Ένωση Διοικητικών Δικαστών: Απρεπείς και συκοφαντικές οι δηλώσεις Πολάκη

0Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τις ενώσεις δικαστών για τις επιθέσεις μελών της κυβέρνησης εις βάρος της Δικαιοσύνης. Σειρά σήμερα είχε η Ένωση Διοικητικών Δικαστών η οποία κάνει λόγο για απρεπείς και συκοφαντικές τοποθετήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τα πόθεν έσχες των δικαστών.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Διοικητικών Δικαστών (ΕΔΔ) καταδικάζει τις «απρεπείς, συκοφαντικές και αναρμοδίως εκφρασθείσες τοποθετήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη», ότι οι δικαστές δεν θέλουν δήθεν να καταθέτουν δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε εξαπολύσει επίθεση κατά των Δικαστών μέσω Facebook κατηγορώντας τους ότι δεν θέλουν να καταθέσουν Πόθεν Έσχες.

Αναλυτικά η ΕΔΔ στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Ο υπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι ουδέποτε αμφισβητήσαμε ότι έχουμε τέτοια υποχρέωση, ενώ, άλλωστε, όλοι οι δικαστές υποβάλλουμε κάθε έτος εμπρόθεσμα τις εν λόγω δηλώσεις [...] Η συκοφαντία επιτείνεται εκ του ότι ο υπουργός γνωρίζει ότι εμείς αμφισβητήσαμε δικαστικά όχι καθαυτή την υποχρέωση, αλλά συγκεκριμένες ειδικότερες ρυθμίσεις της οικείας υπ' αρ. 1846/13.10.2016 κοινής απόφασης των υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Οικονομικών».

Τέλος, η ΕΔΔ επεξηγεί ότι οι ενστάσεις για το «πόθεν έσχες» αναφέρονται ως προς «την ανάθεση του ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των δικαστικών λειτουργών σε όργανο μη συγκροτούμενο τουλάχιστον κατά πλειοψηφία από δικαστικούς λειτουργούς, αλλά και με τον τρόπο υποβολής των δηλώσεων (ηλεκτρονικά), ο οποίος προσβάλλει το ατομικό δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων λόγω του κινδύνου διαρροής και δημοσιοποίησης των προσωπικών στοιχείων των υπόχρεων».

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουλίου 19, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ένωση Διοικητικών Δικαστών: Απρεπείς και συκοφαντικές οι δηλώσεις Πολάκη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator