ΟΧΙ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΜΕ ΣΔΙΤ. ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

0



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συζητείται σήμερα μετά από προηγούμενη αναβολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου κατασκευής εργοστασίου αφαλάτωσης με ΣΔΙΤ στην περιοχή των Μύλων.
Με τον έργο αυτό ουσιαστικά ιδιωτικοποιείται το πόσιμο νερό των δήμων Ναυπλιέων και Άργους - Μυκηνών, αφού προβλέπει την κατάργηση της πηγής της Λέρνης, και την υδροδότηση των ανωτέρω δήμων απ' το εργοστάσιο αφαλάτωσης πού θα αφαλατώνει νερό του Αναβάλου
Ο σχεδιασμός αυτός της Περιφέρειας σκοντάφτει σε κάθε περιβαλλοντική,  διαχειριστική και οικονομική λογική, αλλά κυρίως σκοντάφτει στην κοινή λογική.... να χουμε την πηγή, να την αφήνουμε να χύνεται στην θάλασσα και να υδρευόμαστε από το εργοστάσιο αφαλάτωσης.
Οι λόγοι που επικαλείται η Περιφέρεια γι' αυτό τον σχεδιασμό είναι εντελώς αυθαίρετοι και αστήρικτοι.
Πρώτα απ όλα επικαλείται την αδυναμία της πηγής να ανταποκριθεί στις ανάγκες υδροδότησης. Η πηγή στέρεψε μόνο το 2008 και πέρυσι λιγόστεψε η παροχή της, όλα τα υπόλοιπα χρόνια η παροχή της ήταν επαρκέστατη.
Αλλά και αυτός ο κίνδυνος να υπάρχει δεν την καταργείς σε καμία περίπτωση, καταργείς τις γεωτρήσεις άρδευσης που γειτνιάζουν με αυτή, ενεργοποιείς τις γεωτρήσεις ύδρευσης που υπάρχουν σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα, συμπληρώνεις με τον Ανάβαλο όπως έγινε πέρσι, σε  καμία περίπτωση δεν την καταργείς.
Υποστηρίζουν επίσης ότι το νερό της πηγής είναι επιβαρυμένο με αυξημένο μικροβιακό φορτίο λόγω γειτνίασης της με το νεκροταφείο των Μύλων και αστεγάνωτους βόθρους.
Αυτό είναι σωστό και  έχει επανειλημμένα επισημανθεί και απαιτείται η λήψη αναλογων μέτρων προστασίας.

Ο λόγος κατάργησης της πηγής Λέρνης είναι η προϋπόθεση για την δημιουργία του εργοστασίου ιδιωτικοποίησης του νερού.
Ένα έργο που η κατασκευή του εργοστασίου θα είναι ύψους 12 εκατομμυρίων με ετήσιο κόστος λειτουργίας 1.2 εκατομμυρίων ευρώ, που θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες μέσω της αύξησης του τιμολογίου ύδρευσης.
Το νερό είναι ζωή, ούτε παίζουν, ούτε κερδοσκοπούν με αυτό το βασικό κοινωνικό αγαθό.
Όποιος σχεδιασμός δεν άπτεται του δημοσίου συμφέροντος, θα  μας βρει δυναμικά και μαχητικά απέναντι .
Η λύση για μας βρίσκεται στην άμεση συνολική αναβάθμιση του δημόσιου φορέα, που έχει την ευθύνη του Ανάβαλου. Να ενισχυθεί οικονομικά. Να ολοκληρωθούν γρήγορα οι μελέτες. Να αναλάβουν οι ικανοί επιστήμονες και το απαραίτητο προσωπικό την υλοποίηση τόσο των άμεσων μέτρων, όσο και των αναγκαίων έργων για την βελτιστοποίηση και ολοκλήρωση του έργου.

Μόνον έτσι θα αξιοποιηθεί προς το συμφέρον του λαού αυτή η ευλογία για την Αργολίδα και  θα πάψει η Αργολίδα να συγκαταλέγεται στους άνυδρους τόπους, θα αναπτυχθεί η γεωργία και θα ξεδιψάσουν οι πόλεις και τα χωριά.
Το νερό είναι δημόσιο πολύτιμο αγαθό και φυσικός πόρος σε χωροχρονική ανεπάρκεια.
Για το λόγο αυτό είμαστε αντίθετοι στην όποια προσπάθεια ιδιωτικοποίησής του.
Απαιτούμε και θέτουμε  σε  ψηφοφορία να  αποσυρθεί το  θέμα  της  κατασκευής του  εργοστάσιου αφαλάτωσης με  ΣΔΙΤ.
Απαιτούμε και προτείνουμε να  χρηματοδοτηθούν  και  να ληφθούν όλα  τα  αναγκαία  μέτρα  καθαρισμού   και  προστασίας των  νερών της  Λέρνης.
 
Γραφείο  Τύπου
Τρίπολη   14-6-2017
Δημοσίευση: Ιουνίου 14, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΟΧΙ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΜΕ ΣΔΙΤ. ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator