Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κορίνθου: "Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού"

0


Σε μια υπέρλαμπρη επίσημη εκδήλωση στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απένειμε την ανώτερη τιμητική διάκριση στην Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, στο πλαίσιο του εορτασμού της 8ης Μαΐου, Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου. Κατά την 8η Μαΐου αναγνωρίζεται διεθνώς η ανεξάντλητη συμβολή και τα σπουδαία επιτεύγματα των εκατομμυρίων εθελοντών και στελεχών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, οι οποίοι κάθε μέρα με τις πράξεις τους επιβεβαιώνουν την αταλάντευτη δέσμευση του Κινήματος στον σεβασμό και την προστασία κάθε ανθρώπου.

Την επίσημη τελετή του Ε.Ε.Σ. τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι εκπρόσωποι της πολιτειακής και θρησκευτικής ηγεσίας της χώρας, εκπρόσωποι της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), στελέχη, εκατοντάδες εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μέλη των Περιφερειακών Διοικητικών Συμβουλίων, που κατέφτασαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας σε ένδειξη σύμπνοιας και ενότητας.
Στην κ. Βαρδινογιάννη απονεμήθηκε η Ειδική Ανώτερη Διάκριση του Χρυσού Σταυρού μετά Χρυσού Κλάδου Δάφνης. Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός ευχαρίστησε από καρδιάς την κ. Βαρδινογιάννη για ό,τι έχει επιτύχει στο πεδίο της ανθρωπιστικής προσφοράς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ακτινοβολία της μοναδικής της προσωπικότητας και το μεγαλείο της ψυχής της, που όλοι αξίζει να μιμηθούμε.

Η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO εξέφρασε τη χαρά της και την ιδιαίτερη τιμή που της έγινε με την απονομή του βραβείου του Ερυθρού Σταυρού, του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού οργανισμού στον κόσμο. Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, που έθεσε το μεγαλύτερο δίκτυο εθελοντών στην υπηρεσία των παιδιών με καρκίνο του Συλλόγου «Ελπίδα» αποδεικνύοντας ότι «ο ανθρωπισμός βρίσκεται γαντζωμένος στην ελληνική ψυχή» όπως χαρακτηριστικά είπε.Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, που ήταν αφιερωμένος στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, τιμήθηκαν οι εθελοντές και τωντριών Τομέων του Ε.Ε.Σ. (Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών) στο πρόσωπο τριών εκπροσώπων τους, έναν από κάθε τομέα, που ξεχώρισαν για τη δράση τους. Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εξήρε «τα αειθαλή νιάτα του εθελοντισμού που έδωσαν και στο προσφυγικό τη μάχη από την πρώτη γραμμή, πιστοί στις αξίες και τις αρχές του Κινήματος, και επιβεβαίωσαν ότι στα 140 χρόνια λειτουργίας του στην χώρα μας, ο Ε.Ε.Σ. αποτελεί το παράδειγμα αλτρουιστικής προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα, που θα πορεύεται πάντα δίπλα στον πάσχοντα άνθρωπο».


Στην εκδήλωση που παρουσίασε η έγκριτη δημοσιογράφος Ελένη Χρονά, μίλησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας, ενώ προβλήθηκαν βίντεο με μηνύματα των Ευρωπαίων Επιτρόπων Μετανάστευσης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και Ανθρωπιστικής Βοήθειας κ. Χρήστου Στυλιανίδη. Παραβρέθηκαν επίσης πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, βουλευτές, πρέσβεις ξένων χωρών στην Αθήνα, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Περιφερειακό Τμήμα Κορίνθου
ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ,
ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ & ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ
Κύπρου 89 Τ.Κ. 201 00
Τηλ: 27410-23209 κιν: 6944-229905, Fax: 27410.249.98
site: www.samarites.gr, e-mail: korinthos@samarites.gr
https://www.facebook.com/samarites.korinthos
Δημοσίευση: Μαΐου 11, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κορίνθου: "Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator