Η «Δικαιοσύνη» μιας μπανανίας

0Ένα από τα θέματα που συζητήθηκε στο περιλάλητο Eurogroup, όπου σημειώθηκε εις εκ των πολλών πανωλεθριάμβων των μνημονιακών κυβερνήσεων, ήταν το ακαταδίωκτο των ξένων τοποτηρητών της εκποίησης των ελληνικών «ασημικών». Οι ξένοι στέλνουν ανθρώπους τους εδώ για να επιβλέψουν το απρόσκοπτο και συμφέρον (για εκείνους) ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας των Ελλήνων και, φυσικά, δεν επιθυμούν να εμπλακεί κάποιος από τους πολίτες τους σε δικαστικές περιπέτειες εντός του φέουδου, που θεωρούν ότι συντηρούν παρέχοντάς του δανεικά.

Τρεις εμπειρογνώμονες (από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Σλοβακία) έπεσαν «θύματα» των ισχνών και εν πολλοίς αμελητέων υπολειμμάτων Δικαιοσύνης που επιμένουν να υφίστανται στην ελληνική αποικία του χρέους. Όλοι τους ήταν τεχνικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ, που άναψαν το πράσινο φως για πώληση και επαναμίσθωση ακινήτων, οι οποίες θεωρήθηκαν ζημιογόνες και αντιμετώπιζαν πλέον τη βάσανο της δικαστικής εξέτασης της υπόθεσης.

Επειδή το θέμα απασχολούσε τους επικυρίαρχους, η κυβέρνηση προσπάθησε, με νομοθετική ρύθμιση, να απεμπλέξει τους ξένους τοποτηρητές από δικαστικές επιπλοκές, αλλά ήταν ήδη αργά. Οι διαδικασίες εναντίον τους είχαν ήδη κινηθεί και τώρα από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους «κύκλους» διοχετεύεται προς τα ΜΜΕ η «διαρροή» ότι απειλείται ακόμα και η καταβολή της δόσης προς την Ελλάδα, αν δεν ξεπλυθούν οριστικά και αμετάκλητα οι ξένοι που διορίστηκαν από τους πιστωτές στο ΤΑΙΠΕΔ.

Η υπόθεση εκπέμπει τέτοια αποφορά ξενοκρατίας που θυμίζει τα «Παρκερικά» του 1850 και τα «Νοεμβριανά» του 1916, όταν οι Αγγλογάλλοι βομβάρδισαν Αθήνα και Πειραιά και αποβίβασαν στρατεύματα επειδή ήθελαν να επιβάλλουν διά των όπλων στους Έλληνες τον Ελευθέριο Βενιζέλο για πρωθυπουργό και να αφαιρέσουν κάθε ισχύ από τον βασιλιά Κωνσταντίνο.

Τώρα στόχος των ξένων δεν είναι να διορίσουν τον εκλεκτό τους Ελευθέριο Βενιζέλο στην πρωθυπουργία, αλλά να προστατεύσουν τους πολίτες τους από τις συνέπειες των πράξεών τους σε βάρος των Ελλήνων.

Φυσικά, το Μέγαρο Μαξίμου, ανεπισήμως πλην σαφώς, διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ουδέν πρόβλημα υφίσταται για τους ξένους. Οι Έλληνες, όμως, θα υποστούν τα προβλεπόμενα...

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Ιουνίου 26, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η «Δικαιοσύνη» μιας μπανανίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator