«Αυτή η χώρα όσο εύκολα χαλάει τόσο εύκολα φτιάχνει»

0



O Κωνσταντίνος Μητσοτάκης γύρισε στην Κρήτη του, ο πολιτικός κόσμος ενώθηκε για μια φορά κάτω από τη βαριά σκιά του, η οικογένειά του και πολύς κόσμος τον τίμησε όπως έπρεπε σε έναν μεγάλο πολιτικό. Ανεξαρτήτως αν συμφωνούσες ή όχι μαζί του, ήταν ένας άνθρωπος που δεν πέρασε απαρατήρητος από την Ιστορία. Η οποία και θα τον κρίνει, μακριά από τις… αγιογραφίες που είδαμε κι ακούσαμε τις τελευταίες 48 ώρες, ακόμη και από άλλοτε εχθρούς του.

Υπάρχουν πολλά που μπορούν να ειπωθούν για τον Μητσοτάκη, καλά ή κακά. Κανείς όμως δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για ένα πράγμα: Ότι αγωνίστηκε για το καλό του τόπου, με τα λάθη του και με τα σωστά του. Με τις λάθος αποφάσεις και με μια αίσθηση κυριαρχίας που οδήγησε στο να χαρακτηρίζεται η φαμίλια του «Αγία Οικογένεια».

Όμως, μια φράση που είπε στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, στα στερνά του, είναι αυτή που πρέπει να κρατήσουμε: «Να θυμάσαι, παιδί μου, ένα πράγμα: Αυτή η χώρα όσο εύκολα χαλάει τόσο εύκολα φτιάχνει».

Ακριβώς αυτό. Πόσο δίκιο είχε ο αποθανών. Η Ελλάδα έχει δύο πρόσωπα. Φτιάχνει με λίγα υλικά. Όπως έλεγε και ο Ελύτης: «Αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι».

Εμείς θα προσθέταμε και το φιλότιμο, την αγάπη για τη ζωή, τη φιλοξενία, την προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή. Πολλά από αυτά χάθηκαν τα τελευταία χρόνια και η Ελλάδα χάλασε όπως προέβλεψε και ο Μητσοτάκης.

Μια χώρα που ενώ βλέπει ότι καταστρέφεται συνεχίζει χωρίς φρένο την κατρακύλα της. Μια χώρα που κάνει λάθος επιλογές αλλά που δεν μαθαίνει από τα λάθη της. Μια πατρίδα που πληγώνει τα παιδιά της, που δεν σέβεται τους άξιους, που ανεβάζει τους μέτριους και που κόβει τα όνειρα των ικανών.

Η χώρα μας είχε φτιάξει αλλά τώρα χάλασε, με ευθύνη όλων. Πώς θα ξαναφτιάξει είναι μια άλλη ιστορία. Δυστυχώς τα μνημόνια δεν μας δίδαξαν πώς να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές. Συνεχίζουμε στα ίδια λάθη, στον ίδιο κατήφορο για να αποδείξουμε ότι τίποτε δεν άλλαξε. Διαλυμένο κράτος, παραιτημένοι πολίτες, η διαπλοκή κυρίαρχη, τα πολιτικά κόμματα κατώτερα των περιστάσεων.

Μπορεί κάποιοι να μίσησαν τον Μητσοτάκη, αλλά τουλάχιστον σ’ ένα πράγμα είχε δίκιο. Η Ελλάδα είναι αυτοκαταστροφική αλλά έχει και… Αγιο. Έναν θεό που την προστατεύει, όμως, μέχρι πότε;

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 02, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Αυτή η χώρα όσο εύκολα χαλάει τόσο εύκολα φτιάχνει»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator