Καταγγέλλεται ΜΚΟ για σεξουαλική εκμετάλλευση "μεταναστών"

0



Στην εισαγγελέα του Αρείου πάγου, Ξένη Δημητρίου, επέδωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, την επιστολή του επίτροπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη, στην οποία καταγγέλλει τη δράση συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) για περιστατικά σεξουαλικής εκμετάλλευσης, αλλά και για οικονομική αφαίμαξη μεταναστών.

Ο κ. Μουζάλας προσκόμισε στην κ. Δημητρίου και λίστα με τα κέντρα φιλοξενίας στα οποία δραστηριοποιούνται οι ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και η καταγγελλόμενη.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες και δυο αλλοδαποί εκπρόσωποι της εμπλεκόμενης ΜΚΟ, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα παραδώσουν στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές, όποια στοιχεία διαθέτουν.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε τις καταγγελίες στον οικονομικό εισαγγελέα και έδωσε παραγγελία για προκαταρκτική έρευνα.

Αποχωρώντας από τον Άρειο Πάγο, ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι προσκόμισε την επιστολή του κ. Στυλιανίδη στην μόνη αρμόδια, που είναι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Τα αυτονόητα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:
Πόσες ΜΚΟ αυτού του τύπου δρουν σήμερα στην Ελλάδα;
Τι θα συμβεί στην ΜΚΟ εάν οι καταγγελίες αποδειχθούν αληθινές; Θα σταλούν στην Δικαιοσύνη (και στη φυλακή) οι εμπλεκόμενοι;
Η συγκεκριμένη ΜΚΟ συνεχίζει να λειτουργεί περιμένοντας το πόρισμα της εναντίον της έρευνας ή το ελληνικό κράτος της έχει επιβάλει "παύση λειτουργίας";

Και ως επίλογος, ένα διαχρονικό ερώτημα: Γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν επιτρέψει τη δράση "παράξενων" (έως λίαν επικίνδυνων) ΜΚΟ, που αντικαθιστούν ελληνικές υπηρεσίες εντός του ελληνικού εδάφους;

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 16, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Καταγγέλλεται ΜΚΟ για σεξουαλική εκμετάλλευση "μεταναστών""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator