Η Ευρώπη αλλάζει, η Ελλάδα βουλιάζει...

0



Πριν από μερικούς μήνες η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είχε σχεδιαστεί ως εξής: Κερδίζει η Λεπέν στη Γαλλία (ή και ο Μελανσόν), γίνεται μεγάλη αναταραχή στην Ευρώπη και στην αναμπουμπούλα κερδίζει η Ελλάδα.

Παράλληλα, κερδίζει ο ακροδεξιός στην Ολλανδία ενώ εκείνη την περίοδο εμφανιζόταν και ο Μάρτιν Σουλτς που στις δημοσκοπήσεις κέρδιζε τη Μέρκελ. Με όλα αυτά τα δεδομένα στο Μαξίμου και οι αναλυτές του ποδαριού τύπου Βερναρδάκης, Τζανακόπουλος, Παππάς και Φλαμπουράρης με τη βοήθεια του global Καρανίκα, το είχαν σίγουρο: Η Ευρώπη αλλάζει, η Ελλάδα κερδίζει.

Η ιστορία γράφει για άλλη μια φορά τις αποτυχίες της αριστερής παπάτζας. Στη Γαλλία βγήκε ένας κεντροδεξιός ευρωπαϊστής, ομοίως και στην Ολλανδία ενώ στη Γερμανία η Μέρκελ σαρώνει. Κέρδισε και το μεγαλύτερο κρατίδιο, προπύργιο των Σοσιαλιστών με τον άχρωμο, άοσμο και άγευστο σε ιδέες σοσιαλιστή Σουλτς να ετοιμάζεται για ακόμη μια ήττα από το δίδυμο Μέρκελ – Σόιμπλε.

Είναι φανερό ότι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, κι όχι μόνο, παρατηρείται μια στροφή προς τα δεξιά. Οι πολίτες επιλέγουν στις χώρες τους κεντρώες – κεντροδεξιές ή δεξιές κυβερνήσεις. Επιλέγουν σχήματα που είτε είναι φιλοευρωπαϊκά είτε έχουν μια ατζέντα φιλελεύθερη, μεταρρυθμιστική ή όπως λέει η αριστερή ιδεολογία «νεοφιλελέ». Διότι κάθε τι που πρέπει να στοχοποιηθεί, κάθε τι που πρέπει να βγει από το παιχνίδι γιατί είναι σοβαρό, στιγματίζεται, του βάζουν μια ταμπέλα και μετά κάνουν πάρτι σοσιαλιστές και αριστεροί. Σε όλες τις χώρες παίρνουν μέτρα για να νοικοκυρευτεί το κράτος, κάνουν μεταρρυθμίσεις για να πάει μπροστά η χώρα τους, επιλέγονται πολιτικές ενίσχυσης της εθνικής ταυτότητας, προστασίας από μεταναστευτικά ρεύματα, ασφάλειας. Και είναι φανερό επίσης ότι οι λαοί δεν επιλέγουν ακραίες πολιτικές, δεν στρέφονται σε φασιστικά, αντιδημοκρατικά κόμματα, αν και θέλουν σκληρή ατζέντα σε μια σειρά από θέματα.

Στην τελευταία, σοβιετικού τύπου δημοκρατία της Ευρώπης, στην φτωχοκώσταινα ο κόσμος έχει επιλέξει και το κυριότερο ανέχεται μια αριστερή (έστω και κατ’ όνομα) κυβέρνηση. Η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να προκαλεί ζημιά στη χώρα. Από τη μια παίρνει όλα τα σκληρά μέτρα κι από την άλλη μπλοκάρει μεγάλες επενδύσεις, γιγαντώνει το κράτος και στήνει κομματικούς στρατούς, απαξιώνει το Σύνταγμα και τους νόμους, αδιαφορεί για τις δικαστικές αποφάσεις. Σ’ αυτήν την τελευταία σοβιετική δημοκρατία υπάρχουν ακόμη θύλακοι ανοησίας, ψέματος και εξαπάτησης. Εδώ μια από αυτές τις δημοσιογράφους της Αυγής και της ΕΡΤ, μια Συριζαία του κατοστάρικου, μόλις κέρδισε η Πορτογαλία τη Eurovision έσπευσε να γράψει στο facebook ότι «πνέει άνεμος αλλαγής στην Ευρώπη». Αυτό είναι οι Συριζαίοι κι έτσι βλέπουν την αλλαγή. Όταν όλος ο κόσμος στρέφεται προς τα δεξιά, στην ασφάλεια, στο σχέδιο, τη σοβαρότητα, την στρατηγική, το νοικοκύρεμα η Ελλάδα συνεχίζει να αφήνει τις τύχες της σε… τυχάρπαστους.

Το σχέδιο του Τσίπρα για μια καλή λύση για την Ελλάδα και μια ταχύτερη έξοδο από την κρίση έχει αποτύχει παταγωδώς. Από τότε που πόνταρε στο ξανθό γένος μέχρι τώρα που περιμένει αλλαγές στην Ευρώπη όταν όλες οι αλλαγές δεν έχουν καμιά σχέση με τα όνειρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αποτυχημένες επιλογές έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα. Η ακόμη μεγαλύτερη είναι όμως η επιλογή του κόσμου να διατηρεί μια αριστερή κυβέρνηση αλώβητη όταν όλα γύρω διαλύονται. Ξυπνήστε λοιπόν πριν να είναι αργά, γιατί όντως η Ευρώπη αλλάζει, αλλά η Ελλάδα βουλιάζει...

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαΐου 17, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Ευρώπη αλλάζει, η Ελλάδα βουλιάζει..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator