Τσίπρας και Μητσοτάκης μίλησαν σαν συνδικαλιστές με συνθήματα, λαϊκισμό και αλληλοκατηγορίες

0



Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Τσίπρας και Μητσοτάκης απέδειξαν μία ακόμη φορά ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα και ότι είναι αλλού, μακριά από τον ελληνικό λαό οι δύο πολιτικοί αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που επανέλαβαν δίχως ουσία τα ίδια και τα ίδια.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Πόσες φορές δεν είπαν τα ίδια. Πόσες φορές όμως δυστυχώς δεν εμφανίστηκαν και στις ομιλίες τους στη βουλή σαν να έχουν πάθει «βέρτιγκο» Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι άλλα έλεγε και άλλα κάνει και ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ότι κάνει αυτά, που θα έκανε ευχαρίστως και ο ίδιος. Το ίδιο νόμισμα με διαφορετικές όψεις.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε το ίδιο μοτίβο: Φταίει η ΝΔ του Σαμαρά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, φταίει η διαπλοκή που παίζει τα ρέστα της με τη σημερινή ΝΔ. φταίνε τα συστημικά ΜΜΕ, το διαδίκτυο φταίνε όλα τα άλλα εκτός του ιδίου.

Αντίθετα ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι η χώρα πήγε χρόνια πίσω, ότι, η κυβέρνηση είναι ανίκανη, ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν και τα αντίμετρα όχι, πως δεν υπάρχει χρηματοδότηση, ότι το χρέος έχει διευθετηθεί από το 2012 και άλλα παρόμοια επιστρέφοντας τους χαρακτηρισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ

Με άλλα λόγια. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα ψήφιζε τα μέτρα που φέρνει σήμερα αν ήταν αντιπολίτευση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δεν ψηφίζει τα μέτρα και τα αντίμετρα, θα τα ψήφιζε αν ήταν κυβέρνηση.

Για αυτό και υπάρχει παράκρουση, ο κόσμος σηκώνει τα χέρια ψηλά και δεν μπορεί να παρακολουθήσουν και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που κινούνται με στρατηγική μόνο την προσωπική τους παραμονή στην εξουσία.

Η φρασεολογία που χρησιμοποίησαν και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί καθ΄ όλη τη διάρκεια των ομιλιών τους στη βουλή , ο συνθηματικός λόγος που επικράτησε , οι απειλές για μίζες, εξεταστικές και δικαστήρια, είναι πλέον το νέο τους αφήγημα. Η νέα τους ρητορική που κινείται μακριά από την λογική των συμπολιτών μας, που αν μη τι άλλο, ζητούν όχι πεπαλαιωμένες πρακτικές στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ –ΝΔ αλλά ρεαλιστικές , σύγχρονες και πραγματικές προτάσεις ειλικρινείς που να βγάζουν από το σημερινό αδιέξοδο τη χώρα και να απεγκλωβίζουν τους πολίτες από το εχθές πηγαίνοντας τους στο αύριο.

Αυτό το εγχείρημα για τη νέα εποχή που χρειάζεται η χώρα ποιος από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς μπορεί να το εγγυηθεί. Ο κ. Τσίπρας που κατηγορεί όλους τους άλλους για όσα γίνονται σαν να μην έχει κυβερνήσει ποτέ, ή ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης που βλέπει την καρέκλα της εξουσίας σαν έπαθλο υποσχόμενος συνέχιση της ίδιας πολιτικής των μνημονίων , αφού όπως υποστηρίζει « …ως πρωθυπουργός θα τηρήσει την υπογραφή της χώρας που έχει συνέχεια…» .

Ο επαναληπτικός λόγος του Αλέξη Τσίπρα για ολιγάρχες, καναλάρχες, διαπλοκή , μέτρα, εκλογές, αντίμετρα , κόφτης , ανεργία, επιδόματα, μισθοί και συντάξεις, Siemens, Novartis, λέξεις που σε κάθε παράγραφο χρησιμοποιούσε για να πολώσει και να «τσιμεντάρει» τους βουλευτές του, ώστε να ψηφίσουν όλοι χωρίς καμία διαρροή προκειμένου τελικά να κερδίσει χρόνο και να παραμείνει στην εξουσία προσδοκώντας καλύτερες ημέρες στον ελληνικό λαό αν βεβαίως τις πετύχει ήταν το κυρίαρχο στην ομιλία του κ . Τσίπρα.

Από την άλλη, ο μηδενισμός, οι δήθεν μεταρρυθμίσεις, τα ανύπαρκτα επιχειρήματα και τα ψεύτικα, ανύπαρκτα αντίμετρα που υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι περιλαμβάνει το μνημόνιο που φέρνει ο πρωθυπουργός, δεν αποτελούν σιγουριά για τον απλό πολίτη που δεν βλέπει τη χώρα του να πηγαίνει μπροστά , αλλά αντίθετα προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία γιατί βλέπει ότι δεν υπάρχει φώς και σωτηρία.

Κανένας σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα, καμία νέα πρόταση για το πώς θα βαδίσει η χώρα μετά τα μνημόνια, καμία σπουδή για τους πολίτες που περίμεναν «τσάμπα» τελικά κάτι να ακούσουν έστω για να μπορούν να ελπίζουν.

Επομένως, Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν είπαν τίποτε το καινούργιο, δεν προσέφεραν καμία ελπίδα, δεν έδειξαν να ενδιαφέρονται για το αύριο της χώρας, παρά μόνο για το τώρα το δικό τους.
Δημοσίευση: Μαΐου 19, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τσίπρας και Μητσοτάκης μίλησαν σαν συνδικαλιστές με συνθήματα, λαϊκισμό και αλληλοκατηγορίες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator