Σύννεφα Καμμένου απειλούν με καταιγίδα

0



Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Σε ζήτημα που δεν αποκλείεται να έχει πολλά ακόμα επεισόδια στην πολιτική ζωή της χώρας εξελίσσεται η υπόθεση της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιανουσάκη, καταδικασμένου για την υπόθεση του Noor1. Το θέμα που έγινε γνωστό μέσα από την εφημερίδα το «Καρφί», ρίχνει βαριά σκιά στην λειτουργία της κυβέρνησης, σε μία περίοδο μάλιστα που το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να ισορροπήσει μετά την συμφωνία στο eurogroup.

Θα ήταν λάθος αν κάποιος έβλεπε το συγκεκριμένο περιστατικό με μεμονωμένο τρόπο ή ακόμα χειρότερα αν έσπευδε να το υιοθετήσει. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει το τι ακριβώς έχει γίνει και αν τα όσα λέει ο βαρυποινίτης είναι αλήθεια.

Το όλο ζήτημα πρέπει να τεθεί συνολικά και όχι αποσπασματικά. Με διαφορά μερικών μηνών λοιπόν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει βρεθεί στο επίκεντρο τριών περιστατικών:

Πρώτο. Παραδέχθηκε ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με ισοβίτη και μάλιστα ενημέρωσε, όπως ο ίδιος σημείωσε, την εισαγγελία και τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Σε ποια ευνομούμενη κοινωνία ένας υπουργός Άμυνας θα σήκωνε το τηλέφωνο και θα τηλεφωνούσε απευθείας σε έναν καταδικασμένο σε ισόβια; Μάλλον σε καμία.

Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα, όταν ο πολιτικός αυτός αρχηγός θα παραδεχόταν δημόσια ότι προχώρησε σε μία τέτοια κίνηση, δε θα άρχιζε τουλάχιστον η διαδικασία περαιτέρω διερεύνησης της σχετικής υπόθεσης;

Δεύτερο. Μερικές μέρες πριν, ο κ. Καμμένος είχε προκαλέσει αίσθηση με μία ανάρτηση στα social media, όπου απεικονιζόταν μία γραβάτα με γεννητικά όργανα. Μία κίνηση που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, την μέρα συνεδρίασης του eurogroup.

Τρίτο. Τον περασμένο Μάιο ο κ. Καμμένος, όπως έγινε γνωστό, γιόρτασε τα γενέθλιά του στο σπίτι του, παρουσία στελεχών της μπάντας του στρατού, τα οποία στελέχη του ευχήθηκαν «μουσικά»...

Αυτό λοιπόν που πρέπει να συζητηθεί είναι οι συμπεριφορές και όχι τα πρόσωπα.

Οι παραπάνω άξονες αποτελούν, επί της ουσίας, το σκεπτικό της ανάλυσης που κάνει η ΝΔ με αφορμή την υπόθεση αυτή, όπως μεταφέρουν στο liberal.gr γαλάζιες πηγές. Αυτές οι συμπεριφορές είναι που τίθενται στο μικροσκόπιο, σύμφωνα με πληροφορίες, της Πειραιώς. Ενδεικτικό του κλίματος είναι τα όσα έλεγε στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη στο liberal.gr:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παρατηρούμε συσσωρευμένες συμπεριφορές αλαζονείας και κυνισμού από τον υπουργό Άμυνας». Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προετοιμάζουν ήδη σχετική ερώτηση που αφορά στον κ. Καμμένο, καθώς δηλώνουν αποφασισμένοι να φέρουν το θέμα στο κοινοβούλιο τα επόμενα 24ωρα. Στην ΝΔ η υπόθεση της τηλεφωνικής επικοινωνίας του υπουργού Άμυνας με τον ισοβίτη ήταν μια αφορμή για να βαθύνει ακόμα περισσότερο το ρήγμα μεταξύ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του προέδρου των ΑΝΕΛ.

Ένα ρήγμα που είχε ήδη γιγαντωθεί όταν κορυφαία γαλάζια στελέχη, συμπεριλαμβανομένου και του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχαν εκφράσει ανοιχτά τη δυσφορία τους για την προσπάθεια του Πάνου Καμμένου να εμφανιστεί ως ο εκφραστής του «Καραμανλισμού». Ένα ζήτημα που είχε προκαλέσει μεταξύ των άλλων και την παρέμβαση μέσω κύκλων του Κώστα Καραμανλή, ξεκαθαρίζοντας ότι «όσα έχει να πει τα λέει ο ίδιος». Γαλάζιο στέλεχος ήταν κάθετο, μιλώντας στο liberal.gr για την στάση της Πειραιώς απέναντι στον υπουργό Άμυνας. «Ο κ. Καμμένος δεν είναι απέναντι στην ΝΔ.Είναι απέναντι στα συμφέροντα της Ελλάδας». Η υπόθεση με την τηλεφωνική επικοινωνία Καμμένου με τον ισοβίτη έχει και μία ακόμα ενδιαφέρουσα παράμετρο, που αξίζει να αναφερθεί, όπως τονίζουν γαλάζια στελέχη. Στην απάντησή του ο κ. Καμμένος χρησιμοποιεί πρώτα την ιδιότητά του ως προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και όχι εκείνη του υπουργού Άμυνας. Ο Πάνος Καμμένος, σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το κόμμα των ΑΝΕΛ, αφού πρώτα τονίζει με νόημα ότι πέρασαν 24 ώρες από την έρευνα στις επιχειρήσεις του «σπόνσορα» της Νέας Δημοκρατίας, και ομοτράπεζου του Κυριάκου Μητσοτάκη, για στοιχεία που αφορούν εμπορία ναρκωτικών και διακίνηση μαύρου χρήματος και η σιωπή τους ήταν όντως εκκωφαντική, σημειώνει:

«Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καρφί», το οποίο, αφού απορρίφθηκε από δύο εφημερίδες έναντι αντιτίμου, δημοσιεύτηκε στον καταδικασμένο για συκοφαντική δυσφήμιση όμιλο σε περισσότερα από έξι χρόνια φυλάκιση. Ο κρατούμενος Γιαννουσάκης ζήτησε δια του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δικαστική προστασία για να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση του «Noor 1».

Ως όφειλα, ενημέρωσα αμέσως την Εισαγγελία και τον αρμόδιο Υπουργό».

Αν κάποιος διαβάσει προσεχτικά την ανακοίνωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας θα προσέξει ότι αποδέχεται το γεγονός ότι ενημέρωσε την εισαγγελία και τον κ. Κοντονή για ένα αίτημα ενός καταδικασμένου σε ισόβια.

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς που σε ορισμένες περιπτώσεις ξέφευγαν από τα όρια σχολίασε το olympia.gr, ιστοσελίδα που λέγεται ότι απηχεί τις απόψεις του προέδρου των ΑΝΕΛ το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

«ΗΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ» τιτλοφορούνταν η ανάρτηση του κειμένου που είχε ως κύριο θέμα την αντίδραση της ΝΔ, στην υπόθεση της τηλεφωνικής επικοινωνίας του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη.

Σε σκληρή λογική πάντως θα κινηθούν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία ήδη δηλώνουν την πρόθεσή τους να φέρουν το θέμα στο κοινοβούλιο, το οποίο χαρακτηρίζουν ιδιαιτέρως σοβαρό για τη λειτουργία της δημοκρατίας.

Φωτογραφία: SOOC
Δημοσίευση: Ιουνίου 20, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σύννεφα Καμμένου απειλούν με καταιγίδα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator