Η προστασία του Καμμένου θα κοστίσει πανάκριβα…

0



Γιατί η κυβερνητική πλειοψηφία καταβάλλει τέτοια προσπάθεια να προστατευθεί ο υπουργός Αμυνας και να μην καταθέσει στην επιτροπή της Βουλής; Τι φοβούνται, εφόσον διακηρύσσουν ότι ενήργησε για το καλό της κοινωνίας;

Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς

Εντάξει, δεν χρειαζόταν να υπενθυμίσει ο Πάνος Καμμένος ότι θα πάνε μέχρι το τέλος μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό είναι εμπεδωμένη αντίληψη πλέον, για κάποιους ήταν εδώ και πολύ καιρό. Εκτός αν συμβαίνει κάτι άλλο. Αν, δηλαδή, ο Καμμένος ξέρει κάτι, που ξέρουν ελάχιστοι. Και γι’ αυτό φοβάται.
Αυτό, πάντως, που προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η εργώδης προσπάθεια να προστατευθεί ο υπουργός Αμυνας από «κακοτοπιές». Ενώ ο ίδιος, σε μια επίδειξη παλικαρισμού, ζήτησε να συσταθεί… Προανακριτική Επιτροπή για την εμπλοκή του στην υπόθεση με τον ισοβίτη, ο Πρωθυπουργός απέρριψε προκαταβολικά ακόμα και την Εξεταστική.

Αλλά η κυβερνητική ασπίδα προστασίας προς τον Καμμένο δεν σταμάτησε εκεί. Με τα χίλια ζόρια η κυβερνητική πλειοψηφία αποδέχτηκε (δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς) την κλήση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Προηγουμένως τόσο η πρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου, με αστείες προφάσεις, όσο και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να αποτρέψουν αυτήν την κλήση του υπουργού. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, ο οποίος έφτασε στο σημείο να υπαινιχθεί ότι ο υπουργός Αμυνας μπορεί να έκανε ό,τι έκανε με υπόδειξη των Αρχών. Πρόκειται για καινοφανή άποψη, που εκφέρεται μάλιστα από καθηγητή της Νομικής, χωρίς να την έχει επικαλεστεί μέχρι στιγμής ούτε ο Καμμένος.

Οι επιτροπές της Βουλής σπανίως παράγουν πολιτικό αποτέλεσμα. Πόσο μάλλον όταν η κυβερνητική πλειοψηφία είναι αποφασισμένη να το ελέγξει. Γι’ αυτό ξενίζει ιδιαίτερα η επίμονη προσπάθεια αυτής της πλειοψηφίας να αποφευχθεί η κλήση του συγκεκριμένου υπουργού.

Τι φοβούνται, αφού ο κ. Καμμένος έκανε ό,τι έκανε για να διαλευκανθεί η δυσώδης υπόθεση του πλοίου Noor1; Ετσι δεν βροντοφωνάζει ο ίδιος; Με αυτό το επιχείρημα δεν τον υπερασπίστηκαν ο κ. Τσίπρας και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής; Τότε γιατί να μην καταθέσει στην Επιτροπή; Γιατί να μην κληθούν, επίσης και τα άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα και να λάμψει η αλήθεια;

Η ευθεία και καθαρή απάντηση θα ήταν «να κληθούν όλοι». Αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία δεν το θέλει. Και αυτό ενισχύει τις υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά στην υπόθεση αυτή. Κάτι φαίνεται να φοβούνται. Μήπως αποκαλυφθεί κάτι που θα επιδεινώσει κι άλλο τη θέση του εμπλακέντος υπουργού. Εξ ου και η προστασία που του παρέχουν.

Η κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο αποτελεί στίγμα ανεξίτηλο. Ετσι το νιώθουν αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θα ήθελαν να απαλλαγούν από τον συνεταίρο αυτόν. Αλλά δεν μπορούν. Χωρίς αυτόν δεν υπάρχει κυβέρνηση, ούτε βουλευτικές έδρες.

Όταν θα έρθει η στιγμή που η συνεργασία αυτή θα τερματιστεί, το κόστος που θα πληρώσει ο αριστερός συνεταίρος θα είναι πανάκριβο. Κάποιοι το υποψιάζονται εδώ και καιρό, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Η εξουσία γαρ. Ολοι θα το καταλάβουν στις εκλογές.

Εκτός αν συμβεί κάτι εν τω μεταξύ, ας πούμε μια ηχηρή αποκάλυψη. Αν αυτό συμβεί, καμιά προστασία σαν κι αυτή που επιχειρείται στη Βουλή, δεν θα μπορεί να ελέγξει τις εξελίξεις. Το παρελθόν έχει δείξει ότι, όταν «σκάνε» οι υποθέσεις και αρχίζουν να ανοίγουν στόματα, ο έλεγχος χάνεται…

Πηγή Protagon
Δημοσίευση: Ιουλίου 26, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η προστασία του Καμμένου θα κοστίσει πανάκριβα…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator