Μπορεί μία συγγνώμη να διαγράψει 100 δισ. ζημιά;

0



Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Ποιος είναι τελικά ο πήχης των προσδοκιών για έναν πρωθυπουργό;

Ποιο είναι το όριο που θα πρέπει ένας πολιτικός  να περάσει, ώστε να μπορεί να λέει ότι εκπλήρωσε επάξια το ρόλο του ως πρωθυπουργός;

Είναι αρκετό για τους πολίτες να παραδέχεται ο εκλεγμένος πρωθυπουργός, τις λάθος στρατηγικές του αλλά και τα λάθος πρόσωπα που επέλεξε για συνεργάτες μιας περιόδου; Η αποδοχή μετάνοιας αποτελεί ταυτόχρονα και κολυμπήθρα του Σιλωάμ;

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, σύμφωνα με την ΝΔ, θα αποτελέσουν την αιχμή του αντιπολιτευτικού δόρατος του επόμενου διαστήματος.

Σε μία περίοδο, όπου η Πειραιώς θα επικεντρωθεί στην προβολή της διαφοράς, που όπως εκτιμά, υπάρχει ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ανάδειξη της διαφορετικής φιλοσοφίας μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αποτελέσει ένα από τα κεντρικά χαρακτηριστικά της επικοινωνιακής τακτικής του επόμενου διαστήματος, καθώς η δημόσια παραδοχή εκ μέρος του κ. Τσίπρα ότι «έκανε λάθος επιλογή στο πρόσωπο του κ.Βαρουφάκη» δε δείχνει να περνά απαρατήρητη.

Στο πλαίσιο αυτό, μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του κ. Μητσοτάκη για τον πήχη που θα πρέπει να περνάει ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Χρυσούπολη. « Ο κ. Τσίπρας αισθάνεται ικανοποιημένος, λέγοντας ότι είναι ψεύτης, αλλά δεν τον έχουν πει ακόμα κλέφτη. Αυτό μας είπε ο κ. Τσίπρας. Για μένα, ο πήχης των προσδοκιών πρέπει να είναι πολύ πιο ψηλά από αυτό» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το επόμενο διάστημα η Πειραιώς θα επιμένει στην ανάδειξη ορισμένων στοιχείων, τα οποία, σύμφωνα με την «γαλάζια» ανάλυση, μπορούν να αποτελέσουν τους κεντρικούς άξονες της πολιτικής αποδόμησης του πρωθυπουργού.

Πιο συγκεκριμένα για την ΝΔ:

- Ο κ. Τσίπρας εξελέγη με υποσχέσεις για παροχές 12 δισ. και τελικά φόρτωσε τους Έλληνες με μέτρα 12,5 δισ.

- Κάνει σημαία το υψηλό πλεόνασμα. Δεν είπε όμως ότι αυτό προέκυψε από τη μεγαλύτερη φορολογική επιδρομή σε βάρος των Ελλήνων, αφού συνοδεύτηκε από 1.000 κατασχέσεις την ημέρα, μια νέα γενιά κόκκινων δανείων, αύξηση των ανεξόφλητων υποχρεώσεων του Δημοσίου, στέγνωμα της πραγματικής οικονομίας και νέα ύφεση.

- Πανηγυρίζει για τις ιδιωτικοποιήσεις σε ΟΛΠ, ΟΛΘ, Ελληνικό, περιφερειακά αεροδρόμια, χωρίς όμως να παραδεχτεί ότι όλες δρομολογήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ και ότι ο ίδιος τις είχε πολεμήσει, εξαπατώντας τους πολίτες και καθυστερώντας την ανάπτυξη της χώρας.

- Τονίζει συνεχώς ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια, παραλείποντας όμως ότι η Ελλάδα το 2014 έβγαινε από τα μνημόνια και ξαναμπήκε σε αυτά λόγω των δικών του καταστροφικών επιλογών, έχοντας ο ίδιος συμφωνήσει σε Τέταρτο Μνημόνιο, με βαριά μέτρα 3,6 δισ., με υψηλά πλεονάσματα 3,5%, παρουσία του SSM για άλλα 35 χρόνια και την περιουσία του Δημοσίου στο υπερταμείο για άλλα 98 χρόνια.

- Μιλάει συνεχώς για τέλος της λιτότητας. Την ώρα που ο ίδιος, με υποχρέωση πλεονάσματος 0,5%, επέβαλε 5 δισ. πρόσθετης λιτότητας στους πολίτες, πλήττοντας την ανάπτυξη, οδηγώντας επιχειρήσεις σε κλείσιμο και επιδεινώνοντας τα ζωή των πολιτών.

Την ίδια ώρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως αντιδιαστολή στον κ. Τσιπρα, θέλουν να προβάλλουν την εικόνα του υπεύθυνου πολιτικού ηγέτη, την οποία θεωρούν ότι έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από ένα πλαίσιο σχέσεων που οικοδομεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με όλους τους θεσμικούς φορείς και κυρίως τους Έλληνες πολίτες. Ένα πλαίσιο που ορίζεται από τις έννοιες της ειλικρίνειας της εντιμότητας και του αμοιβαίου σεβασμού, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά στην Πειραιώς.

Το πλαίσιο αυτό αφορά:

- Τους πολίτες, με  τη λεγόμενη «συμφωνία αλήθειας». Μια πρόταση ρεαλιστική, ειλικρινή, κοστολογημένη που δεν στηρίζεται σε «αυταπάτες» αλλά είναι προϊόν συστηματικής δουλειάς.

- Τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, όπως είχε φανεί και στις πρόσφατες επαφές του κ. Μητσοτάκη με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπου σύμφωνα με την Πειραιώς, απεδείχθη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επιδιώκει με όλους έντιμες και ειλικρινείς σχέσεις, οι οποίες μπορούν να μετουσιώνονται σε συνεργασίες όπου αυτό είναι εφικτό.

Όπως έλεγαν συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας: «Οι πολίτες γνωρίζουν και απεχθάνονται πλέον τον καιροσκοπισμό του κ. Τσίπρα. Εξαπάτησε τους πολίτες με ψέματα για τα οποία ποτέ δεν ζήτησε συγνώμη. Και συνεχίζει να τους κοροϊδεύει».

Photo by Sooc
Δημοσίευση: Ιουλίου 28, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μπορεί μία συγγνώμη να διαγράψει 100 δισ. ζημιά;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator