Το πρόβλημα είναι του Τσίπρα

0Του Νίκου Φιλιππίδη

Ξαφνικά ο θρίαμβος και οι λαμπρές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ξεθώριασαν, βοηθούμενες και από την διαρροή των πρακτικών του τελευταίου Eurogroup οι οποίες αποκάλυψαν την πραγματική στάση όλων των πλευρών. Ο πήχης ενόψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου έχει πέσει πολύ χαμηλά από όλες τις πλευρές, σε σημείο που ότι παραπάνω αποφασιστεί, από μια καλή δόση, να πανηγυριστεί από τις αγορές και την κυβέρνηση.

Το ΔΝΤ φάνηκε ξεκάθαρα ότι για να μπει στο πρόγραμμα με χρήματα, χρειάζεται κάτι παραπάνω από αυτό το λίγο που είναι διατεθειμένος να δώσει ο Β. Σόιμπλε.

Η ΕΚΤ επίσης δια στόματος  έχει ξεκαθαρίσει ότι με το υπάρχων μείγμα μέτρων για το χρέος, δεν πρόκειται να εκδώσει θετική έκθεση για το χρέος, οπότε ξεχνάμε για την ώρα και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Το μέτωπο του νότου, επίσης είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει. Υπάρχει η καλή θέληση του Ιταλού υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας Π. Παντοάν. Δεν υπάρχει αντίθετα η υποστήριξη των Ισπανών, οι οποίοι μέσω του υπουργού Οικονομικών Ντε Γκίντος ήταν η πλευρά που έπαιξε τον «λαγό» της πρότασης που βρίσκεται ακόμα και σήμερα στο τραπέζι. Υπάρχει η συγκρατημένη ουδετερότητα των Γάλλων με συνεχείς συμβιβαστικές προτάσεις, αλλά σε καμιά περίπτωση αυτές δεν επιθυμούν να οδηγήσουν σε ρήξη με το Βερολίνο. Δεν υπάρχουν πουθενά οι Πορτογάλοι, οι οποίοι αν και «αριστεροί» δεν επιθυμούν να προκαλέσουν τους μεγάλους της Ευρωζώνης, καθώς τα προβλήματα τους είναι ακόμα μεγάλα.

Σε αυτό το σκηνικό η κυβέρνηση, έχει υπογράψει και ψηφίσει ένα «σκασμό» μέτρα και θα υπογράψει ότι δεσμεύεται να εφαρμόσει και άλλα με την τρίτη αξιολόγηση. Θα υπογράψει και ένα «σκασμό» χαρτιά με δεσμεύσεις για μετά το πρόγραμμα, από τώρα ένα χρόνο πριν, με ρήτρες ανάπτυξης, ρήτρες ενεργοποίησης μέτρων, προληπτικές γραμμές και δεσμεύσεις που θα φτάνουν μέχρι το 2048 ή το 2060.

Και θα σκεφτεί κάποιος και εύλογα, γιατί συμβαίνει αυτό;

Πίσω από όλα αυτά, κρύβεται η δυσπιστία της Ευρώπης απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Ξέρουν ότι υπογράφει και ψηφίζει με άνεση σχεδόν τα πάντα, αλλά δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη για την εφαρμογή των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων. Ακόμα και την δόση που θα εγκρίνουν στις 15 Ιουνίου, θα φτάνει ένα μέρος ίσα ίσα για τις αποπληρωμές του Ιουλίου και το υπόλοιπο θα δίνεται σε μηνιαίες δόσεις έως τον Οκτώβριο αφού πρώτα εξασφαλίζεται η ισόποση μηνιαία αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων του Κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα.

Δεν πιστεύουν ότι πιστεύει στο πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει και φοβούνται ότι μόλις φανεί η χαλάρωση του προγράμματος ή ακόμα πιο σωστά αν προχωρήσουν στην παραμικρή παραχώρηση, όπως το QE, τότε αυτός (ο Αλέξης Τσίπρας) θα τα «φορτώσει όλα στον κόκορα» και ένα ακόμα πρόγραμμα διάσωσης θα πάει χαμένο.

Προσέξτε αυτό δεν είναι πρόβλημα της χώρας. Είναι προσωπικό πρόβλημα του Τσίπρα. Απλά τον λογαριασμό τον πληρώνουν οι πολίτες της χώρας...
Δημοσίευση: Ιουνίου 10, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το πρόβλημα είναι του Τσίπρα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator