Αυτοί πυραύλους, εμείς τούρκικο survivor

0Οι Τούρκοι φτιάχνουν από πιστόλια, τυφέκια και πολυβόλα, πυραύλους, τεθωρακισμένα, UAV, αεροπλάνα, δορυφόρους έως πυραύλους. Εκτοξεύσανε έναν προ ημερών. Το τουρκικό βαθύ κράτος πήρε καλά το μάθημα του εμπάργκο αμερικανικών όπλων, 1974 – 1977, έργο πατριωτών όπως ο Γιουτζήν Ρωσσίδης, ο Αριστείδης Καρατζάς κ.α., όταν είχαν φτάσει να καννιβαλίζουν άρματα και αεροπλάνα. Οι στρατηγοί είπαν “ποτέ πια” και ξεκίνησε η μεγάλη προσπάθεια δημιουργίας εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας, με τεράστιες επενδύσεις σε χρήμα, μυαλά, διεθνείς συνεργασίες, εμπλοκή των πολυτεχνείων και πανεπιστημίων τους. Εμείς καταργούμε την αριστεία, τις εισαγωγικές εξετάσεις και έχουμε εμπιστευτεί την Παιδεία σε πνευματικούς κατσαπλιάδες.

Το ελαφρύ κι εξόχως επιφανειακό κράτος μας οδηγεί στον τάφο την πολεμική μας βιομηχανία, που σε κάθε σοβαρή χώρα είναι η αιχμή του δόρατος της αληθινής ανάπτυξης, της εφηρμοσμένης έρευνας και τεχνολογίας. Πυραύλους αυτοί, τούρκικο survivor εμείς. Το δοβλέτι των βαλκάνιων ψιλομαρξιστών και των νεοφιλελεύθερων κρατικοδίαιτων (!) ρεμπεσκέδων ουδόλως ενδιαφέρεται εάν σε λίγο δεν θα φτιάχνουμε ούτε στρακαστρούκες, μανταλάκια ή σχοινί μπουγάδας. Αφού πάει “καλά” ο τουρισμός, ας πάει και το παλιάμπελο. Το γεγονός πως οι Τούρκοι μπορούν να χτυπούν με κατευθυνόμενα βλήματα από την μια ακτή του Αιγαίου στην άλλη, προχωράνε στον δρόμο της πυρηνικής ενέργειας και παράγουν εν γένει βαρέα σύγχρονα όπλα, εκφεύγει της ανάλυσης του Μαξίμου και της Πειραιώς.

Καθώς το καλαμάκι του Καρανίκα φέρνει βαθύνοες βόλτες μέσα στο παχύ καϊμάκι του φραπόγαλου και η στέβια λειώνει στο πράσινο τσάϊ του γόνου, ίσως τους έρθει καμμιά επιφοίτηση.

Την πολεμική βιομηχανία επί χρόνια πράσινοι και μπλε την αντιλαμβάνονταν κάτι σαν την Ολυμπιακή. Χώρος για ρουσφέτια, όπου στοιβάζονταν ημέτεροι. Ανάμεσα όμως στους διορισμένους ταβλαδόρους, υπήρχαν και υπάρχουν στην ΠΥΡΚΑΛ, την ΕΒΟ, την ΕΛΒΟ και την ΕΑΒ ειδικευμένοι τεχνίτες, μηχανολόγοι, αεροναυπηγοί κ.α., άνθρωποι με γνώση και μεράκι που ξέρουν να φτιάξουν κάνες, κλείστρα, τεθωρακισμένα, φορτηγά, αεροπλάνα, πυρομαχικά.

Οι τροϊκανοί και διάφοροι ημέτεροι ηλίθιοι ήθελαν να τους κλείσουν, παρ’ ότι και μισθολογικά και σε αριθμό προσωπικού έχουν πια φορέσει όλες οι αμυντικές επιχειρήσεις το στενό κουστούμι των Μνημονίων. Με αγώνα πολλών, έσχατου και πλέον ανάξιου λόγου του γράφοντος, προσωρινά διασώθηκε ο σκληρός πυρήνας απ‘ ό,τι απέμεινε στην ελληνική βιομηχανία, τα κουφάρια της οποίας είναι διάσπαρτα στην Ε.Ο. Αθηνών Θεσσαλονίκης, στις διάφορες ΒΙ.ΠΕ σε όλη την χώρα.

Ο γερμανικός καταμερισμός εργασίας και η παγκοσμιοποίηση αφήνουν θέση μόνο στην εστίαση, τον τουρισμό, και στους εισαγωγείς του κινέζικου καταναλωτικού κατιμά και των τευτονικών όπλων. Διότι όταν λαδωνόσαντε, που λέει και μωραΐτης φίλος, από τους Αλαμανούς, ήντουνε καλά και άγια, αρκεί να δουλεύουν οι δικοί τους μηχανικοί και εργάτες κι εμείς να παίρνουμε ζεστό το άρμα, χωρίς πολλές κουβέντες αλλά παγκουί.

Η επανεκκίνηση της Πατρίδας θέλει χρήμα για αληθινές επενδύσεις και κυρίως επένδυση στην Παιδεία με διασύνδεση της με την πολεμική βιομηχανία. Όλες οι υπανάπτυκτες χώρες που πεινάνε και μας ζηλεύουν, Ελβετοί, Αυστριακοί, Σουηδοί, Ισραήλ κλπ, έχουν αιχμή τους την πολεμική βιομηχανία, συνδεδεμένη με τα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα. Όταν φύγουν οι εξαρχειώτες κατσαπλιάδες και οι χλεχλέδες φεουδάρχες γραμματοκομιστές των οδηγιών, και μια εθνική ηγεσία θα εμπνεύσει σταθερότητα με αυστηρό κράτος, χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, έκρηξη δημιουργικότητας σε μια πειθαρχημένη Παιδεία, τότε θα έρθει χρήμα για επενδύσεις. Κι ένα μέρος τους πρέπει να είναι προσανατολισμένο στα προϊόντα άμυνας υψηλής τεχνολογίας. Αλλιώς, είπαμε, ούτε σκοινί μπουγάδας δεν θα φτιάχνουμε και τα μεμέτια δεν θα χρειαστούν όπλα. Έχουν ήδη προφυλακές διάσπαρτες στην χώρα και τις επιδοτούμε κι από πάνω..

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης - Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ - www.neadexia.gr

(Δημοσιεύεται στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία»)
Δημοσίευση: Μαΐου 17, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αυτοί πυραύλους, εμείς τούρκικο survivor"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator