«Δεν ξεχνώ»

0



Είναι μια ιστορική φράση που ενώνει την Ελλάδα με το δράμα του Κυπριακού. Οι Έλληνες δεν ξεχνούν αυτά που πρέπει να θυμούνται και δεν θα ξεχάσουν ποτέ και την σημερινή επέτειο, όταν η ιστορία θα καταγράψει την σύγχρονη τραγωδία που περνά ο ελληνικός λαός.

Όταν θα καταλάβει ο κόσμος τι ακριβώς συνέβη πριν από δύο χρόνια, τη νύχτα της 28ης Ιουνίου 2015, όταν ο Αλέξης Τσίπρας… προσποιητά συγκινημένος με διάγγελμά του ανακοίνωνε την προκήρυξη του δημοψηφίσματος.

Μιας διαδικασίας που κανείς ποτέ δεν κατάλαβε γιατί έγινε και τι αποτέλεσμα είχε. Αλλά που θα μείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη πολιτική απάτη της σύγχρονης Ελλάδας, μεγαλύτερη κι από τα ψέματα του Ανδρέα για έξοδο από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, του Σημίτη για σύγκλιση με την Ευρώπη, του Καραμανλή για την επανίδρυση του κράτους, του Παπανδρέου για τα λεφτά που τελικά δεν υπήρχαν.

Ο Αλέξης Τσίπρας, δύο χρόνια πριν τους ξεπέρασε όλους, εξαπατώντας τους Έλληνες και βάζοντάς τους σε μια περιπέτεια που δεν έχει τέλος. Εκείνη τη νύχτα, την οποία ο ανεκδιήγητος Νίκος Παππάς είχε χαρακτηρίσει «μια πολύ καλή νύχτα».

Το δημοψήφισμα που ανακοινώθηκε στις 28 Ιουνίου κι έγινε μια εβδομάδα αργότερα επισφράγισε τη νίκη του λαϊκισμού, της ψευτιάς, της απάτης κατά της σοβαρότητας, της ευρωπαϊκής προοπτικής, της αλήθειας.

Μην ξεχνάμε ότι λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση έκλεισαν οι τράπεζες κι επιβλήθηκαν τα capital controls σε μια χώρα ευρωπαϊκή δήθεν που ακόμη και σήμερα υπόκειται σε τραπεζικούς περιορισμούς.

Ας θυμηθούμε τι είχε πει ο Αλ. Τσίπρας κι ας τον κρίνουμε με βάση και τις σημερινές εξελίξεις στην οικονομία, την πολιτική, την κοινωνία. Είχε πει:

«Η κυβέρνηση δίνει μια μάχη προκειμένου να εφαρμόσει την δική σας εντολή προκειμένου να τερματιστεί η λιτότητα, με μια βιώσιμη συμφωνία. Σε όλο αυτό το διάστημα, μας ζητήθηκε να εφαρμόσουμε τις μνημονιακές επιταγές. Ούτε μια στιγμή δεν σκεφτήκαμε να υποκύψουμε.

Η πρόταση των θεσμών περιλαμβάνει μέτρα που οδηγούν σε απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και μειώσεις μισθών και συντάξεων. Οι προτάσεις αυτές αποδεικνύουν ότι στόχος των Θεσμών, είναι η ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού.

Οι προτάσεις αποδεικνύουν την εμμονή του ΔΝΤ στη λιτότητα και κάνουν πιο επίκαιρη από ποτέ την ανάγκη, οι Ευρωπαίοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Αυτή τη στιγμή βαραίνει πάνω μας ιστορική η ευθύνη. Η ευθύνη μας απέναντι στο μέλλον της χώρας μας. Εισηγήθηκα τη διοργάνωση δημοψηφίσματος. Στο εκβιαστικό τελεσίγραφο, σας καλώ να απαντήσετε περήφανα. Στον αυταρχισμό και τη λιτότητα να απαντήσετε με ψυχραιμία. Η Ελλάδα να στείλει ένα μήνυμα δημοκρατίας. Δεσμεύομαι ότι θα σεβαστώ το αποτέλεσμα της δημοκρατικής σας επιλογής όποιο και αν είναι αυτό. Σας καλώ όλους και όλες με εθνική ομοψυχία ενότητα και ψυχραιμία να πάρουμε τις αποφάσεις που μας αξίζουν για την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια του λαού μας».

Κάθε λέξη κι ένα ψέμα. Είναι απίστευτο, όμως, κρίνοντας τώρα αυτά που είπε πριν από δύο χρόνια, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι ο άνθρωπος αυτός κάποτε θα έπρεπε να καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Είπε ότι θα σεβαστεί τη γνώμη του ελληνικού λαού. Σκεφτείτε. Σεβάστηκε το «όχι»; Φυσικά και τους κορόιδεψε. Ξεγέλασε το 61% του ελληνικού λαού που μία εβδομάδα μετά χόρευε στις πλατείες για το νέο… ηρωικό «όχι» στους ξένους.

Έστειλε κανένα μήνυμα δημοκρατίας ο λαός; Αντιθέτως, το κόλπο του δημοψηφίσματος και η εξαπάτηση που ακολούθησε ουσιαστικά «τέλειωσαν» μια και καλή τα δημοψηφίσματα στη χώρα. Ποιος δεν θα τα ειρωνεύεται από εδώ και στο εξής;

Ο Τσίπρας είπε ότι δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να υποκύψει και να υπογράψει. Κι ότι εκείνη η πρόταση οδηγεί σε απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Τι ειρωνεία. Ο ίδιος άνθρωπος, μαζί με τον ακομβίωτο στρατηγό, έπεσαν δύο και τρεις φορές στα τέσσερα, υπέγραψαν δύο μνημόνια, εξανάγκασαν τις τράπεζες σε χρεοκοπία και ανακεφαλαιοποίηση, ξεπούλησαν τα πάντα για 99 χρόνια, μείωσαν 2 και 3 φορές τις συντάξεις, διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα στην Ελλάδα.

Πόσα πολλά μπορούν να ειπωθούν για τα όσα έγιναν αυτά τα δύο χρόνια. Τα εγκλήματα της Αριστεράς που συνεχίζονται ακόμη και σήμερα, με τη στήριξη μερίδας του ελληνικού λαού, του παλαιού ΠΑΣΟΚ, ενός γκρουπ άθλιων δεξιών της κακιάς ώρας και μιας ομάδας επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ο Τσίπρας, όμως, πέφτει. Ό,τι κι αν κάνει η πορεία του είναι προδιαγεγραμμένη. Όμως, η ζημιά που έφερε στην πατρίδα μας είναι ανυπολόγιστη. Όχι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική, ηθική, αξιακή.

28η Ιουνίου 2015. Η τραγωδία ξεκίνησε, η περιπέτεια συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 28, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Δεν ξεχνώ»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator