Η συνέντευξη Μητσοτάκη μετά θάνατον: Λειτουργούσα ως μαέστρος - Δεν υπολόγισα πολιτικό κόστος (Video)

0



Το πρώτο μέρος μιας μεγάλης συνέντευξης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που ο ίδιος είχε ζητήσει να προβληθεί μετά θάνατον, μετέδωσε χθες το βράδυ ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ. Το υλικό είναι συνολικά 30 ώρες αλλά χθες τη νύχτα προβλήθηκε ένα βίντεο διάρκειας 6 λεπτών.

Την πατριαρχική πολιτική του φυσιογνωμία επισφράγισε ο ίδιος ο εκλιπών πρώην Πρωθυπουργός Κων. Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει με τον όρο να δημοσιευθεί μετά το θάνατό του «Η κυβέρνηση αυτή ήμουν εγώ», λέει αναφερομενος την κυβερνητική θητεία της ΝΔ , ενώ επιβεβαίωσε την απόσταση πολιτικής οπτικής που χωρίζει Καραμανλικούς και Μητσοτακικούς στη ΝΔ.

“Δυσκολότερη τομή από την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα δεν υπήρχε. Έπρεπε να απολύσεις 7. 500 ανθρώπους οι οποίοι είχαν συνδικαλιστικά στηρίγματα και οι οποίοι θυμάστε τι προβλήματα είχαν δημιουργήσει” σημείωσε , μεταξύ άλλων στο ολιγόλεπτο απόσπασμα μιας πολύωρης συνέντευξης στον Αλέξη Παπαχελά, που προβλήθηκε τα ξημερώματα από την τηλεόραση του Σκάι.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, παραδέχθηκε εσωκυβερνητικά προβλήματα για την πολιτική του αυτή καθώς παρατήρησε πως “υπήρχε πάντοτε η πτέρυξ η μια, η οποία στην ουσία ήταν η παλιά καραμανλική πτέρυγα, η παλιά ελληνική δεξιά, η οποία δεν συμφωνούσε, τουλάχιστον στην έκταση και τους ρυθμούς που εγώ ήθελα”.Ακολουθώντας τα βήματα του ιδρυτή της παράταξης Κων. Καραμανλή που και εκείνος είχε παραχωρήσει συνέντευξη υπό την προϋπόθεση να προβληθεί μετά θάνατον, ο Κ. Μητσοτάκης, υποστήριξε ακόμη ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν του συγχώρησε ποτέ τον «ανένδοτο αγώνα» , ενώ για τον Ανδρέα Παπανδρέου αρκέστηκε να δηλώσει ότι σε κρίσιμες στιγμές του πολιτικού βίου «επεδίωξε» να έχει επαφές μαζί του.

Μένοντας στην αιχμή της κυβερνητικής του πολιτικής –τις ιδωτικοποιήσεις-υποστήριξε ότι «το θέμα του ΟΤΕ δεν ήταν μείζον και κατέληξε να είναι μείζον, διότι ενεπλέκοντο τα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία σε τελική ανάλυση έριξαν την κυβέρνηση».«Αλάθητοι δεν είμαστε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάναμε κανένα συμβιβασμό», ανέφερε, σκιαγραφώντας την περίοδο της Πρωθυπουργίας του , ενώ αποκωδικοποιώντας τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησής του, παρατήρησε:“Η κυβέρνηση αυτή ήμουν εγώ, μπορώ να το πω, η πραγματικότητα είναι αυτή, οι υπουργοί δεν λειτουργούσαν μόνοι τους, κανένας υπουργός, οι πρωτοβουλίες ήταν 100% δικές μου. Εγώ τουλάχιστον κυβερνούσα διαφορετικά από ότι τώρα κυβερνάται ο τόπος. Δηλαδή το πρωί που πήγαινα είχα την γενική εικόνα του τόπου και έπαιρνα στο κόκκινο τηλέφωνο δύο, τρείς, πέντε, όσους χρειαζόταν, υπουργούς, για να τους πω τι να κάνουν. Διηύθυνα σαν το μαέστρο της ορχήστρας. Διηύθυνα και τον υπουργό και τον υφυπουργό και πολλές φορές κατέβαινα και παρακάτω, σε προέδρους ή γενικούς διευθυντές ή συγκαλούσα συσκέψεις, ή πήγαινα στα υπουργεία. Η πολιτική ήταν πολιτική κυβερνητική, δεν ήταν πολιτική προσώπου”.

Ο πρώην Πρωθυπουργός επανέλαβε εξάλλου την εκπεφρασμένη και άλλες φορές πεποίθησή του πως η κυβέρνησή του «δε συμβιβάστηκε καθόλου και είχε το θάρρος να παίρνει αποφάσεις που ωφελούσαν στον τόπο». Αν και σημείωσε: «κατά τη δική μας κρίση βέβαια».

Ποιος έριξε την κυβέρνηση;

«Το θέμα του ΟΤΕ δεν ήταν μείζον έγινε γιατί ενεπλάκησαν τα ιδιωτικά συμφέροντα που έριξαν την κυβέρνηση». Και επανέλαβε: «Δεν κάναμε κανέναν συμβιβασμό».

«Εγώ τουλάχιστον καμία στιγμή δεν υπολόγισα το λεγόμενο πολιτικό κόστος διότι είχα την πολιτική άνεση και την ηθική άνεση αν θέλετε διότι εγώ δεν είχα υποσχεθεί τίποτε στον ελληνικό λαό. Αντίθετα προεκλογικά είχα πει ότι θα βελτιώσω το επίπεδο του ελληνικού λαού όσο μπορώ αλλά θα του ζητήσω περισσότερη δουλειά, είχα ρίξει το σύνθημα οι Έλληνες να δουλεύουν περισσότερο, και υπήρχε μία προετοιμασία της κοινής γνώμης. Για αυτό η κυβέρνηση άρχισε από την πρώτη ώρα αποφασιστικά να κάνει μεταρρυθμίσεις και τομές»

Παρακολουθείστε το βίντεο:

Δημοσίευση: Ιουνίου 01, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η συνέντευξη Μητσοτάκη μετά θάνατον: Λειτουργούσα ως μαέστρος - Δεν υπολόγισα πολιτικό κόστος (Video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator