Θα φανεί κανείς συνεπής με το παρελθόν του;

0Μιχάλης Αλεξανδρίδης

Το νέο -4ο- μνημόνιο ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εταίρους-δανειστές μας, συμφωνήθηκε στο «Χίλτον» την Πρωτομαγιά, ώστε να έχουμε εφεξής κάτι να γιορτάζουμε την εν λόγω ημέρα και να μη μαλώνουμε αν είναι αργία ή απεργία.

Πλέον θα είναι η ημέρα του τέταρτου -ελπίζω και τελευταίου- μνημονίου, που συνομολόγησαν εκείνοι που ανέβηκαν στην εξουσία, για να τα καταργήσουν με έναν νόμο κι ένα άρθρο και μέσα σε δύο χρόνια όχι μόνον δεν τα κατάργησαν, αλλά μας…φόρεσαν άλλα δύο.

Δεν τελειώνουν όμως με την Πρωτομαγιά οι συμβολισμοί, αφού η ψήφιση από τη Βουλή των μέτρων που περιλαμβάνει η εν λόγω συμφωνία προγραμματίζεται για τα μεσάνυχτα της 18ης Μαΐου, δηλαδή ξημερώματα της 19ης, ημέρας μνήμης των θυμάτων της γενοκτονίας του Ποντιακού και λοιπού ελληνισμού, από το καθεστώς του Κεμάλ.

Οπότε από εδώ και πέρα την Πρωτομαγιά θα γιορτάζουμε το «μνημόνιο Τσακαλώτου» και στις 19 Μαΐου θα έχουμε διπλή επέτειο: γενοκτονία και…γεροκτονία (το νέο χτύπημα δηλαδή των συνταξιούχων).

Μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας, οπότε θα κληθούν στη Βουλή οι 153 για να υπερψηφίσουν το νέο μνημόνιο, το ενδιαφέρον των πολιτικών αναλυτών θα επικεντρωθεί στους εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενους βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας - αλλά και της ΝΔ.

Σε εκείνους δηλαδή που είτε αποχώρησαν από το κόμμα τους χωρίς να ψηφίσουν το πρώτο μνημόνιο, καταγγέλλοντας τη συμφωνία με τους δανειστές, είτε το ψήφισαν και αποχώρησαν στη συνέχεια, όταν τους ζητήθηκε να ψηφίσουν το δεύτερο μνημόνιο.

Αυτοί λοιπόν που εντάχτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι για να διασφαλίσουν την επανεκλογή τους και τα βουλευτικά προνόμια για άλλα τέσσερα χρόνια, αλλά για να αγωνιστούν κατά των "γερμανοτσολιάδων-δοσίλογων" και να…απελευθερώσουν τη χώρα από τους κατακτητές, αφού στο ενδιάμεσο ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τώρα καλούνται να ψηφίσουν ακόμη ένα και μάλιστα χωρίς αυτό να συνοδεύεται από δάνειο…

Το ερώτημα επικεντρώνεται στο αν θα υπάρξει έστω ένας από αυτούς που θα κρατήσει τα προσχήματα είτε καταψηφίζοντας τα νέα μέτρα είτε παραδίδοντας την έδρα του και διασώζοντας την τιμή του.
Αναμένουμε…

Μιχάλης Αλεξανδρίδης
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Δημοσίευση: Μαΐου 13, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Θα φανεί κανείς συνεπής με το παρελθόν του;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator