Ότι έχεις καλό είναι. Εγώ, έχω καρκίνο

0



Ότι έχεις καλό είναι. Εγώ, έχω καρκίνο.

(Υπόψιν επειδή είμαι ζοχαδιακό άτομο: Δεν θέλω τη συμπόνια κανενός). Τελεία.

Κύριον Χάροντα. Ενταύθα.

Αγαπητέ μου

Εις απάντησιν της επιστολής σας της 29ης Μαϊου, την οποία μοι επιδαψίλευσε ο υπάλληλός σας κύριος Καρκίνος, επ’ ευκαιρία αιμοπτύσεως τινός και εις την οποία εκθέσατε τις απόψεις σας, ζητώντας τυφλήν υπακοήν εις τας εντολάς του υφισταμένου σας καθώς και πιθανή μελλοντική συνεργασία μου δι’ έναρξιν προετοιμασίας πιθανής καθόδου εις τον Άδη, θα ήθελα να σας γνωρίσω τα κάτωθι:

Αφού συνεσκέφθην επί μακρόν (και ουχί Μακρόν όστις είναι Γάλλος και εξαιρετικά αντιπαθής) μετά της εντρόμου συζύγου μου και της κόρης μας, αποφάσισα πως δεν είναι σωστόν και πρέπον να δέχομαι διαταγές από υπαλλήλους. Ειδοποιείστε όθεν τον υφιστάμενό σας ότι θα του επιτεθώ πάση δυνάμει και θα τον ιππεύσω ανηλεώς και αυτόν και την μανούλα του έτσι και ξαναέλθει με ύφος προπέτου Νταϊσεμπλουμ και χιλίων καρδιναλίων έμπροσθέν μου.

Το επιχείρημα της κόρης μου: και εγώ ποιον θα βγάζω βόλτα αν μου φύγεις με τον κύριο Θάνατο μπαμπά μου; δεν έχει απαντηθεί εκ μέρους σας επαρκώς. Θα σας παρακαλούσα να αποστείλετε κάποιες πειστικές εξηγήσεις, εις επομένην επιστολήν σας, διότι το ζώον αδημονεί. Δεν κάνει να αφήνουμε τα κτήνη άνευ ενημερώσεως. Το βρίσκω απάνθρωπον.

Η απαίτησίς σας διά per mare, per terra υποταγήν, θεωρώ πως είναι βεβιασμένη απόφασις εκ μέρους σας και λανθασμένη εις την ουσίαν της. Μάλλον οι σύμβουλοί σας κινούμενοι από υποβολιμαίαν ταξικήν μεροληψίαν ως Μενουμευρωπαίοι (δια να σας εκθέσουν), δεν φρόντισαν - σκοπίμως πιθανολογώ - να σας πληροφορήσουν ακριβολογούντες περί του τι είμαι. Είμαι λοιπόν άρρην, δεξιόχειρ, πρώην κολυμβητής με αγώνες λυσσαλέους κατά του Ολυμπιακού, βιβλιοφάγος, συνταξιούχος γραφίστας, συλλέκτης εκλεκτών αναμνήσεων και γραμματοσήμων, φιλόζωος, ερασιτέχνης γραφιάς, σύζυγος της Μαρίνας που φοβάται τα πάντα και κρατάει τα δικά της κρυφά αλλά κάνει τούμπανο τα δικά μου, (αυτό πρέπει να σας λέει πολλά δια την υπομονήν μου), κομμουνιστικών πεποιθήσεων παιδιόθεν και Παναθηναϊκός επίσης παιδιόθεν. Είμαι συνεπέστατος ως φορολογούμενος από το κράτος και πτωχός εις όλα, πλην συναισθημάτων.

Γνωρίζων τα ακραιφνώς δημοκρατικά σας αισθήματα, θέλω σας επισημάνει ότι δεν θεωρώ νόμιμον και ηθικόν να ισχύουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά δι’ εμέ, τον λατρευτόν Κωνσταντίνον Μητσοτάκη - όστις είχε τον τρόπο του - και τον αείμνηστον Στυλιανόν Παττακόν οίτινες απεχώρησαν τετιμημένοι, παρασημοφορημένοι και πλήρεις ημερών. Εγώ είμαι μόλις εξήκοντα οκτώ ετών, άρα δικαιούμαι αυτοδικαίως τριακονταετή ασυλία πράξεων ή παραλείψεων, παραγραφήν πιθανών αδικημάτων και αναλόγους τιμάς ως εκείνοι. (Kαι τεσσαράκοντα έτη να ισχύσει η παραγραφή, εστέ βέβαιος πως δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθώ εντόνως).

Δεδομένου του ότι, “ουκ αν λάβετε παρά του μη έχοντος” και έχων ως ιδικήν μου απαράβατον αρχήν το “ουδεμία εργασία απλήρωτος εστίν”, θα πρέπει να αναμείνετε ικανόν χρονικόν διάστημα (λόγω capital controls), να αποκτήσω τον οβολόν όστις θα πληρώσει τον δυστυχή και πένητα λεμβούχον της Αχερουσίας.

Δια ποίον λόγον τόση αιφνίδιος πρεμούρα δι’ επείγουσαν συνάντησιν; Δεν εννοώ. Πέραν όλων όσων ανέφερα ήδη, σας έχω γνωρίσει από πολλού χρόνου, ότι ανέλαβα αμισθί και προς χάριν σας το καθήκον του εθελοντικού νεκροθαπτικού προσωπικού προς όσους έφεραν μνημόνια. Αυτό, το να τους θάψω άπαντες δηλαδή εις την στέρφα γην της πατρίδος και να χορέψω εις τους τάφους των θεωρώ πως θα έπρεπε να σας αρκεί προς το παρόν. Αν μη τι άλλο, λάβετε υπόψιν σας ότι το έχω υποσχεθεί, οπότε θα ήθελα να σεβαστείτε την πρόθεσίν μου να τηρήσω μέχρι κεραίας την υπόσχεσίν μου.

Συνελόντι ειπείν θα σας απογοητεύσω. Δεν δύναμαι λόγω φόρτου οργανώσεως νεκροθαπτικών εργασιών να σκεφθώ αυτήν την στιγμήν νέες συνεργασίες ακόμη και με εσάς, που γνωρίζετε πόσον πολύ σας συμπαθώ ως Χάροντα. Γνωρίζετε επίσης καλώς, ότι από καιρού μελετώ επισταμένως το Κεφάλαιον του κυρίου Μαρξ, την Αγίαν γραφήν και τους βίους των Αγίων και Οσίων. Προσβλέπων εις την ιδικήν σας κατανόησιν, προς απρόσκοπτον ολοκλήρωσιν των μελετών μου, δύναμαι να προβλέψω ασφαλώς ότι θα κρίνετε και εσείς σκόπιμον να αργήσουμε επί πολύ να συναντηθούμε. (Αυταί αι μελέται θα με καταστήσουν ωφέλιμον άτομον εις την κοινωνίαν). Αναμένων ασμένως την απάντησίν σας επ’ αυτών, αναφωνώ. Έρρωσθε και ευδαιμονείτε.

Με εκτίμηση

Εγώ.

Υ.Γ. Αυτές οι τυπικότητες στην αλληλογραφία με τους θεσμούς, με κουράζουν αφάνταστα.

Δημοσίευση: Ιουνίου 23, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ότι έχεις καλό είναι. Εγώ, έχω καρκίνο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator