Greek Travel Show - Επιτέλους, έστω και με καθυστέρηση πέντε χρόνων, ο Δήμος Ναυπλιέων θα πάει σε μια Τουριστική 'Έκθεση... (Για τις Σοφίες...)

0Έγραφα στις 24 Νοεμβρίου 2012, Δεν πήγαμε στη PHILOXENIA. Μετά θέλουμε Τουρισμό!: "Αυτό το τριήμερο στη Θεσσαλονίκη γίνεται η μεγαλύτερη Τουριστική έκθεση στη χώρα μας η PHILOXENIA 2012 και ο Δήμος Ναυπλιέων, μετά από πολλά χρόνια, είναι απών...

...Ένα μεγάλο μέρος της Τουριστικής ευημερίας του Ναυπλίου που ζήσαμε τη δεκαετία του 2000, βασίστηκε στην επιθετική διαφημιστική πολιτική που απέδωσε τα μέγιστα και μέρος της ήταν και η παρουσία του Ναυπλίου στη PHILOXENIA"...

Από τότε, πολλές φορές έγραψα για την ανάγκη ο Δήμος Ναυπλιέων να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες παρουσίες σε Τουριστικές Εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δυστυχώς δεν εισακούστηκα, όμως επειδή ο χρόνος μας αλλάζει και εμάς και τις απόψεις μας, ήρθε η ώρα να γίνει κατανοητή από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, αυτή η αναγκαιότητα.

Έτσι, ο Δήμος Ναυπλιέων, που θα είναι και τιμώμενος, όπως και το 2010 στη PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη, θα συμμετάσχει στο Greek Travel Show στην Αθήνα με ένα μεγάλο περίπτερο από 19 έως 21 Mαΐου 2017 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο «Helexpo Maroussi».

Ειλικρινά χαίρομαι που ο Δημήτρης Κωστούρος άλλαξε την άποψη του, την οποία είχε από το 2012, όταν ανέλαβε Δήμαρχος και θεωρούσε περιττή την παρουσία του Ναυπλίου σε Εκθέσεις Τουρισμού.

Ο λόγος που επέμενα, ήταν γιατί είδα τα θετικά αποτελέσματα που είχε η συμμετοχή μας, με δικό μας περίπτερο για πρώτη φορά το 1999, στη PHILOXENIA της Θεσσαλονίκης και στην αντίστοιχη Έκθεση "Τουριστικό Πανόραμα" στην Αθήνα.

Τότε λοιπόν το Νοέμβρη του 1999, η PHILOXENIA ξεκινούσε Πέμπτη και τέλειωνε Κυριακή, στείλαμε τα δυο κορίτσια υπαλλήλους του Πολιτισμού και του Τουρισμού του Δήμου, τη μακαρίτισσα Σοφία Καταγά και την πολύ μικρή στην ηλικία Σοφία Χρονοπούλου, από την Τρίτη με το διαφημιστικό υλικό, αφίσες και το καταπληκτικό τεράστιο γύψινο Μπούρτζι που είχε φτιάξει ο Αλέκος ο Τσαματζόγλου, να στήσουν το περίπτερο...

Τα κατάφεραν περίφημα, το διαπίστωσα την Παρασκευή που ανέβηκα κι εγώ στη Θεσσαλονίκη γιατί λόγω δουλειάς, δεν μπορούσα νωρίτερα...

Κυριολεκτικά γινόταν χαμός στο περίπτερο του Δήμου Ναυπλίου, ότι φυλλάδιο είχαμε μαζί εξαφανίστηκε, τηλεφωνήσαμε στο Ναύπλιο να μας στείλουν και άλλο υλικό με δυο τρεις ξενοδόχους που θα έρχονταν το Σάββατο.

Να μη σας κουράζω, αυτή ήταν η αρχή, από τότε και μέχρι και το 2011 η Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης Ναυπλίου (ΔΕΤΑΝ), έπαιρνε μέρος συνεχώς στην Έκθεση.

Εύχομαι η ομόφωνη απόφαση για συμμετοχή του Δήμου Ναυπλιέων στο Greek Travel Show να γίνει η αρχή για παρουσία σε περισσότερες Εκθέσεις Τουρισμού, μακάρι και στο εξωτερικό.

Μπορεί το κόστος στις Εκθέσεις να είναι αρκετά μεγάλο, τα οφέλη όμως είναι πολύ μεγαλύτερα και πάντως σίγουρα είναι προτιμότερο να δίνονται εκεί χρήματα, παρά να σπαταλώνται σε υπερβολές τοπικών εκδηλώσεων, για τις οποίες έχω εκφράσει την αντίθεση μου, όπως και πολλοί συμπολίτες.

Την ανάρτηση αυτή την αφιερώνω στη Σοφία Καταγά, που μας άφησε νωρίς και στη Σοφία Χρονοπούλου που για τόσα χρόνια παραμένει πολύτιμο γρανάζι στην παραγωγή πολιτισμού και τουρισμού στο Ναύπλιο...

Prefadoros
Δημοσίευση: Μαΐου 17, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Greek Travel Show - Επιτέλους, έστω και με καθυστέρηση πέντε χρόνων, ο Δήμος Ναυπλιέων θα πάει σε μια Τουριστική 'Έκθεση... (Για τις Σοφίες...)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator