Η Δημοκρατία στη χωματερή για να μείνει ο Τσίπρας στην εξουσία

0Όπως ακριβώς το περιμέναμε από έναν Μαυρογιαλούρο παλαιάς κοπής, μπροστά στον οποίο ο Κωσταντάρας είναι… μαθητούδι. Ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε να σώσει τα προσχήματα και να λύσει τα προβλήματα όπως κάνει κάθε μεγάλος ηγέτης.

Γιατί μόνο ένας τέτοιος ηγέτης μπορεί να λύνει τα θέματα όταν οι υπουργοί δεν είναι σε θέση να το κάνουν. Μέσα σε λίγη ώρα, σε πολύ καλό κλίμα, έταξε στους συμβασιούχους των ΟΤΑ χιλιάδες προσλήψεις και καθάρισε για όλη την κυβέρνηση.

Έτσι, και το πρόβλημα λύνεται και το πρωθυπουργικό προφίλ του ενισχύεται και τα σκουπίδια θα μαζευτούν και ο κομματικός στρατός θα είναι έτοιμος δια παν εκλογικό ενδεχόμενο.

Είναι φανερό ότι τόσο στημένη παράσταση μόνο το επιτελείο του Τσίπρα θα μπορούσε να στήσει. Η υπόσχεση για χιλιάδες μονιμοποιήσεις και για διαγωνισμούς με μοριοδότηση και χωρίς όριο ηλικίας ήταν δουλειά του Σκουρλέτη χθες, όταν είπε «μαϊντανούς» τους εργαζόμενους και τους έκλεισε την πόρτα. Αν ήταν αληθινή η διαφωνία τους τότε ο υπουργός θα έπρεπε αυτήν την ώρα να μαζεύει τα μπογαλάκια του από το γραφείο.

Όμως, δεν ήταν αληθινό το σόου. Αυτό το άφησαν για σήμερα στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό να γελάει περήφανος γιατί αυτός μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα. Πώς; Μα φυσικά τάζοντας θέσεις στο δημόσιο και αποκλείοντας την πιθανότητα να περάσει η καθαριότητα σε ιδιώτες ή έστω να υπάρξουν προγράμματα ΣΔΙΤ.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου του 2017 στην προσφιλή του τακτική. Τάζουμε τα πάντα, προσλαμβάνουμε όσους περισσότερους μπορούμε, γράφουμε τις δικαστικές αποφάσεις στα παλαιότερα των υποδημάτων μας. Και η ζωή συνεχίζεται…

Μια ακόμη απεργία εργαζόμενων στους ΟΤΑ θα στεφθεί με επιτυχία αφού θα πάρουν περισσότερα κι απ’ ότι περίμεναν. Και μάλιστα οι… κακοί δεξιοί που ήθελαν απολύσεις (έτσι λένε τα συριζαϊικα μέσα) θα στοχοποιηθούν.

Κανείς βεβαίως δε λέει την αλήθεια. Κανείς δε λέει πόσοι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια για τις υπηρεσίες καθαριότητας. Κανείς δεν αναρωτιέται αν πολλοί από αυτούς πήγαν σε άλλες πιο… καθαρές υπηρεσίες αφήνοντας τα κορόιδα στα σκουπίδια. Κανείς δεν λέει ότι δεν είναι απολύσεις αλλά ότι τέλειωσαν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Κανείς δεν λέει ότι οι συμβασιούχοι μπορούν να είναι στη δουλειά για 20 μήνες με συνεχείς ανανεώσεις και στη συνέχεια μπορούν να προσληφθούν άλλοι, όχι οι ίδιοι. Και κανείς δεν μπορεί ή δεν έχει τα κότσια να πει ότι το πελατειακό κράτος στη χώρα αυτή πρέπει κάποτε να τελειώνει. Όλοι δεν τολμούν, όλοι κότες μόλις ένας συνδικαλιστής βάλει τις φωνές και ξεσηκώσει τον κόσμο.

Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική κοινωνία μυαλό δεν έβαλε. Συνεχίζει να πιστεύει τις παπάτζες του κάθε Μαυρογιαλούρου. Συνεχίζει να διεκδικεί κάτι που δεν το δικαιούνται. Συνεχίζει να παίζει με το μέλλον των παιδιών μας.

Το είχαμε αναφέρει στο Antinews από την πρώτη στιγμή. Η υπόθεση των σκουπιδιών είναι υπόθεση της ίδιας της Δημοκρατίας. Αλλά ποιος νοιάζεται γι’ αυτήν; Τα πελατάκια να είναι καλά και όλα τα άλλα είναι αδιάφορα.

Η Δημοκρατία στη χωματερή για να μείνει ο Τσίπρας στην εξουσία. Τουλάχιστον ο τηλεοπτικός Μαυρογιαλούρος είχε τσίπα και παραιτήθηκε. Αλλά δεν ήταν… Τσίπρας.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 30, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Δημοκρατία στη χωματερή για να μείνει ο Τσίπρας στην εξουσία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator