Η γκαρνταρόμπα του ΣΥΡΙΖΑ

0



Συμβαίνουν τα εξής περίεργα στη συζήτηση για τα μέτρα- αντίμετρα στη Βουλή. Οι βουλευτές της ΝΔ ξιφουλκούσαν συνεχώς εναντίον της κυβέρνησης έως αργά το απόγευμα, χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς θα ψηφίσουν. Αυτό συνέβαινε έως τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης. Γιατί εκείνη την ώρα κατέφθασε non paper από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ που έλεγε ότι δεν ψηφίζουν κανένα μέτρο ή αντίμετρο, παρά μόνον την εξίσωση της φορολογίας των βουλευτών. Και επιπλέον (έγραφε το non paper), η ΝΔ καταθέτει πρόταση για μείωση του ΕΝΦΙΑ, του φόρου στο κρασί και πρόταση να μη μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην αντίπερα όχθη υπερασπίζονται τα μέτρα χωρίς καν να διαβάσουν το νομοσχέδιο. Να σκεφτείτε ότι οι υπάλληλοι της Βουλής μετέφεραν το νομοσχέδιο στους διαδρόμους της Βουλής με... καροτσάκι, τόσο βαριά είναι τα... μέτρα (φωτογραφία). Και έτσι, η συζήτηση για το πιο σκληρό Μνημόνιο που έφερε ποτέ κυβέρνηση εξαντλείται με συζητήσεις (και ψηφοφορίες) για τη συνταγματικότητα ή μη του νομοσχεδίου, με αλληλοκατηγορίες ανάμεσα στους συνήθεις «μονομάχους» Αδωνι Γεωργιάδη και Παύλο Πολάκη και ύβρεις που εκτοξεύονται εκατέρωθεν σε ρυθμό πολυβόλου από τους δύο (σ.σ.: λένε πλέον ότι έχουν ένα είδος βεντέτας μεταξύ τους), του τύπου «ανθρωπάκι, κότα, θεομπαίχτη» και πολλά άλλα, «γαλλικά» μέσα και έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας που ο νόμος περί Τύπου απαγορεύει ρητώς να τα μεταφέρω.

Ακόμη και η Αλέκα Παπαρήγα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την... γκαρνταρόμπα του λέγοντας: «Η γκαρνταρόμπα του ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές στολές παραλλαγής. Υπάρχει στολή του Φιντέλ, του Μπελογιάννη, μπορεί τον Οκτώβρη να φορέσει και τη στολή του Λένιν για την Οκτωβριανή  Επανάσταση» είπε, ενώ οι συριζαίοι, όπως μου έλεγε ένας βουλευτής τους, αναστέναξαν από ανακούφιση που η κυρία Παπαρήγα δεν ανέφερε τίποτα για «στολή Μέρκελ, Μοσκοβισί και Κριστίν Λαγκάρντ».

Το λαϊκίζειν εστί φιλοσοφείν

Πάντως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνονται ούτε να προβληματίζονται από τα μέτρα που ψηφίζουν (άλλοι με το ένα και άλλοι με τα δύο χέρια), ούτε να στενοχωριούνται. Ούτε καν τους απασχολούσαν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που γίνονταν στο Σύνταγμα, νεκρώνοντας τη χώρα. Κάπου-κάπου πήγαινε κάποιος από αυτούς στην είσοδο της Βουλής (προστατευμένος πίσω από τη σιδερένια πόρτα) για να διαπιστώσει εάν υπήρχε μεγάλη συμμετοχή στις διαδηλώσεις. Ορισμένοι σε άλλες εποχές ήταν ανάμεσα στους διαδηλωτές, αλλά αυτές οι εποχές πέρασαν ανεπιστρεπτί. Εβλεπες λοιπόν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο καφενείο της Βουλής να απολαμβάνουν τον καφέ τους (οι περισσότεροι ζητούν φρέντο καπουτσίνο) και το τσιγάρο τους (ορισμένοι, όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Ξυδάκης, είναι συνεχώς με ένα  πούρο) και να συζητούν για ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, εκτός βεβαίως από τα μέτρα. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης βρισκόταν στο βάθος του καφενείου, μακριά από τους υπόλοιπους συριζαίους, μαζί με τους συνεργάτες του, πίνοντας τον καφέ του και τρώγοντας λίγο ψωμοτύρι. Ακόμα και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Μαρία Θελερίτη, μην μπορώντας προφανώς να εξηγήσει τα ανεξήγητα, παραδέχθηκε από το βήμα της Βουλής ότι το κόμμα της, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ... λαϊκίζει: «Ναι, πράγματι, είμαστε λαϊκιστές» είπε αφήνοντας τους πάντες με ανοικτό το στόμα.

Αμερικανοκινεζική μάχη στην Αθήνα

Ιδιαίτερα κινητικός μαθαίνω ότι είναι τελευταίως ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Ρ. Πάιατ. Μετά τη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», που τάραξε τα νερά της επικαιρότητας, είπε να ασχοληθεί και με... επενδύσεις (ως καλός αμερικανός διπλωμάτης). Με πληροφορούν λοιπόν ότι τις προάλλες πέρασε το κατώφλι της Εθνικής Τράπεζας. Στον ξενώνα του τραπεζικού ομίλου ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης και ο πρόεδρός της Τάκης Θωμόπουλος παρέθεσαν γεύμα στον αμερικανό διπλωμάτη.

Στο μενού, εκτός από τα νόστιμα πιάτα που ετοίμασε ο σεφ της τράπεζας, ήταν και η Εθνική Ασφαλιστική. Ως γνωστόν, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την περίοδο ο διαγωνισμός για την πώλησή της. Στον τελικό γύρο έχουν περάσει δύο ενδιαφερόμενοι: ο κινεζικός όμιλος Fosun και το fund του ελληνικοαμερικανού επιχειρηματία Τζον Κάλαμος. Σύμφωνα με τις πηγές μου, ο πρέσβης δεν ζήτησε κανένα ρουσφέτι για να εξυπηρετηθεί ο συμπατριώτης του. Το μόνο που ζήτησε ήταν να τηρηθούν κανόνες διαφάνειας στη διαδικασία επιλογής του προτιμητέου αγοραστή. Για να δούμε τελικά ποιος θα επικρατήσει στη μάχη Κίνας - ΗΠΑ...

Η τιμητική του ΒΗΜΑτοδότη

Δεν είναι στις προθέσεις μου να ευλογώ τα γένια μου (άλλωστε τόσοι άλλοι το κάνουν λαθραίως - δηλαδή με αντιγράφουν), αλλά ο ΒΗΜΑτοδότης είχε την τιμητική του στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο των μέτρων και των αντιμέτρων. Η αποκάλυψη για το πάρτι γενεθλίων που έκαναν από κοινού οι Πάνος Καμμένος και Παύλος Πολάκης ήρθε στη Βουλή και γύρω από αυτό στήθηκε ένας άγριος καβγάς, ο οποίος καταγράφηκε και στα πρακτικά της Βουλής. Ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Πολάκη, τον κατηγόρησε έντονα και με ειρωνικό ύφος για το κοινό αυτό πάρτι με τον υπουργό Αμυνας, παρουσία και του τραγουδιστή Σταμάτη Γονίδη, την ώρα που στη Βουλή κατετίθετο το νομοσχέδιο με τα σκληρά μέτρα. Ουδείς όμως τόλμησε να διαψεύσει την είδηση.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαΐου 18, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η γκαρνταρόμπα του ΣΥΡΙΖΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator