Επιχείρηση νομισματοκοπείο Νο2

0



Το 2015 ήταν η «επιχείρηση νομισματοκοπείο». Δύο χρόνια αργότερα μία άλλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, με σκοπό αυτή τη φορά τον πλήρη έλεγχο της Δικαιοσύνης. Αυτά που συμβαίνουν είναι πρωτοφανή για μία δημοκρατική χώρα. Υπουργός της κυβέρνησης «υπόσχεται» μία άλλη σύνθεση δικαστηρίου σε κατηγορούμενη για τρομοκρατία και «αλληλέγγυοι» λειτουργώντας ως παρακράτος σπάνε το κέντρο της Αθήνας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο άνθρωπος που σήκωσε το ανάστημά του απέναντι στον… Μινώταυρο, δεν βρίσκει τώρα λόγια για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν. Την ώρα που κινδυνεύει η Δημοκρατία, οι εγχώριοι Θεσμοί ασχολούνται με βαφτίσια και γάμους. Όχι όμως με τις απίστευτες ύβρεις που εκτοξεύονται καθημερινά σε βάρος δικαστών.

Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι κάποιοι που θέλουν να αυτοαποκαλούνται ως εκπρόσωποι του... μεσαίου χώρου, δεν έχουν ακόμη βρει τον δρόμο για να κάνουν μία δήλωση για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Τον πρώην εκλεκτό τους, ο οποίος προσφέρει τις υπηρεσίες του στο καθεστώς της πρώτης φοράς Αριστεράς, συμμετέχοντας σε αυτό τον κατήφορο του κ. Τσίπρα. Αυτή η «ολιγωρία» θα τους ακολουθεί για πάντα.

Στην αρχή πιστέψαμε ότι ένας υπουργός της κυβέρνησης είχε «ξεφύγει» και έκανε δηλώσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης. Ύστερα τον στήριξε ο πρωθυπουργός. Κι έπειτα κι άλλοι υπουργοί έκαναν ανάλογες άθλιες δηλώσεις. Κι ο πρωθυπουργός πήρε στο γραφείο του την κα Θάνου, λίγες μέρες μετά την συνταξιοδότησή της και την αποχώρησή της από την θέση της επικεφαλής του Αρείου Πάγου. Κι η κα Θάνου έκανε αμέσως πολιτικές δηλώσεις σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάπως έτσι φτάσαμε στο χτες, όπου ο αρμόδιος υπουργός της Δικαιοσύνης «υποσχέθηκε» μία άλλη σύνθεση για την δίκη κατηγορούμενης για τρομοκρατία. Τι δεν καταλαβαίνετε;

Δεν ξέρουμε αν η κατηγορούμενη είναι αθώα ή ένοχη. Αυτό θα το κρίνουν τα Δικαστήρια. Ή όχι; Μήπως θα πρέπει να καταργήσουμε τους δικαστές και να στέλνουμε τον κ. Πολάκη να βγάλει της αποφάσεις; Ή ακόμη καλύτερα, να υπάρχει μία ειδική υπηρεσία υπό τις εντολές του κ. Κοντονή για να βλέπει τις... συνθέσεις, ανάλογα με την υπόθεση.

Οι Δικαστές; Θα συνεχίσουν να ανέχονται πολύ ακόμη αυτή την κατάσταση; Δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη κρίση με μία κυβέρνηση που διψάει για περισσότερη εξουσία. Είναι μία νέα επιχείρηση τύπου νομισματοκοπείου. Αυτή τη φορά ο κ. Τσίπρας δεν επισκέπτεται τον υπουργό Άμυνας. Δεν υπάρχει λόγος. Τη δήλωση ότι οι ένοπλες δυνάμεις εγγυώνται την εσωτερική ασφάλεια την έκανε το 2015 και προφανώς ισχύει. Ο Θεός να μας φυλάει από τη δήλωση που μπορεί να κάνει ο κ. Κοντονής σε μία ανάλογη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Κι η αλήθεια είναι ότι μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει έτσι που έχουμε μπλέξει με αυτούς τους... υπερασπιστές της... Δημοκρατίας.

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr
Δημοσίευση: Ιουλίου 20, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επιχείρηση νομισματοκοπείο Νο2"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator