Η ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της... όσο κι αν αγχώνονται στην «Πράβδα» του Μαξίμου

0



«Η παθογένεια, η αρρώστια στη χώρα αυτή είναι τεράστια. Δεν θα γίνω μέρος της. Προτιμώ να είμαι εχθρός της».

Tη βαρύγδουπη όσο και βαρύνουσα δήλωση έκανε ένας γνωστός… δημοσιογράφος και προσυπογράφουμε. Αλλά όχι όποτε συμφέρει τον ίδιο και την κυβέρνηση. Η αρρώστια πρώτα - πρώτα βρίσκεται στους κύκλους εκείνους που έχουν βάλει χέρι στο δικαστικό σύστημα και που επιχειρούν να εξοντώσουν τους αντιπάλους.

Εν πάση περιπτώσει αυτή είναι μια άλλη ιστορία, το καλό το story παίχθηκε χθες στην Ευελπίδων όπου για δεύτερη φορά εκδικαζόταν η μήνυση που έχει καταθέσει η σύζυγος του Γ. Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη. Δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε με την υπόθεση της συκοφαντικής δυσφήμησης, αυτά είναι θέματα που θα λύσουν οι δικαστές και θα πάρουν τις αποφάσεις τους.

Δικαστές που έχουν το ηθικό ανάστημα να πάνε κόντρα στους πολιτικούς πατρόνους της κυβέρνησης οι οποίοι θέλουν να ελέγξουν τα πάντα στη Δικαιοσύνη αλλά και σε όσους επιδιώκουν να εκφοβίσουν όποιον δεν είναι του συστήματος Τσίπρα.

Αυτό που έχει νόημα είναι να αποφασίσουμε αν θέλουμε να γίνει μια δίκαιη δίκη κι όχι ένα σόου για να την γλιτώσουν οι συκοφάντες. Ο κατηγορούμενος Βαξεβάνης δίνει αγώνα ζωής προκειμένου να μην καταδικαστεί. Όχι γιατί μπορεί να φάει μερικούς μήνες φυλακή ή ένα γερό πρόστιμο.

Αλλά γιατί η αποστολή του είναι να εξοντώσει τον Στουρνάρα, γιατί αυτοί που τον έχουν βάλει να το κάνει έχουν και… απαιτήσεις, πόνταραν όλα τους τα λεφτά στο μεγάλο κόλπο. Μην ξεχνάμε ότι χτυπώντας τον διοικητή της ΤτΕ, μέσω της συζύγου, χτυπάς και την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά η οποία το 2015 παράδωσε μια διαφορετική χώρα προτού ο Τσίπρας την κάνει μπάχαλο. Αλλά και πόση ευτέλεια κρύβει το θρασύδειλο σύστημα που τα βάζει με τις οικογένειες των αντιπάλων...

Ο Βαξεβάνης, λοιπόν, επιχείρησε να στήσει ένα χοντρό, ένα βρόμικο επικοινωνιακό παιχνίδι και έβαλε λυτούς και δεμένους να δει την κ. Νικολοπούλου με… χειροπέδες. Βλέποντας ότι ο ίδιος είναι από χέρι χαμένος στη δίκη, έκανε αυτό που ξέρει καλά. Δημιούργησε χάος για να διακοπεί η δίκη, άρχισε να φωνάζει μέσα στο δικαστήριο, κάλεσε και φιλαράκια Συριζάκια με κάμερες να καταγράφουν το γεγονός και στη συνέχεια αποφάσισε να συνεχίσει τα ψέματά του.

Αφορμή για το σόου που έστησαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ήταν το γεγονός ότι στην διαδικασία στο ακροατήριο, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, την ώρα της εξέτασης της κ. Σταυρούλας Νικολοπούλου επισημάνθηκε από την πλευρά του κατηγορουμένου Κ. Βαξεβάνη ότι μία κυρία ηχογραφούσε την δίκη με το κινητό της τηλέφωνο.

Το δικαστήριο, μετά από τρίωρη διακοπή της συνεδριάσεως, απεφάσισε να συντάξει έκθεση για το γεγονός αυτό. Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής Σπύρος Μουζακίτης επεσήμανε πως το γεγονός δεν είχε κανένα ποινικό ενδιαφέρον δεδομένου ότι ο νόμος (άρθρ. 8 του Ν. 3090/2002) δεν απαγορεύει την ηχογράφηση της συνεδριάσεως.

Παρά ταύτα συντάχθηκε έκθεση η οποία δεν αναγνώστηκε στο ακροατήριο και τέθηκε ζήτημα εφαρμογής της αυτοφώρου διαδικασίας σε βάρος της κ. Κολαϊτη και της κ. Νικολοπούλου. Τελικά ο εισαγγελέας ποινικής διώξεως της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, απεφάνθη πως δεν υφίσταται αδίκημα και παρήγγειλε την μη εφαρμογή της αυτοφώρου διαδικασίας. Το δικαστήριο δεν είχε διατάξει άλλωστε την σύλληψη των ανωτέρω.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να αναλωθεί ολόκληρη η ημέρα χωρίς να γίνει συζήτηση επί της ουσίας της υποθέσεως της συκοφαντικής δυσφημήσεως.

Φωνάζοντας και χειρονομώντας οι κατηγορούμενοι έστησαν το «πάρτι» τους για να την γλιτώσουν, αν και ήξεραν ότι η ηχογράφηση δεν είναι παράνομη. Και τι νόημα είχε άραγε; Πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ό,τι λεγόταν στη δίκη όταν την ίδια στιγμή που διεξαγόταν η διαδικασία το… επιτελείο του δημοσιογράφου μετέδιδε αυτολεξεί από τα σάιτ του κ. Βαξεβάνη, σε μια on line αναμετάδοση, ενώ στο σόου που εξελίσσοταν έπαιρναν μέρος όλα τα γνωστά σάιτ προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ; Οι γνωστοί κονδυλοφόροι με τα ανύπαρκτα «μαγαζιά» δηλαδή.

Και τι να πει ο δημοσιογράφος όταν και στην προηγούμενη συνεδρίαση και στη χθεσινή είχε βάλει ολόκληρη ομάδα στενογράφων να καταγράφει τα πάντα, λέξη – λέξη και κανείς από το δικαστήριο να μην τον βάζει στη θέση του;

Η ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της, αλλά πρέπει να την αφήσουν ήσυχη. Με πιέσεις, εκβιασμούς, τσαμπουκάδες και επικοινωνιακά τεχνάσματα απλά θα καθυστερούν την απόφαση, αλλά δεν θα μπορέσουν ποτέ να αποκρύψουν την αλήθεια. Άλλωστε, ο κόσμος έχει μάθει ότι το δίκτυο που έχουν στήσει τα υπόγεια του Μαξίμου δεν έχει πολύ μέλλον. Ψυχορραγεί και είναι οι τελευταίοι σπασμοί. Γιατί μια ρίχνεις λάσπη και πιάνει, δεύτερη ρίχνεις και πιάνει την τρίτη θα σου γυρίσει στα μούτρα.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 30, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της... όσο κι αν αγχώνονται στην «Πράβδα» του Μαξίμου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator