Νέα παιχνίδια εξαπάτησης με το χρέος

0



Συνεχίζει η κυβέρνηση τα ύπουλα παιχνίδια σε βάρος του ελληνικού λαού. Μη αντέχοντας να δηλώσει ξεκάθαρα ότι είναι πιο μνημονιακή απ’ όλες τις κυβερνήσεις και μη αποδεχόμενη την αποτυχία της στις διαπραγματεύσεις, παίζει νέα παιχνίδια εξαπάτησης.

Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ του ΑΠΕ σχετικά με τη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας και η Κριστίν Λαγκάρντ. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο, το οποίο δεν πληρώνουμε όλοι μας για να κάνει η κυβέρνηση μαγαζάκι της αλλά για να ενημερώνει σωστά: «Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η Λαγκάρντ επισήμανε ότι αν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιμείνει ότι δεν χρειάζεται ελάφρυνση χρέους και ότι δεν μπορεί να συμφωνηθεί ένα εφικτό δημοσιονομικό «μονοπάτι» μετά το 2018, τότε το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα.

Σε αυτό το σημείο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του ΑΠΕ, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι σε περίπτωση που το Ταμείο αποχωρήσει, τότε δεν θα τύχουν εφαρμογής το 2019-2020 τα μέτρα που θα ψηφιστούν μέσα στην εβδομάδα.

Ακόμη, το ΑΠΕ κάνει λόγο για απόλυτη ταύτιση απόψεων Τσίπρα- Λαγκάρντ στην ανάγκη να υπάρξει τώρα η λύση για την ελάφρυνση χρέους, με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων άμεσα. «Είναι απαραίτητη μια τέτοια εξέλιξη, υπογραμμίσθηκε στη συνάντηση, ώστε να ξεδιπλωθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας».

«Παρά τις γνωστές διαφωνίες σε μέτρα πολιτικής, στο θέμα του χρέους βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Η ουσιαστική απομείωση χρέους είναι προϋπόθεση για οριστική έξοδο από την κρίση και την ταχεία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», έγραψε στο Twitter μετά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας.

Λίγη ώρα μετά ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις εξέδωσε ανακοίνωση για τη συνάντηση στην οποία αναφέρεται ότι Τσίπρας και Λαγκάρντ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την πρόοδο που γίνεται στο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας. «Αντάλλαξαν απόψεις για τα επόμενα βήματα, την σημασία της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί αλλά και την υποστήριξη από τους άλλους εταίρους της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και των απαραίτητων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

Τι λέει λοιπόν το ΔΝΤ που δεν λέει η κυβέρνηση και το ΑΠΕ; Ότι ναι, πρέπει να υπάρξουν μέτρα ελάφρυνσης του χρέους αλλά πρέπει και να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα. Δηλαδή τα μέτρα του μνημονίου που υπέγραψε στα τέσσερα ο Τσίπρας και που θα ψηφίσουν οι βουλευτές χωρίς ούτε μια αναφορά στο χρέος.

Κι όμως, η κυβέρνηση και το συριζαίϊκο ΑΠΕ επιμένουν ότι ο τζάμπα μάγκας πρωθυπουργός μας είπε ότι δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα αν φύγει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα.

Είναι τόσο φανερή η νέα εξαπάτηση που επιδιώκει η κυβέρνηση. Τα μέτρα του νέου μνημονίου που πήγαν χθες στη Βουλή δεν έχουν σχέση με την απομείωση του χρέους. Και αν θέλουν να πουν την αλήθεια ας πουν ότι αν και εφόσον υπάρξουν μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, εκείνη η συμφωνία θα περιλαμβάνει κι άλλα μέτρα. Θα υπογραφεί και νέο μνημόνιο δηλαδή που θα εξασφαλίζει συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την πλευρά της Ελλάδας ώστε να μπορεί να αποπληρώνει το χρέος της. Μνημόνιο χρέους δεν είναι αυτό που θα ψηφιστεί την Πέμπτη, θα έρθει άλλο όταν φτάσει εκείνη η ώρα.

Τα μέτρα που παίρνουμε τώρα και που έχουν την υπογραφή της κυβέρνησης της αριστεράς τα παίρνουμε για να έχουμε διατηρήσιμο ρυθμό ανάπτυξης και πλεονάσματος. Αυτή είναι η αλήθεια και στο κάτω – κάτω αν ο Τσίπρας βλέπει ότι ο Σόιμπλε δεν δεσμεύεται για μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και τα μεταθέτει για μετά τις γερμανικές εκλογές γιατί δεν αναβάλει την ψήφιση του μνημονίου; Να πει ότι θα τα ψηφίσει τον Οκτώβριο, Νοέμβριο όταν θα συμφωνήσουν όλες οι πλευρές για το χρέος, χωρίς τα εμπόδια που θέτουν οι γερμανικές εκλογές.

Έχει τα κότσια να το κάνει αυτό ή τζάμπα μάγκας με το ΑΠΕ;

Αλλά υπάρχει και το άλλο εντυπωσιακό: Ταυτίζεται η Αθήνα με το ΔΝΤ; Με το ΔΝΤ, τη Λαγκάρντ και τον Τόμσεν που έβριζαν μέχρι σήμερα; Μ’ αυτούς τους κακούς ανθρώπους που ήθελαν μόνο το κακό της Ελλάδας τώρα έγιναν κολλητοί; Αυτή είναι η σταθερή οικονομική πολιτική των άσχετων που μαθαίνουν στην πλάτη του ελληνικού λαού;

Και γιατί άραγε το Μαξίμου και το ΑΠΕ κρύβουν τη φράση του ΔΝΤ που λέει «εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν»;

Ας μην παίζουμε με τις λέξεις και κυρίως ας μην παίζουμε με τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Φτάνει η φτώχεια μας, μη μας κοροϊδεύουν και στα μούτρα μας.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαΐου 16, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νέα παιχνίδια εξαπάτησης με το χρέος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator