Η Κόρινθος τίμησε τον Γιώργο Τσούκαλη για την συνεισφορά του στην επιστροφή των αρχαίων

0



Μια παλιά αδικία αποκαταστάθηκε και πέρασε στην ιστορία μέσα από μια βράβευση. Ο Γιώργος Τσούκαλης ήταν ο άνθρωπος που είχε πρωτοστατήσει στην επιστροφή των αρχαίων που είχαν κλαπεί από το μουσείο της Κορίνθου. Την εποχή που τα αρχαία βρέθηκαν και επιστράφηκαν στο χώρο τους έγινε μια τελετή επανατοποθέτησής τους στις προθήκες του Μουσείου.

Από την τελετή εκείνη που έγινε αρκετά χρόνια πριν στην Κόρινθο ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής και ακούραστος μαχητής κατά της αρχαιοκαπηλίας έλειπε. Δεν είχε παραστεί στην τελετή διότι τον είχαν καλέσει μόνο τηλεφωνικά και μάλιστα την προηγούμενη της εκδήλωσης αργά το απόγευμα.

Η «αδικία» αυτή αποκαταστάθηκε φέτος μετά από ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο της Κορίνθου ύστερα από την εξαιρετική πρωτοβουλία του δημάρχου της πόλης Αλέξανδρου Πνευματικού.

Έστω και καθυστερημένα λοιπόν ένας Έλληνας ευπατρίδης τιμήθηκε για τη συμβολή του τόσο για την εύρεση αλλά και για την επιστροφή των κλαπέντων αρχαίων της Κορίνθου στη βάση τους.
Δημοσίευση: Ιουνίου 22, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Κόρινθος τίμησε τον Γιώργο Τσούκαλη για την συνεισφορά του στην επιστροφή των αρχαίων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator