Θα «τσιμπήσει» ο Τσίπρας;

0



Του Νίκου Φιλιππίδη

Σαν να το ήξερε και να προετοιμαζόταν.. Μετά την χτεσινή «συγκλονιστική» δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, παράδειγμα στροφής στον ρεαλισμό ή πιο σωστά μιας ακόμα κωλοτούμπας ..ήρθε ο Schaeuble. Νωρίς το μεσημέρι ο πρωθυπουργός έλεγε ότι όχι γραβάτα δεν θα βάλει, αλλά θα προσπαθήσει να αποφύγει να του φορέσουν φέσι, δείχνοντας επίγνωση ότι δεν θα κερδίσει μεν αυτό που ήθελε αρχικά, αλλά τουλάχιστον να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα δεδομένα που βρίσκονται στο τραπέζι. Αναγνώρισε δηλαδή όλα τα ψέματα που έλεγε κατά την ψήφιση των μέτρων 10 μέρες νωρίτερα.

«Κόντρα» στις ήπιες δηλώσεις Τσίπρα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εν μέσω του αδιεξόδου σε μια συμφωνία για την Ελλάδα άλλαξε ρότα, λέγοντας μισές αλήθειες. Κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι υποσχέθηκε «να καταργήσει τα φορολογικά προνόμια για τους εφοπλιστές, αλλά τίποτα δεν έγινε» κάτι που είναι αλήθεια, δεν είπε ωστόσο ότι ο Αλέξης Τσίπρας απλά δεν μπορεί να φορολογήσει τον εφοπλιστικό κλάδο όπως δεν το έχει καταφέρει και καμία χώρα στον κόσμο, καθώς λόγω του διεθνούς της χαρακτήρα η ναυτιλία κινείται με μεγάλη άνεση από σημαία σε σημαία.

Είπε και μια άλλη μισή αλήθεια. Ανέφερε ότι μεγάλο μέρος του βάρους των μέτρων «μεταφέρθηκε στα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα». Η αλήθεια είναι ότι με την ανοχή της Γερμανίας και των θεσμών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιτέθηκε με σφοδρότητα και μίσος στα μεσαία στρώματα, διαλύοντας κάθε έννοια κινήτρου για την αύξηση της παραγωγικότητας και την παραγωγή εισοδημάτων.

Είπε όμως μια μεγάλη αλήθεια, για την οποία επίσης φέρνει σε μεγάλο βαθμό την ευθύνη ο ίδιος. Ανέφερε ότι το ΔΝΤ έχει διαπιστώσει ότι «η σχέση κάλυψης κομβικών διοικητικών θέσεων π.χ. στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και αλλού με πρόσωπα του κομματικού περιβάλλοντος της κυβερνητικής ομάδας έγινε χειρότερη, όχι καλύτερη».  Παραδέχτηκε δηλαδή ότι ακόμα και η προσωπική του ιδέα το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, έχει στελεχωθεί με κομματικούς εγκάθετους.

Την στιγμή δηλαδή που συστήνει και η κυβέρνηση αποδέχεται την αύξηση της φορολόγησης και την κατάρρευση των συνταξιοδοτικών αποδοχών των Ελλήνων, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση με κυρώσεις. Για τις αλλαγές στο Κράτος και την στελέχωση με τους πλέον ικανούς και αποδοτικούς των Ελλήνων, στις κρίσιμες διοικητικές θέσεις προκειμένου να λειτουργεί αποδοτικότερα η οικονομία, ουδέποτε ο κ. Schaeuble και οι θεσμοί άσκησαν πίεση ή απείλησαν με την μην είσπραξη μιας δόσης.

Το θέμα τώρα είναι εάν θα «τσιμπήσει» ο Έλληνας πρωθυπουργός. Μέχρι χτες το μεσημέρι φαινόταν ότι έχει αντιληφθεί την κατάσταση, αλλά για τον Τσίπρα μιλάμε και τα ..νεύρα του μας ταλαιπωρούν πάνω από δύο χρόνια. Οπότε κανείς δεν ξέρει..

Αυτό που ξέρει και αντιλαμβάνεται ο μέσος Έλληνας πολίτης είναι ότι η παρελκυστική τακτική της κυβέρνησης το τελευταίο εξάμηνο εκτός ότι αποδείχτηκε λάθος, έχει και κόστος. Έμπλεξε την Ελλάδα και την οικονομία της στον εκλογικό κύκλο της Ευρώπης και μπορεί να την γλιτώσαμε από τις εκλογές σε Ολλανδία και Γαλλία, τις εκλογές ωστόσο στην Γερμανία φαίνεται ότι θα τις πληρώσει ακριβά η κυβέρνηση...
Δημοσίευση: Ιουνίου 03, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Θα «τσιμπήσει» ο Τσίπρας;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator