Εφαρμογή θα εντοπίζει τους οφειλέτες του Δημοσίου - Κατασχέσεις σε λίγα λεπτά

0



Θανάσης Κουκάκης , CNN Greece

Ηλεκτρονική πολύ-εφαρμογή που αυτοματοποιεί τον εντοπισμό των οφειλετών του Δημοσίου και καθιστά υπόθεση λίγων λεπτών τις κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο, αναπτύσσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Διαβάστε επίσης

Κ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση ανοίγοντας άλλα ζητήματα

Κ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση ανοίγοντας άλλα ζητήματα

Στη βάση αυτή η ΑΑΔΕ προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για το έργο «Αυτοματοποίηση και κεντρικοποίηση διαδικασιών και ανάπτυξη εργαλείων για την αποδοτικότερη διαχείριση και συλλογή οφειλών» συνολικού ύψους 768.051 ευρώ.

Στόχος του έργου είναι να αναπτυχθούν έξι διαφορετικές εφαρμογές που θα επιτρέπουν τον άμεσο εντοπισμό των οφειλετών, τον προσδιορισμό της περιουσιακής τους κατάστασης και θα επιτρέπουν αυτοματοποιημένες διαδικασίες πίστωσης, συμψηφισμών και ρυθμίσεων, αλλά και αυτοματοποιημένες διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις).

Από την προκήρυξη του διαγωνισμού της ΑΑΔΕ προκύπτει πως το νέο σύστημα της θα περιλαμβάνει:

-Εφαρμογή διαχείρισης και παρακολούθησης οφειλέτη και οφειλών.

- Εφαρμογή διαχείρισης, παρακολούθησης και αυτοματοποίησης συμψηφισμών και ρυθμίσεων.

- Εφαρμογή αποστολής και διαχείρισης ηλεκτρονικών κοινοποιήσεων, ειδοποιήσεων και επιδόσεων.

- Εφαρμογή διαχείρισης, παρακολούθησης και αυτοματοποίησης λήψης μέτρων είσπραξης.

- Εφαρμογή ενημέρωσης των φορολογουμένων για θέματα οφειλών.

- Εφαρμογή εκτυπώσεων και αναφορών.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του έργου το νέο σύστημα θα έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

1. Επίκεντρο σε επίπεδο πληροφορίας θα είναι οι οφειλές και οι οφειλέτες και η παρακολούθηση-διαχείριση αυτών με βάση τις προβλεπόμενες επιχειρησιακές ροές.

2. Όλο το επιχειρησιακό δυναμικό της ΑΑΔΕ που εμπλέκεται στον επιχειρησιακό μηχανισμό είσπραξης θα μπορεί να έχει πλήρη και ενιαία εικόνα των οφειλών και οφειλετών και των ενεργειών που έχουν γίνει από τη γένεση της οφειλής μέχρι και την εξόφληση ή διαγραφή της.

3. Όλο το επιχειρησιακό δυναμικό της ΑΑΔΕ που εμπλέκεται στον επιχειρησιακό μηχανισμό είσπραξης θα μπορεί να προβεί μέσω του συστήματος στην έκδοση πράξεων, την άσκηση καθηκόντων και την εκτέλεση διαφόρων ενεργειών που προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τον επιχειρησιακό μηχανισμό είσπραξης, συμπεριλαμβανομένης και της χρέωσης υποθέσεων και της παρακολούθησης αυτής.

4. Οι φορολογούμενοι, τόσο σε επίπεδο φυσικών όσο και σε επίπεδο νομικών προσώπων, θα έχουν πλήρη εικόνα των οφειλών τους, του ιστορικού των οφειλών και των σχετικών πληρωμών και λοιπών ενεργειών τους, επιλεγμένων πληροφοριών για τις ενέργειες που κάνει ή προβλέπεται να κάνει η φορολογική και τελωνειακή διοίκηση για τις ενεργές οφειλές καθώς και θέματα συμψηφισμών και ρυθμίσεων των οφειλών τους.

5. Όλες οι ενέργειες και διαδικασίες που προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τον επιχειρησιακό μηχανισμό είσπραξης θα μπορούν να γίνονται μαζικά και αυτοματοποιημένα, στα σημεία που αυτό είναι εφικτό και τα οποία θα συμφωνηθούν με την Αναθέτουσα Αρχή.

6. Θα είναι δυνατή η παρακολούθηση της πορείας των οφειλών, εισπράξεων και λοιπών στοιχείων και πληροφοριών του συστήματος ανά οποιαδήποτε παράμετρο ή συνδυασμό παραμέτρων του συστήματος (επιχειρησιακή, γεωγραφική, χρονική κ.λπ.)

Η ανάπτυξη του νέου αυτού συστήματος αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς το αναθεωρημένο Μνημόνιο προβλέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών ηλεκτρονικής κατάσχεσης καταθέσεων για οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς και την επιτάχυνση των διαδικασιών για τους πλειστηριασμούς ακινήτων φορολογούμενων που δεν καταβάλουν ή δεν ρυθμίζουν τις οφειλές τους.
Δημοσίευση: Μαΐου 11, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εφαρμογή θα εντοπίζει τους οφειλέτες του Δημοσίου - Κατασχέσεις σε λίγα λεπτά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator