Τα πανάκριβα ταξιδάκια της κοροϊδίας, από τον τουρίστα Τέρενς Κουίκ

0Εντεκα (11) πολυήμερα ταξίδια στο εξωτερικό έχει πραγματοποίησε ο δοτός...υφυπουργός Εξωτερικών Φρανς-Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ.
Πάντα πρώτη θέση, με συνοδεία συμβούλων του και όλα πληρωμένα από τον ελληνικό λαό, από τον οποίο οι συριζανέλ κόβουν ό,τι βρουν.
Ζήτημα είναι αν έχει παραμείνει στην Ελλάδα μία εβδομάδα- (στους τέσσερις μήνες), αφού γύρισε όλη την Αφρική για να μεταφέρει, δήθεν την ελληνική στήριξη στους ομογενείς.
Τώρα περιοδεύει στον Καναδά. Θα επισκεφθεί όλες τις μεγάλες πόλεις του Καναδά, από τον Ατλαντικό ως τον Ειρηνικό.
Για να καταλάβετε όμως πόσο...τουριστικά είναι τα ταξιδάκια του Τέρενς στο Βανκούβερ πήγε για ένα και μοναδικό λόγο: Για να συναντήσει το δήμαρχο της πόλης και να του μεταφέρει τους χαιρετισμούς και το αίτημα του δημάρχου Κεφαλονιάς για...αδελφοποίηση των δύο πόλεων!

Χάρης Κοντόπουλος

Ο Τέρενς Κουίκ το έκανε κι αυτό το ταξιδάκι για τα χαιρετίσματα του δημάρχου λοιπόν και δείτε τι συνέβη όπως το περιγράφει ο δημοσιογράφος Πάνος Λελιάτσος:

"Διπλωματικό επεισόδιο' ΗΠΑ-Καναδά, εξαιτίας του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ"
Ο ταξιδευτής υφυπουργός, στην -σε εξέλιξη- περιοδεία του στον Καναδά, από την μία ακτή (Ατλαντικό Ωκεανό), στην άλλη (Ειρηνικό), επειδή παραδοσιακά μιλάει πολύ και μετά σκέφτεται (αν σκέφτεται), δημιούργησε ''πόλεμο'' μεταξύ...ΗΠΑ-Καναδά.

Κάνοντας τουρισμό με κρατικό χρήμα στην πόλη Βανκούβερ του νοτιοδυτικού Καναδά (στον Ειρηνικό Ωκεανό), δήλωσε γραπτά πριν την επισκεφτεί (δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου ως Εξωτερικών), ότι ''μεταφέρει την πρόταση του Δήμου Κεφαλονιάς, για αδελφοποίηση με το Βανκούβερ, καθώς ο Κεφαλλονίτης θαλασσοπόρος Ιωάννης Φωκάς (Χουάν ντε Φούκα) ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε τα Στενά του Βανκούβερ, επικεφαλής Ισπανικής αρμάδας''.

Ο υφυπουργός, ως άσχετος ταξιδευτής-τουρίστας, δεν γνωρίζει ότι ''Στενά Βανκούβερ'', δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν ''Στενά Φωκά'', που πήραν το όνομά τους από τον Φωκά (ανακάλυψε Στενά και περιοχή τον χρόνο 1592) και χωρίζουν τον Καναδά από τις ΗΠΑ (θαλάσσια σύνορα). Αυτό όμως, δεν έχει σημασία. Τέρενς είναι αυτός και, ή θα μιλάει πολύ χωρίς να γνωρίζει ή θα ταξιδεύει (με κρατικό χρήμα) ή θα ''εξαγγέλει'' πράγματα που ουδέποτε υλοποιεί.

Η γραπτή δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών, δημιούργησε μεγάλες αντιδράσεις στην πλευρά των ΗΠΑ. Κάτοικοι και δημοτικές αρχές ενοχλήθηκαν και καταγγέλλουν τον υφυπουργό για ''μεροληψία και διακρίσεις''. Με τη λογική, γιατί η Κεφαλλονιά να αδελφοποιηθεί μόνο με το Βανκούβερ, αφού ''Στενά Βανκούβερ'' ΔΕΝ υπάρχουν και να μην αδελφοποιηθεί και με την πόλη π.χ. Σιάτλ στην πλευρά των ΗΠΑ, αφού υπάρχουν μόνο ''στενά Φωκά'' (The Strait of Juan de Fuca) και όχι ''στενά Βανκούβερ''.

Οι δημοτικές αρχές Σιάτλ, έστειλαν email στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, με διαμαρτυρία. Αλλά το υπουργείο τις ''έγραψε'', επειδή πάντα αγνοεί τα emails από ΗΠΑ (ειδικά των Ομογενών), εξαιτίας της εγνωσμένης, εντυπωσιακής αγένειας και αντιεπαγγελματικής ''αφασίας'' που το διακρίνει και αγγίζει τα όρια της ''γαϊδουριάς''.

Στο email αναρωτιούνται, αν η Ελλάδα έχει λόγο και αιτία για να αλλάξει το όνομα των θαλάσσιων συνόρων ΗΠΑ-Καναδά στην δυτική ακτή ή αν η ανεύθυνη, ενοχλητική τοποθέτηση του υφυπουργού Εξωτερικών και μάλιστα στο εξωτερικό, οφείλεται σε ανοησία του, εξαιτίας άγνοιας.

Πάνος Λελιάτσος
via press-gr
Δημοσίευση: Μαΐου 24, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα πανάκριβα ταξιδάκια της κοροϊδίας, από τον τουρίστα Τέρενς Κουίκ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator