Τα αριστερά τάγματα εφόδου σε πλήρη δράση

0


Όταν κάηκαν τα γραφεία της Athens Voice, υπήρξαν στελέχη της σημερινής κυβέρνησης που έγραψαν ειρωνικά σχόλια για το εν λόγω έντυπο. Ο Γεωργελές δεν ήταν «δικός τους». Αν ήταν, μπορεί τότε οι Τόσκηδες και να είχαν συλλάβει τους εμπρηστές. Ομοίως, τα παιδιά του Ρουβίκωνα εισβάλλουν όποτε θέλουν στην Βουλή.

Η λογική τους είναι παντού η ίδια: «Οι δικοί μας και οι άλλοι». Οι δικοί μας, λοιπόν, απολαμβάνουν μιας ιδιότυπης ασυλίας, σε αντίθεση με τους άλλους που βρίσκονται διαρκώς σε άμυνα.

Η πολιτική τους είναι βαθιά ταξική. Δείτε τι συμβαίνει σε ένα απλό καθημερινό θέμα. Σε αυτό με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες. Είναι ασύμφορο να αγωνίζεται κανείς στην αγορά για ένα καλύτερο μέλλον. Όσο κέρδος και να βγάλει θα το εξαφανίσει η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.  Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες είναι εξ ορισμού «εχθροί». Γι αυτό και τιμωρούνται. Είναι οι «άλλοι».

Αντίθετα, οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εξ ορισμού οι «φίλοι». Σε αυτούς, λοιπόν, προσπαθούν να κάνουν την ζωή πιο εύκολη. Δεν επιτρέπουν την αξιολόγηση, τους προστατεύουν ακόμη κι αν κλέψουν. Ένας κλέφτης πάει κανονικά στην φυλακή. Αν είναι δημόσιος υπάλληλος το πολύ – πολύ να πάει μερικούς μήνες στο σπίτι του για να ξεκουραστεί. Κι οι μισθοί κανονικά, στην τράπεζα. Οι δικοί μας, λοιπόν, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, σε αντίθεση με τους άλλους που θα πρέπει να εξαφανιστούν!

Ο κόσμος τους είναι ένα ομοιόμορφο σύνολο. Αν θα ήταν δυνατόν θα έπρεπε όλοι να φοράνε τα ίδια ρούχα, να σκέπτονται με τον ίδιο τρόπο και να χειροκροτούν τον Αλέξη.

Μπορεί η πολιτική τους να μοιάζει αδιέξοδη. Ότι δεν μπορεί να «περπατήσει» στον κανονικό κόσμο.  Αυτό συμβαίνει για όλους εκείνους που ακολουθούν την κοινή λογική. Κι η κοινή λογική λέει ότι η ανομία θα γυρίσει σαν μπούμεραγκ σε όλους. Λέει ακόμη ότι αν εξαφανιστούν από την αγορά εκείνοι που μπορούν να πληρώνουν τους φόρους, μετά από λίγο δεν θα υπάρχουν πόροι για να πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Η κοινή λογική λέει ότι η πολιτική που ακολουθούν είναι η απόλυτη καταστροφή. Η δική τους λογική, όμως, λέει άλλα! Λέει ότι σημασία γι αυτούς έχει μόνο η εκλογική τους πελατεία. Οι δικοί τους άνθρωποι. Τίποτα άλλο!

Η αλήθεια είναι ότι αυτός είναι ο μόνος λόγος για τον οποίον δεν έχει ακόμη ανοίξει η γη να τους καταπιεί. Επειδή φροντίζουν τον δικό τους κόσμο και σπέρνουν… ψόφο για τους υπόλοιπους. Αλήθεια είναι, επίσης, ότι δεν κάνουν κάτι διαφορετικό από εκείνο που έκανε η μετεμφυλιακή Δεξιά επί σειρά δεκαετιών. Έχουν ακριβώς την ίδια λογική κι ακολουθούν ανάλογες πρακτικές. Μην παρασύρεστε από το γεγονός ότι η Δεξιά είχε τότε τα τάγματα εφόδου. Σήμερα είμαστε στην Ευρώπη και έχουν περάσει από τον Εμφύλιο και 70 χρόνια . Μπορεί να μην υπάρχουν χίτες, όπως είχε η Δεξιά, αλλά σήμερα υπάρχει  Ρουβίκωνας. Υπάρχουν τα «παιδιά» που μπορούν να στείλουν οποιοδήποτε μήνυμα θελήσει η ηγεσία. Κι αν συλληφθούν; Αστεία πράγματα! Τότε επεμβαίνει ο υπουργός Τόσκας! Φυσικά για να διατάξει την άμεση απελευθέρωσή τους!

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr
Δημοσίευση: Ιουλίου 29, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα αριστερά τάγματα εφόδου σε πλήρη δράση"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator