ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΕΧΝΩΝ: Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Μπιλλήρη "Το αληθινό παραμύθι της Μαρίας"

0


Την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, στον φιλόξενο κήπο της Αποθήκης Τεχνών, στον Άσσο Κορινθίας, γιορτάστηκε το τέλος της περιόδου των δραστηριοτήτων 2016 - 2017, με έκθεση των έργων που φιλοτέχνησαν τα παιδιά σε όλη τη διάρκεια των εργαστηρίων και παράλληλα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της κ.Μαρίας Μπιλλήρη, "Το αληθινό παραμύθι της Μαρίας", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Μετρονόμος".

Η εικαστικός κ.Όλγα Μπαρμάζη παρουσίασε στο κοινό την συγγραφέα και ζωγράφο κ.Μαρία Μπιλλήρη και η κ.Ανθή Ροδοπούλου, μεταφράστρια και επιμελήτρια εκδόσεων, μίλησε για το βιβλίo της κ.Μπιλλήρη, το οποίο απευθυνόμενο σε μικρούς και μεγάλους μιλάει για την Τέχνη και τη σημασία της στη ζωή όλων.

Στην συνέχεια, η συγγραφέας αφού παρουσίασε όλο το ταξίδι που προηγήθηκε της συγγραφής του συγκεκριμένου βιβλίου, διάβασε αποσπάσματα από αυτό και συνομίλησε με τα παιδιά, έδωσε τον λόγο στον κ.Αντώνη Παπαγγελή, μουσικό, ο οποίος έδειξε πόσο όμορφα συνομιλούν η μουσική με την ζωγραφική!

Ο θαυμασμός όλων για τα έργα των παιδιών, που στόλιζαν τον κήπο και τον εσωτερικό χώρο της Αποθήκης Τεχνών, δεν μπόρεσε να κρυφτεί! Επίσης δεν μπόρεσε να κρυφτεί η πραγματική συνομιλία της Όλγας με τις ψυχές των μαθητών της και η απελευθέρωση στην οποία τους οδηγεί! Αυτή η απελευθέρωση εκφράζεται με μια απίστευτη ποκιλία σχημάτων και χρωμάτων, αφήνοντας άναυδους τους επισκέπτες, αγγίζοντας διαφορετικές χορδές της ψυχής του καθενός. Η Όλγα ταξιδεύει με τη ζωγραφική μαζί με τους μαθητές της σε κόσμους μαγικούς, αγκαλιάζει, στηρίζει, ενθαρρύνει αλλά περισσότερο απ' όλα αποδέχεται και αναδεικνύει. Αυτά μαρτυρούν τα έργα των μαθητών της και ο γλυκός λόγος της προς αυτούς!

Γιορτή χωρίς κέρασμα, κουβεντούλα και ευχές υπάρχει; Η απάντηση είναι αρνητική. Κάπως έτσι, λοιπόν, έκλεισε κι αυτή η γιορτή, που τόνισε την αξία της δημιουργίας, όπως αυτή εκφράζεται κάθε στιγμή και το μόνο που χρειάζεται για να την αντιληφθούμε είναι να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να ζει την κάθε στιγμή!

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
www.eaete.gr
tel.6937650867
phototsetsi.gr
email. phototsetsi@gmail.com
facebook.com/phototsetsi

Δημοσίευση: Ιουνίου 26, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΕΧΝΩΝ: Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Μπιλλήρη "Το αληθινό παραμύθι της Μαρίας""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator