Ο Κολοκοτρώνης στο Survivor

0



Πριν μερικά χρόνια ο φίλος και συνάδελφος Πέτρος Τατσόπουλος παρουσίαζε στον ΣΚΑΪ ένα ντοκιμαντέρ για την ελληνική επανάσταση. Το «1821», όπως ονομαζόταν και είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων πριν καλά καλά ξεκινήσει να προβάλλεται επειδή ο υπότιτλος του ήταν «Η γέννηση ενός έθνους».

Κάποιοι «υπερπατριώτες» δεν άντεχαν την ιδέα πως το ελληνικό έθνος υπάρχει ως τέτοιο μόνο δυο αιώνες και όχι από την εποχή της προϊστορίας και είχαν εξαπολύσει καταιγισμό επιθέσεων, τόσο στα ΜΜΕ όσο και στα νεοσύστατα τότε σόσιαλ μίντια, κατά του καναλιού αλλά και του παρουσιαστή του «εθνομηδενιστικού» ντοκιμαντέρ.  Εκείνη την εποχή, σε έναν χιουμοριστικό διάλογο στον «τοίχο» του Τατσόπουλου ένας φίλος του του έγραψε: «Και σκέψου τι θα γίνει όταν όλοι αυτοί δουν το ντοκιμαντέρ και διαπιστώσουν πως υποστηρίζεις πως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ήταν gay» με τον Τατσόπουλο να υπερθεματίζει -στον ίδιο χιουμοριστικό πάντα τόνο- πως θα αποκάλυπτε πως ο «Γέρος του Μοριά» είχε σχέση με Τούρκο αξιωματικό. Μια παιδιάστικη σαχλαμάρα αλλά...

Αλλά αυτό ήταν! Ένας τύπος που διατηρούσε εκείνο τον καιρό ένα εθνικιστικό site αναπαρήγαγε τα λόγια του Τατσόπουλου (προσθέτοντας σε αυτά και εκείνα του φίλου του) με αποτέλεσμα η οργή των «Αγανακτισμένων Ελλήνων» να χτυπήσει κόκκινο. Μέχρι εδώ δεν υπάρχει κάτι που να μην έχουμε ξαναδεί. Το τραγελαφικό όμως είναι πως στην πορεία το διαδικτυακό καλαμπούρι του Τατσόπουλου «μεταλλάχθηκε» με αποτέλεσμα πολλοί συμπατριώτες μας να θεωρούν πως τα περί Κολοκοτρώνη τα είχε υποστήριξε κανονικότατα στην εκπομπή. Τι κι αν ο ίδιος ο Τατσόπουλος το διέψευσε ένα εκατομμύριο φορές; Τι κι αν δεν υπάρχει -φυσικά- κανένα σχετικό βίντεο; Τι κι αν δεν θα μπορούσε να παίξει κάτι τέτοιο σε εκπομπή ιστορικού περιεχομένου μια και ο Κολοκοτρώνης απλώς δεν ήταν ομοφυλόφιλος;

Η ιστορία έγραψε πως ο Πέτρος Τατσόπουλος αποκάλεσε «αδερφή» τον εθνικό μας ήρωα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Μια «είδηση» η οποία μάλιστα αναπαρήχθει και από εγκυρότατες εφημερίδες. Ένα «όνειδος» το οποίο θα κυνηγάει τον Τατσόπουλο όσο ζει.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει αυτές τις μέρες και με την κίνηση των Παραιτηθείτε (της οποίας είναι συμπτωματικά μέλος ο Τατσόπουλος). Εδώ και αρκετό καιρό δραστηριοποιείται στο Twitter ένας ψεύτικος λογαριασμός με την ίδια ονομασία. Οι διαχειριστές (πιθανότατα συριζοτρολ) ποστάρουν χωρίς σταματημό εξωφρενικά τουιτ όπου οι «Παραιτηθείτε» άλλοτε ζητούν από τον ΣΚΑΪ να μην προβάλει το Survivor την βραδιά της εκδήλωσης, άλλοτε αποκαλύπτουν πως βρίσκονται σε επαφές με τον Στέλιο Χανταμπάκη (παίχτη του εν λόγω ριάλιτι) ώστε να παραστεί σε αυτήν, άλλοτε απλώς την ματαιώνουν. Όλα αυτά ανάμεσα σε αδιανόητες ρατσιστικές -ομοφοβικές και ψευτοελιτίστικες τοποθετήσεις. Έτσι, για να ενισχυθεί η εικόνα του «ανάλγητου φιλελέ» σε συγκεκριμένους κύκλους.

Οι Παραιτηθείτε έχουν επανειλημμένως βγάλει ανακοινώσεις τονίζοντας πως ο συγκεκριμένος λογαριασμός είναι fake αλλά ούτως ή άλλως και ένα μωρό παιδί θα μπορούσε να καταλάβει πως κανένας άνθρωπος στον κόσμο δεν θα μπορούσε να λέει στα σοβαρά όσα γράφονται εκεί. Καμία σημασία. Οι συριζαίοι εξακολουθούν να αναπαράγουν τα ψευδο-τουίτ διαπιστώνοντας με ενθουσιασμό πόσο ξεφτιλισμένοι είναι αυτοί που έχουν το θράσος να διαδηλώνουν κόντρα στην υπέροχη κυβέρνησή μας. Και αυτό θα εξακολουθεί όσο θα υπάρχουν οι Παραιτηθείτε. Αν όχι όσο θα υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η απορία μου έμενα είναι μία: Εντάξει, αυτοί που ξεκινούν αυτή την ιστορία προφανώς το κάνουν για συγκεκριμένους σκοπούς. Όλοι εκείνοι όμως που εν συνεχεία συμμετέχουν στη διάδοσή της, το κάνουν εν γνώση ή είναι απλώς ηλίθιοι; Έχω την εντύπωση πως με κάποιον σουρεαλιστικό τρόπο συμβαίνουν και δύο.
Δημοσίευση: Ιουνίου 02, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Κολοκοτρώνης στο Survivor"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator