό είναι αρκετό; Είστε σίγουροι γι αυτό;

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr
Δημοσίευση: Ιουλίου 27, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αλέξη θα λέτε και θα κλαίτε!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator