Συνεχίζεται η απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ

0



Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν δέχθηκαν τη βελτιωτική πρόταση που τους παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και θα συνεχίσουν την απεργία τους στην καθαριότητα τουλάχιστον έως την Πέμπτη.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεδριάσει εκ νέου μετά την προγραμματισμένη απεργία της Πέμπτης προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της.

Έτσι, συνεχίζονται οι αποκλεισμοί στα αμαξοστάσια των δήμων και οι αποκλεισμοί στους ΧΥΤΑ, ενώ θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη 24ωρη πανελλαδική απεργία την προσεχή Πέμπτη, οπότε θα επανακαθοριστεί η στάση της Ομοσπονδίας.

Οι εργαζόμενοι προανήγγειλαν επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει αυξημένο προσωπικό ασφαλείας, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, οι οποίες αυξάνουν τους κινδύνους για τη δημόσια Υγεία.

Μονιμοποίηση, μπλόκο στους ιδιώτες και μοριοδότηση ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τη μονιμοποίηση τους ζητούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Δήμων, απορρίπτοντας την πρόταση του πρωθυπουργού για ανανέωση των συμβάσεών τους και αποφασίζοντας τη συνέχιση της απεργίας τους έως και την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Νίκος Τράκας ανέφερε θα συνεχίσουν τον αγώνα για να μην μείνει κανείς στον δρόμο.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι ζητούν κατάργηση του νόμου Καλλικράτη που επί της ουσίας επιτρέπει ιδιώτες να μπουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών, τονίζοντας ότι δεν τους αρκούν τα ευχολόγια του πρωθυπουργού.

Επισημαίνουν ότι η μοριοδότηση που προβλέπει η τροπολογία Σκουρλέτη είναι μικρότερη από αυτή που επιθυμούν, ενώ στο μόνο που συμφωνούν με την εν λόγω τροπολογία είναι η κατάργηση ορίου ηλικίας για συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά τη σημερινή της συνεδρίαση, προανήγγειλε αυξημένο προσωπικό ασφαλείας τις επόμενες ημέρες για να μην υπάρξει πρόβλημα στη δημόσια υγεία, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας για να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της.

Στη ΝΔ προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι η κυβέρνηση

Την ίδια στιγμή, στη Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης η κυβέρνηση σχετικά με την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνέχιση των κινητοποιήσεων στο χώρο της καθαριότητας.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου κατήγγειλαν πως η αξιωματική αντιπολίτευση πιέζει ώστε η αποκομιδή των απορριμμάτων να ανατεθεί σε ιδιώτες. «Στηρίζουν την απεργία για να κάνουν ζημιά στους εργαζόμενους», ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκτιμώντας ωστόσο πως μετά την απεργία της Πέμπτης θα επικρατήσει η λογική.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πανος Σκουρλέτης ο οποίος, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατηγόρησε ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως διέταξε την ΔΑΚΕ να στηρίξει συνέχιση των κινητοποιήσεων, «με σκοπό τη προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων στη καθαριότητα».

Τη σκυτάλη της επίθεσης πήρε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ισχυρίζεται πως οι συνδικαλιστές της ΝΔ άλλαξαν στάση για την απεργία, κι ενώ αρχικά ήταν αντίθετοι στη συνέχιση των κινητοποιήσεων τελικά σήμερα ψήφισαν λευκό «προκειμένου να μην ανασταλεί η κινητοποίηση των εργαζομένων».

Για «βρώμικο παιχνίδι» της ΝΔ με «επαγγελματίες συνδικαλιστές για λογαριασμό ιδιωτικών συμφερόντων» έκανε λόγο η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Στην πράξη, οι εν λόγω κύκλοι της Ν.Δ. σε αγαστή σύμπνοια με τους επαγγελματίες συνδικαλιστές, προαναγγέλλουν την είσοδο ιδιωτικών εργολαβικών εταιρειών στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων», προσέθεσε.

κάποιοι από τη ΝΔ παίζουν βρώμικο παιχνίδι με επαγγελματίες συνδικαλιστές για λογαριασμό ιδιωτικών συμφερόντων» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου

Με πληροφορίες από skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία: SOOC)
Δημοσίευση: Ιουνίου 27, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Συνεχίζεται η απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator