Οι 19 υπάλληλοι που έκλεβαν το δημόσιο είναι για φυλακή, όχι για πειθαρχικό

0



Εδώ υπάρχει μια παράνοια. Οι 19 δημόσιοι υπάλληλοι του ΙΚΑ, νυν ΕΦΚΑ, που πιάστηκαν και ομολόγησαν ότι καταχράστηκαν λεφτά, πλαστογράφησαν πιστοποιητικά και έστησαν κομπίνες σε βάρος του δημόσιου ταμείου, επέστρεψαν στις θέσεις τους όχι γιατί δεν υπάρχουν πειθαρχικά συμβούλια για να τους επιβάλουν ποινές. Αλλά, γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη αυτόματης απόλυσής τους! Αυτή είναι η αρρώστια.

Η διαχρονική αρρώστια του δημόσιου, που την έχουν σπείρει και καλλιεργήσει όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, είναι που υπάλληλοι με κακουργήματα και με βαριά πλημμελήματα  σε βάρος του δημόσιου ταμείου προστατεύονται από τους κανονισμούς της ίδιας της Διοίκησης! Με τις πλάτες και τα χέρια βουλευτών και υπουργών. Διακομματικά!

Επιστρέφουν στη δουλειά αντί να απολύονται και να καταδικάζονται σε έντοκη επιστροφή όλων όσων καταχράστηκαν! Γι αυτή τη φάμπρικα έχουν εφευρεθεί τα περιβόητα πειθαρχικά συμβούλια! Δηλαδή τα συναδερφικά πλυντήρια κάθε απάτης και κάθε παρανομίας μέσα στο δημόσιο, σε βάρος των χρημάτων την Ελλήνων φορολογούμενων.

Έτσι, μετά τη χτεσινή αποκάλυψη για τους 19 που στρογγυλοκάθησαν πάλι στις καρέκλες τους, όλα τα πυρά και το ανάθεμα έπεσε στο γεγονός ότι η διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν έχει συγκροτήσει ακόμα το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ταμείου για να επιβάλει τις προβλεπόμενες ποινές! Λες και αυτό είναι το πρόβλημα!

Μάλιστα, από τους παραπάνω 19, στέλεχος υποκαταστήματος στην Αθήνα γύρισε στη θέση του και παίρνει και επίδομα θέσης 350 ευρώ το μήνα!

Ακούσαμε τους συνδικαλιστές του ΙΚΑ, αλλά και τους υπεύθυνους της ΝΔ να ρίχνουν όλες τις ευθύνες στην κυβέρνηση γιατί με ευθύνη της δεν έχουν συγκροτηθεί τα πειθαρχικά συμβούλια, «που είναι τα μόνα αρμόδια να αποφανθούν και να επιβάλουν τις νόμιμες κυρώσεις». Δηλαδή κοροϊδευόμαστε!

Δεν ξέρει ο αρχισυνδικαλιστής κ Θεοδωρίδης, ο κ Βρούτσης και ο κ Γεωργαντάς, η κ Αχτσιόγλου και καθένας που δήθεν εξανίσταται σήμερα, ότι από τα πειθαρχικά όλοι αυτοί κατά πάσα πιθανότητα θα πέσουν στα μαλακά σε σχέση με τα κακουργήματά τους και θα συνεχίσουν να πληρώνονται από την τσέπη αυτών που έκλεψαν τα λεφτά τους. Από εμάς!

Ήδη, ο κανονισμός του δημόσιου ταμείου προβλέπει ότι «για τον επίορκο υπάλληλο προβλέπεται δυνητική αργία ενός έτους η οποία μπορεί να παραταθεί για άλλο ένα, μέχρι να συνεδριάσει και να αποφανθεί το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο». Ζήσε Μάη μου!

Και έτσι επιστρέφει ο κάθε κλέφτης στη θέση του αμειβόμενος, μέχρι να δεήσει να συνεδριάσει το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό, αν και όποτε πετύχει την απαιτούμενη απαρτία (γιατί τα πειθαρχικά του δημοσίου έχουν μια δυσκολία να συνεδριάζουν), για να παραπέμψει  το θέμα στο… δευτεροβάθμιο πειθαρχικό, μέχρι να πάρει σύνταξη ο κλέφτης και να πίνει στο αυθαίρετο εξοχικό του εις υγείαν του κορόιδου.

Αλλά, ακόμα και χτες, μετά από 7 χρόνια τρανής απόδειξης της ασυδοσίας στο δημόσιο δεν ορθώθηκε ούτε μια φωνή από πουθενά να απαιτήσει το αυτονόητο για τους 19 και για καθέναν που θέλει να τους μιμηθεί: Οι κλέφτες στη φυλακή. Και μέχρι να υπάρξει αυτή η σκληρή αντιμετώπιση για καθέναν που κλέβει έστω και ένα ευρώ από τον ιδρώτα των πολιτών, τίποτε δεν θα αλλάξει σ αυτήν εδώ τη χώρα. Δυστυχώς.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
Δημοσίευση: Ιουλίου 01, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι 19 υπάλληλοι που έκλεβαν το δημόσιο είναι για φυλακή, όχι για πειθαρχικό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator