Πολιτική ορθότητα: Δεν υπάρχουν κακοί πρωθυπουργοί

0Κάκιστοι πολίτες υπάρχουν. Είναι αυτοί που τα τρώνε μαζί με τους πολιτικούς, αλλά δεν βάζουν κιλά, αυτοί οι αχρείοι…

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Tην προηγούμενη εβδομάδα, οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ). είχαν την ευκαιρία, γράφοντας έκθεση στις πανελλαδικές εξετάσεις, να δουν τη θέα προς το μέλλον από το σκοταδόλουστο παραθύρι του φιλοκυβερνητισμού.
Για να γράψουν έκθεση, τους δόθηκε απόσπασμα από την έκδοση των δοκιμίων του Γιώργου Θεοτοκά που τιτλοφορείται «Στοχασμοί και Θέσεις». Το πρωτότυπο κείμενο έχει ως εξής:
«Ένας άξιος μαραγκός, που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτήν, είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κούφο πρύτανη ή έναν κακό πρωθυπουργό».
Η γαβρόγλεια, συριζαίικη εκδοχή είναι ωραιότερη: «Ένας άξιος μαραγκός, που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτήν, είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κακό επιστήμονα». Σωστά «χιονίστηκαν» από το κείμενο ο «κούφος» (δηλαδή, ασόβαρος, ελαφρόμυαλος, μάταιος) πρύτανης και ο -ο μη γένοιτο- «κακός πρωθυπουργός»!

Πρώτα απ’ όλα, ας ασχοληθούμε με το δεύτερο. Κακός πρωθυπουργός δεν υπήρξε στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ισχύουσα μεταπολιτευτική νοοτροπία, νομοθεσία και θεσμική αντιμετώπιση των πραγμάτων, όλοι οι πρωθυπουργοί καλοί ήντουσαν και ήσαντε και ήσαντο.
Κανείς δεν πήγε φυλακή.
Ουδείς τουφεκίστηκε σαν τον Γούναρη.
Ούτε ένας δεν είδε πώς είναι να ζεις και να πεθαίνεις φτωχός, παρατημένος σε κρεβάτι νοσοκομείου ή γηροκομείου.
Όλοι με τις τιμές τους, τις συνταξάρες τους, τις φρουρές τους, τα προνόμιά τους και τις δικές μας δαπάνες για τις ιδιωτικές υποθέσεις τους.

Οι κακοί πρωθυπουργοί δεν μπαίνουν στα θέματα εκθέσεων, επειδή απλά δεν υπάρχουν.
Αν υπήρχαν, η χώρα θα ήταν ζητιάνα και θα σερνόταν στα σαλόνια των ξένων για να ικετέψει έλεος και δανεικά.
Αν είχαμε κακούς πρωθυπουργούς, οι πολίτες θα πίστευαν ευκολότερα στα ούφο, παρά στην ύπαρξη Δικαιοσύνης στην Ελλάδα.
Αν αναλάμβαναν τα ηνία της χώρας κακοί πρωθυπουργοί, οι κλέφτες και οι εγκληματίες θα αλώνιζαν, ενώ οι φορολογούμενοι θα χρεοκοπούσαν, θα έχαναν τις δουλειές τους και τις οικογένειές τους, αφού η ξενιτιά θα κατάπινε τα ελληνικά νιάτα.
Αλλά, είπαμε: Δεν υπάρχουν κακοί πρωθυπουργοί στην Ελλάδα...

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Ιουνίου 22, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πολιτική ορθότητα: Δεν υπάρχουν κακοί πρωθυπουργοί"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator