Η επέλαση των νέων τζακιών του ΣΥΡΙΖΑ

0



Ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα στον επιχειρηματικό και πολιτικό ταυτόχρονα χάρτη της χώρας.

Τα παιχνίδια της κυβέρνησης με τη διαπλοκή, η αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να αντιληφθεί τι παίζεται στο παρασκήνιο, τα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι συμμαχίες που αλλάζουν ώρα με την ώρα, συνθέτουν ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό.

Θα δούμε πράγματα και θαύματα τους επόμενους μήνες όπου πιθανότατα να κρίνουν και το ποιος θα βρίσκεται στην εξουσία για πολλά χρόνια από τώρα. Γίνεται ένας πραγματικός πόλεμος που θα έχει θύματα αλλά θα αναδείξει και νέα πρόσωπα. Πλήρης αναδιάταξη του λεγόμενου χάρτη της διαπλοκής μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών.

Άλλωστε, τα παλιά τζάκια αποχωρούν, οι νταβατζήδες της δεκαετίας του 80 και του 90 αποσύρονται και εμφανίζονται νέοι για να πάρουν τις δουλειές και να στηρίξουν κόμματα.

Μεγάλοι σε ηλικία και χωρίς την παρέμβαση του παρελθόντος, οι οικογένειες Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη εγκαταλείπουν τα σκήπτρα. Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη έχει καταρρεύσει, ο Πήγασος το ίδιο ενώ πολλά από τα νεότερα μιντιακά μαγαζιά βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού.

Επιχειρηματίες πανίσχυροι μέχρι πρότινος όπως ο Σωκράτης Κόκκαλης προκαλούν μόνον οίκτο όταν διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά του κράτους απέναντί τους. Ειδικά όταν όλοι ξέρουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το αγαπημένο παιδί του Σωκράτη, όμως, η στάση του δείχνει και την αδυναμία του να κάνει παρεμβάσεις.

Ο πανίσχυρος εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης αποχωρεί σταδιακά από την Ελλάδα. Αγόρασε την ιστορική Νότιγχαμ όπου λέγεται πως αν την ανεβάσει κατηγορία και παίξει εκεί μόνο μια χρονιά θα βγάλει πάνω από 200 εκατ. Γιατί στη Βρετανία τα λεφτά είναι πολλά και το ποδόσφαιρο καθόλου απαξιωμένο.

Οι φήμες λένε ότι έχει μεταφέρει και την οικογένειά του στο νησί καθώς και κορυφαίοι συνεργάτες του όπως ο Κομινάκης και ο Βρέντζος μετακομίζουν από τον Ολυμπιακό. Γενικώς υπάρχει η αίσθηση της αποχώρησης από την Ελλάδα, κάτι που θα φανεί σύντομα, όπως και ο βαθμός που θα έχει εμπλοκή στην ομάδα του Πειραιά. Ειδικά μετά τα όσα ακούγονται για deal με Κινέζους ή για πιέσεις που του ασκούνται να φύγει… ήσυχα.

Η δε οικογένεια Λάτση, ένα πράσινο φως από τον Αλέξη περιμένει για το Ελληνικό και δεν αποκλείεται να ονομάσει το νέο πάρκο... Τσίπρας Garden.

Άλλοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα ασχολούνται με τα προβλήματά τους και δύσκολα προκαλούν πλέον φόβο. Το πολύ κάποιες παρεμβάσεις σε υπουργούς να μπορούν να κάνουν.

Ένας ιστορικός επιχειρηματίας ο Αριστείδης Αλαφούζος έφυγε πλήρης ημερών κι έκλεισε μαζί του ένας κύκλος. Ίσως είναι η μόνη οικογένεια που μπορεί να έχει μια παρέμβαση στα πράγματα, αν και οι αστειότητες της εμπλοκής με τον ΠΑΟ, τους στερούν βασικές δυνάμεις.

Ξαφνικά εμφανίζεται ο Ιβάν Σαββίδης, απεσταλμένος ή όχι από τον Πούτιν, δεν έχει καμιά σημασία. Σημασία έχει ότι διαθέτει χρήμα και αγοράζει κοψοχρονιά περιουσιακά στοιχεία που είναι καταχρεωμένα. Με ομάδα λαοπρόβλητη από πίσω του και με το ποντιακό στοιχείο ενεργό, είναι δεδομένο ότι θέλει να γίνει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Γι’ αυτό τα βρήκε με τον Τσίπρα, γι’ αυτό κάνει συμμαχίες με Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη. Γι’ αυτό κι έχει μια ομάδα πολιτικών, κυρίως της ΝΔ και κυρίως από το καραμανλικό στρατόπεδο, που πίνουν νερό στο όνομά του.

Κι άλλες συμμαχίες και κινήσεις γίνονται στο παρασκήνιο αλλά από «μικρούς» αφού άλλωστε το χρήμα δεν ρέει όπως παλιά. Αυτό που φαίνεται, πάντως, είναι ότι η κυβέρνηση έμαθε το μάθημά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε σε κόμμα… αστικό, με τη διαπλοκή του και με τα όλα του διότι αλλιώς δεν μπορεί να επιβιώσει. Και θα κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία μέχρι το 2023 ή ακόμη και να διαδεχθεί μια δεξιά παρένθεση.

Τα νέα επιχειρηματικά τζάκια που παίρνουν τη θέση των παλαιών νταβατζήδων θα παίξουν μεγάλο ρόλο στα πολιτικά δρώμενα των επόμενων ετών. Και ο Τσίπρας, ως κυνικός και αμοραλιστής που είναι θα τα παίξει όλα για όλα.

Το ερώτημα είναι αν στη ΝΔ είναι αποφασισμένοι να βάλουν τέλος σ’ αυτό που γίνεται. Όχι να βουτηχτούν στα σκ..α όπως οι αντίπαλοι, αλλά να πολεμήσουν ώστε να μη στηθούν αυτές οι συμμαχίες που θα την αποδυναμώσουν. Μπορούν να το κάνουν αρκεί να ξυπνήσουν τα γαλάζια στελέχη. Να αποκαλύπτουν τι παίζεται, να κάνουν ερωτήσεις στη Βουλή χωρίς να τρέμουν τον ίσκιο τους, να κυνηγούν την είδηση που κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες και να την αποκαλύπτουν. Και ταυτόχρονα και ο Κ. Μητσοτάκης να παίρνει την κατάσταση πάνω του. Δεν μπορεί η ΝΔ να αφήνει τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει παιχνίδι τόσο εύκολα, να στήνει νέα διαπλοκή, να κάνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, να χαρίζεται σε βολικούς επιχειρηματίες.

Καιρός να αντιδράσει γιατί το παιχνίδι έχει χοντρύνει…

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαΐου 21, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η επέλαση των νέων τζακιών του ΣΥΡΙΖΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator