Μια ανάσα πριν τις Πανελλαδικές….

0


Της Γιώτας Μπάγκα

Μία εβδομάδα πριν από τη μάχη των Πανελλαδικών και το θερμόμετρο της αγωνίας έχει πιάσει κόκκινο….

Σκέψου πως η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσεις για να κερδίσεις αυτή τη μάχη έχει δύο σκέλη: α) την οργάνωση της προσπάθειάς σου και β) την κατάλληλη ψυχολογία.

Όσον αφορά τα πρώτο σκέλος καλό είναι να επιμείνεις στις τελευταίες επαναλήψεις και στο να δεις – αν δεν έχεις ήδη μελετήσει – τα θέματα που έπεσαν στις προηγούμενες εξετάσεις.

Προσπάθησε να μην ξενυχτάς. Είναι αδύνατον για έναν μαθητή να μάθει ό,τι δεν έμαθε ολόκληρη τη χρονιά. Κάνε συχνές και σύντομες επαναλήψεις. Είναι σημαντικό να μην εξαντλήσεις τον εαυτό σου με ξενύχτια πριν τις εξετάσεις, γιατί έτσι δεν θα αποδώσεις. Μην ξεχνάς ότι η κούραση αυξάνει το άγχος.

Επίλεξε να διαβάζεις τις πιο αποδοτικές ώρες, τρώγε σωστά, κάνε διαλείμματα. Κάνε μια σύντομη βόλτα στη φύση, καθάρισε το μυαλό σου, ανάπνευσε βαθιά, ασχολήσου για λίγο με κάτι που αγαπάς….

Την ώρα των εξετάσεων θυμήσου τα τρία βασικότερα στοιχεία που πρέπει να προσέξεις:

1. ΕΚΦΩΝΗΣΗ

2. ΕΚΦΩΝΗΣΗ

3. ΕΚΦΩΝΗΣΗ

Να είσαι χαλαρός/ή και να έχεις αυτοσυγκέντρωση. Απάντησε ένα- ένα τα θέματα ξεκινώντας από αυτά που γνωρίζεις καλύτερα. Οργάνωσε σωστά το χρόνο σου και πρόβλεψε να σου περισσέψει για να ελέγξεις το γραπτό σου. Αν κολλήσει το μυαλό σου σε μια ερώτηση μη χάνεις χρόνο: προχώρησε στην επόμενη και αργότερα ξαναγύρνα για να την απαντήσεις.

Παράλληλα με τα παραπάνω φρόντισε την ψυχολογία σου.

Είναι η πρώτη μάχη που δίνεις. Έχεις βέβαια εμπειρίες γιατί έχεις ήδη δώσει πολλές φορές εξετάσεις για την απόκτηση διάφορων πτυχίων ξένων γλωσσών, υπολογιστών ή αθλημάτων.

Δεν πρέπει να φοβάσαι. Μην αφήνεις το άγχος να σε κυριεύσει. Χρησιμοποίησέ το δημιουργικά και προς όφελός σου.

Πίστεψε στον εαυτό σου και στις δυνάμεις σου. Αν στο περιβάλλον σου υπάρχει γρίνια ή πίεση, απομόνωσέ την έξω από σένα. Μην ξεχνάς ότι οι γονείς και οι δάσκαλοί σου σε αγαπούν για αυτό που είσαι και όχι για τις επιδόσεις σου. Σκέψου θετικά. Κλείσε την πόρτα της ψυχής σου σε αρνητικές σκέψεις.

Είναι η πρώτη μάχη που δίνεις, αλλά δεν είναι η τελευταία. Η ζωή σου δεν εξαρτάται κατ αποκλειστικότητα από τις εξετάσεις. Αντιμετώπισέ τις με θάρρος, αγωνιστικότητα, πίστη στον εαυτό σου και στις δυνάμεις σου, υψηλό φρόνημα και μαχητικότητα.

Μην ξεχνάς: τώρα αρχίζει για σένα το μαγευτικό ταξίδι της ζωής… γι αυτό μη φοβάσαι…

Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, 

τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις, 

αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου, 

αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου. [...]
Δημοσίευση: Μαΐου 30, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μια ανάσα πριν τις Πανελλαδικές…. "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator