Μαξίμου, Ηρώδου Αττικού και… Ραφήνα ενοχλούνται από τη γλώσσα της αλήθειας

0



Οι θεσμοί είναι πάνω από τους ανθρώπους, πάνω από τα πρόσωπα που τους υπηρετούν. Πάντοτε θα πρέπει να προστατεύονται οι θεσμοί και να γίνονται σεβαστοί ακόμη κι αν τα πρόσωπα δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.

Το ίδιο λέμε εδώ στο Antinews και για τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Απόλυτος σεβασμός, ακόμη κι αν υπήρξαν περιπτώσεις που ντρόπιασαν τον θεσμό ή στην καλύτερη περίπτωση τον υποβάθμισαν. Κι όταν ασκούμε κριτική στον Προκόπη Παυλόπουλο το κάνουμε με απόλυτους πολιτικούς όρους. Αδιάφορο μας είναι αν θα «θιγεί» ο κ. Παυλόπουλος αρκεί αυτό να μην είναι σε βάρος του Προέδρου ως θεσμός. Αν δεν μπορεί να τον υπηρετήσει τότε δεν έχει λόγο να βρίσκεται στη θέση αυτή.

Κάποιοι που βρίσκονται εντός, εκτός κι επί τα αυτά της Νέας Δημοκρατίας, εθίγησαν για το δημοσίευμα του Antinews που έλεγε ότι για να φύγει αυτή η καταστροφική κυβέρνηση η μόνη λύση είναι να παραιτηθεί ο κ. Παυλόπουλος. Γράφαμε ότι ο Πρόεδρος πολλές φορές έχει σιωπήσει σε θεσμικές εκτροπές, παρά το γεγονός ότι αυτή είναι η δουλειά του, κι όχι να βάζει πλάτη στον Αλέξη Τσίπρα. Για παράδειγμα η ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη θα έπρεπε να κινητοποιήσει τον Πρόεδρο και ακόμη και με «διαρροές» να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του και να βάλει κάποιους ανόητους στη θέση τους. Ομοίως κι όταν η κυβέρνηση παρ’ ολίγο να τινάξει στον αέρα τη χώρα το καλοκαίρι του 2015 ο Πρόεδρος που ήταν να ξεσκεπάσει τους προδότες;

Έχουμε εκφράσει την άποψη ότι ο κ. Παυλόπουλος παρακινείται από τα φιλοκαραμανλικά του συναισθήματα που τον κάνουν να μην παίρνει ίσες αποστάσεις. Αντιθέτως, όπως το σύνολο του καραμανλικού στρατοπέδου στηρίζει δια τη σιωπής, της αποχής ή ακόμη και με συγκεκριμένα πρόσωπα την κυβέρνηση Τσίπρα, έτσι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βάζει πλάτη προφανώς γιατί χρωστά χάρη που τον επέλεξαν και τον έβγαλαν από την αφάνεια του συνταξιούχου πολιτικού. Διότι τι θα ήταν ο κ. Παυλόπουλος αν δεν επιλεγόταν από τον Τσίπρα; Ένας πρώην υπουργός, αποτυχημένος δις, μία με τις προσλήψεις χιλιάδων συμβασιούχων και μία με τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008. Για να μην πούμε για την «αφωνία» στην περίπτωση του χαστουκιού του Κασιδιάρη.

Έτσι και την τελευταία διετία επιλέγει να μην συγκρούεται με την κυβέρνηση ακόμη και σε μείζονος σημασίας θέματα. Αντιθέτως υπογράφει τα πάντα, συναινεί στα πάντα, υποκύπτει στα πάντα.

Κάποιοι λοιπόν αποφάσισαν να στηρίξουν τον κ. Παυλόπουλο με δημοσιεύματα που καθόλου τυχαία δεν είναι. Η εφημερίδα Νέα Σελίδα, η εφημερίδα Documento αλλά και η Kontra News αποφάσισαν να παίξουν το παιχνίδι της υποστήριξης και καταλαβαίνετε τι ακριβώς συμβαίνει αν δείτε και ποιοι δημοσιογράφοι βάζουν αυτή την πλάτη.

Καθόλου συμπτωματικά δεν είναι τα Σαββατοκυριακάτικα δημοσιεύματα υπέρ του κ. Παυλόπουλου και κατά κυρίως του κ. Σαμαρά ενώ κάποιοι ευφάνταστοι βλέπουν ότι η ΝΔ διαλύεται επειδή κάποιοι τολμούν να ασκούν κριτική στον Πρόεδρο.

Μάλιστα, ένας «ανεμοδούρας» δημοσιογράφος, που χρωστά χιλιάδες ευρώ σε εργαζόμενους αλλά που πάντα βρίσκει θέσεις και «τρουπώνει» στο γκουβέρνο γράφει χαρακτηριστικά:

«Η επιρροή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο περιβάλλον του προέδρου της Ν.Δ είναι ισχυρή ως προς το θέμα αυτό και εδράζεται στην άποψη ότι ο κ. Παυλόπουλος με τις παρεμβάσεις του σε Ευρωπαίους ηγέτες που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (η πολιτική «οικογένεια» της Ν.Δ) βοήθησε τον Αλέξη Τσίπρα και πως με τις συνεχείς επικλήσεις του στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης του παρέχει έμμεσα πολιτική στήριξη.
Ενδεικτική είναι, άλλωστε, η σχετική επιχειρηματολογία που διατυπώνουν μέσα ενημέρωσης προσκείμενα στον πρώην πρωθυπουργό, τα οποία πρόσφατα κάλεσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να…παραιτηθεί από το αξίωμά του, ώστε να προκαλέσει πολιτειακή κρίση που θα οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές για να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα!
Οι πληροφορίες θέλουν, μάλιστα, βουλευτές της Ν.Δ που συνομιλούν τακτικά με τον κ. Σαμαρά να έχουν ήδη εισηγηθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη να προτείνει τον πρώην πρωθυπουργό για την Προεδρία της Δημοκρατίας στην εκλογή που θα γίνει το 2020, όταν λήγει η πενταετής θητεία του κ. Παυλόπουλου».

Του κάνει εντύπωση που το Antinews βάζει την πατρίδα πάνω από κόμματα και πρόσωπα και που ζητά παραιτήσεις για να σωθεί η χώρα. Και συνδέει αφελώς τον κ. Σαμαρά με το γεγονός ότι ο κ. Παυλόπουλος δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Άλλος δημοσιογράφος, «πληρωμένο πιστόλι» του ΣΥΡΙΖΑ γράφει:«Ο κ. Σαμαράς, όπως εξομολογούνται συνομιλητές του, δεν επιθυμεί να εγκαταλείψει τα πολιτικά εγκόσμια. Μάλιστα, σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες, «δουλεύει» εδώ και μήνες σχέδιο με δύο άξονες. Ο πρώτος είναι να φέρει με κάθε τρόπο στη ΝΔ τον φίλο του Βαγγέλη Βενιζέλο. Ο δεύτερος, το plan B, είναι η δημιουργία νέου κόμματος μαζί με τον κ. Βενιζέλο. Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πολιτικών (σ.σ.: αυτό το σχέδιο έχει τις ευλογίες θεσμικών και εξωθεσμικών κέντρων που επιθυμούν την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης, αλλά δεν πιστεύουν στο άστρο του Κυριάκου) βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Στην ίδρυση του νέου κόμματος, εφόσον μπει σε εφαρμογή το plan B, θα συμμετάσχουν στελέχη από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι».

Εδώ το πάει ακόμη παραπέρα. Ο κ. Σαμαράς όχι μόνο… υπονομεύει τον κ. Παυλόπουλο αλλά θέλει να φέρει και τον Βενιζέλο στη ΝΔ αλλά και να φτιάξει νέο κόμμα. Μιλάμε ότι οι άνθρωποι αυτοί… κάτι πίνουν κι ελπίζουμε να μην είναι από το φορτίο του Noor 1.

Συνεχίζοντας το «ρεπορτάζ» γράφουν οι δημοσιογράφοι για Πούλιτζερ: «Η επιχείρηση πολιτικής αποδόμησης του Προέδρου της Δημοκρατίας προκαλεί, όμως, σοβαρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ και όχι μόνο από την πλευρά των «καραμανλικών».
Ενδεικτική ήταν η παρέμβαση του πρώην εκπροσώπου της κυβέρνησης Καραμανλή Ευάγγελου Αντώναρου -τακτικού συνομιλητή του πρώην πρωθυπουργού- που έκανε λόγο για «ακροδεξιά σαπρόφυτα που επιτίθενται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Αναταράξεις γιατί μίλησε ο Αντώναρος; Σιγά το… τσουνάμι βρε παιδιά και σιγά μην ταραχθεί η ΝΔ γιατί οι καραμανλικοί σήκωσαν το… φρύδι της οργής. Αν δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι ο μόνος σκοπός της ΝΔ πρέπει να είναι να φύγει η κυβέρνηση για το καλό του τόπου, τότε δεν έχουν και καμιά θέση στο κόμμα. Είναι απλά τα πράγματα.

Προφανώς ενοχλείται το Μαξίμου, η Ηρώδου Αττικού και η… Ραφήνα από το γεγονός ότι κάποιοι μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας. Ότι κάποιοι τολμούν να λένε τα πράγματα με το όνομά τους και να ζητούν ακόμη και παραίτηση του Προέδρου αν πρόκειται να φύγει η λαίλαπα του Τσίπρα. Θέλουν, μάλλον, να μείνουν ως έχουν τα πράγματα, με τον Τσίπρα άλλα δύο συν τέσσερα χρόνια στην εξουσία, με τον Παυλόπουλο μια χαρά μέχρι το 2020 στην Προεδρία (και γιατί όχι κι άλλη μια πενταετία με τις ευλογίες Τσίπρα – Καραμανλή) και με τους καραμανλικούς να παίζουν παιχνίδια εξουσίας με τον Αλέξη και τον Πάνο.

Ε, λοιπόν, αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο, εκτός κι αν ορισμένοι θέλουν να έχουν μια ΝΔ όμηρο του Τσίπρα. Μια ΝΔ… πολιτικώς ορθή, ισοπεδωμένη και φοβική. Δεν μπορεί να γίνει αυτό.

Όσο για τους… δημοσιογράφους που κάνουν «ρεπορτάζ» εμπλέκοντας τον Σαμαρά και μιλώντας για «πηγές» που έχουν εντός της ΝΔ, τι να πει κανείς. Άξιος ο μισθός τους ας πάνε να εισπράξουν από το Μαξίμου.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουλίου 12, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μαξίμου, Ηρώδου Αττικού και… Ραφήνα ενοχλούνται από τη γλώσσα της αλήθειας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator